کتاب من معلم نیستم!
معرفی کتاب من معلم نیستم!
کتاب من معلم نیستم! نوشتهی ناهید کاتب و منتشرشده توسط نشر آرسس، روایتی صمیمی و خودمانی از زندگی، دغدغهها و تجربههای نویسنده در مسیر آموزش و پرورش است. این اثر با نگاهی شخصی و روایی، خاطرات و فرازونشیبهای زندگی نویسