کتاب من شیرین ابوعاقله هستم شهریار شفیعی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب من شیرین ابوعاقله هستم

کتاب من شیرین ابوعاقله هستم

معرفی کتاب من شیرین ابوعاقله هستم

کتاب من شیرین ابوعاقله هستم نوشته‌ی شهریار شفیعی، اثری است که به زندگی، حرفه و شهادت شیرین ابوعاقله، خبرنگار برجسته فلسطینی می‌پردازد. این کتاب توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است و با گردآوری و ترجمه مجموعه‌ای از مقالات، روایت‌ها و اخبار مرتبط با شیرین ابوعاقله، تصویری جامع از شخصیت، فعالیت‌ها و تأثیر او بر جامعه فلسطین و جهان عرب ارائه می‌دهد. نویسنده با بهره‌گیری از منابع متنوع انگلیسی و عربی، تلاش کرده است تا ابعاد مختلف زندگی و حرفه این خبرنگار را برای مخاطب فارسی‌زبان روشن کند. کتاب حاضر نه صرفاً یک زندگی‌نامه، بلکه روایتی چندوجهی از نقش رسانه، مقاومت و هویت ملی در بستر فلسطین معاصر است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب من شیرین ابوعاقله هستم

کتاب من شیرین ابوعاقله هستم با تمرکز بر زندگی و فعالیت‌های شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره، به بررسی نقش او در روایتگری اخبار فلسطین و تأثیرش بر افکار عمومی جهان عرب می‌پردازد. شهریار شفیعی در این کتاب، با گردآوری و ترجمه گزارش‌ها، مقالات و خاطرات همکاران و نزدیکان ابوعاقله، تصویری چندلایه از او ارائه داده است. ساختار کتاب شامل روایت‌هایی از دوران کودکی و تحصیل شیرین، ورودش به عرصه روزنامه‌نگاری، فعالیت‌های میدانی در مناطق درگیری و در نهایت شهادتش است. علاوه‌بر این، کتاب به تحلیل جایگاه زنان در جنبش ملی‌گرایی فلسطینی، نقش رسانه‌های مستقل در شکستن هژمونی روایت‌های غربی و چالش‌های خبرنگاران در مناطق اشغالی می‌پردازد. روایت‌های شخصی از همکاران، دوستان و اعضای خانواده شیرین، کتاب را از یک زندگی‌نامه صرف فراتر برده و آن را به اثری درباره مقاومت، هویت و مسئولیت اجتماعی تبدیل کرده است. کتاب من شیرین ابوعاقله هستم، با بهره‌گیری از منابع معتبر و روایت‌های دست‌اول، تلاش کرده است تا ابعاد انسانی و حرفه‌ای این خبرنگار را در بستر تحولات معاصر فلسطین به تصویر بکشد.

خلاصه کتاب من شیرین ابوعاقله هستم

کتاب من شیرین ابوعاقله هستم با محوریت زندگی و فعالیت‌های شیرین ابوعاقله، به روایت مسیر حرفه‌ای او از دوران کودکی تا شهادت می‌پردازد. شیرین ابوعاقله در بیت‌المقدس متولد شد و پس از تحصیل در رشته مطبوعات و رسانه، به عنوان یکی از اولین خبرنگاران زن میدانی در جهان عرب، به شبکه الجزیره پیوست. او در طول ۲۵ سال فعالیت حرفه‌ای، گزارش‌های میدانی متعددی از مناطق درگیری فلسطین، به‌ویژه انتفاضه دوم و نبرد جنین تهیه کرد و به صدای مردم فلسطین در جهان تبدیل شد. کتاب، علاوه‌بر روایت زندگی شخصی و حرفه‌ای شیرین، به نقش او در بازتعریف جایگاه زنان در رسانه‌های عربی و الهام‌بخشی به نسل جدید روزنامه‌نگاران زن می‌پردازد. همچنین، با تحلیل گزارش‌های میدانی و روایت‌های همکاران و خانواده، ابعاد انسانی، شجاعت و تعهد شیرین به حقیقت و مردم فلسطین برجسته شده است. بخش‌هایی از کتاب به بررسی شهادت او و واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی اختصاص دارد و نشان می‌دهد که چگونه مرگ او به نمادی برای مقاومت و مطالبه عدالت تبدیل شد. در نهایت، کتاب با مرور خاطرات و روایت‌های نزدیکان، تصویری زنده از تأثیر شیرین ابوعاقله بر جامعه فلسطین و رسانه‌های منطقه ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب من شیرین ابوعاقله هستم را بخوانیم؟

کتاب من شیرین ابوعاقله هستم با ارائه روایتی مستند و چندوجهی از زندگی و فعالیت‌های یک خبرنگار زن فلسطینی، فرصتی برای شناخت عمیق‌تر واقعیت‌های زندگی تحت اشغال و نقش رسانه در بازتاب صدای مردم فراهم می‌کند. این کتاب نه‌تنها به ابعاد حرفه‌ای و شخصی شیرین ابوعاقله می‌پردازد، بلکه با تحلیل جایگاه زنان در مقاومت فلسطینی و روایت‌های انسانی از دل بحران، تصویری ملموس از پایداری، شجاعت و مسئولیت اجتماعی ارائه می‌دهد. خواندن این کتاب برای کسانی که به دنبال درک بهتر از نقش خبرنگاران در مناطق بحران‌زده، چالش‌های روزنامه‌نگاری مستقل و تأثیر روایت‌های رسانه‌ای بر افکار عمومی هستند، ارزشمند است. همچنین، کتاب با گردآوری روایت‌های متنوع و تحلیل‌های اجتماعی، فراتر از یک زندگی‌نامه صرف، به اثری درباره هویت، مقاومت و امید تبدیل شده است.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان به روزنامه‌نگاری، مطالعات فلسطین، مسائل زنان، فعالان حقوق بشر و کسانی که دغدغه روایت‌های مستقل از مناطق بحران‌زده را دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین برای دانشجویان علوم اجتماعی، رسانه و مطالعات خاورمیانه مناسب است.

بخشی از کتاب من شیرین ابوعاقله هستم

«شیرین نصری ابوعاقله در سوم ژانویه ۱۹۷۱ در بیت‌المقدّس، چهار سال بعد از اشغال بیت‌المقدّس شرقی توسط اسرائیل در جنگ شش روزه، به دنیا آمد. پدرش نصری، از یک خانواده مسیحی کاتولیک مُلکی اهل شهر بیت‌لحم - زادگاه عیسی مسیح - و مادرش لولی (با نام خانوادگی زکریا) از مسیحیان ارتودوکس، اهل بیت‌المقدّس بود. در مقطعی از دوران کودکی شیرین، خانواده‌اش به ایالت نیوجرسی ایالات متحده آمریکا نقل‌مکان کردند. خانواده مادری‌اش ساکن نیوجرسی بودند و او از این طریق تابعیت ایالات متحده را دریافت کرد. بعدها خانواده‌اش به بیت حنینا آمدند و شیرین در مدرسه خواهران روساری مشغول به تحصیل شد. بعد از فارغ‌التحصیلی، برای ادامه تحصیل در رشته معماری وارد دانشگاه علم و صنعت اردن شد. انتخاب این رشته، برای جلب رضایت والدینش بود و خودش علاقه‌ای به آن نداشت. دسامبر ۱۹۸۷، کمی بعد از ورود شیرین به دانشگاه اردن، انتفاضه اول فلسطینی‌ها آغاز شد. قبل از اتمام این مقطع، رشته معماری را رها کرد و از آنجا که مشتاق بود داستان فلسطینی‌ها را به گوش جهانیان برساند، تصمیم گرفت برای ادامه تحصیل به دانشگاه یرموک در اردن برود و از همین دانشگاه در مقطع کارشناسی در رشته مطبوعات و رسانه فارغ‌التحصیل شد. در همان سال‌ها، رادیو، تلویزیون و شبکه‌های ماهواره‌ای در حال رشد انفجاری بودند و علی‌رغم نگرانی پدر و مادرش در مورد آینده شغلی او، برادرش او را تشویق می‌کرد که مسیر خود را ادامه دهد.»

۲۰%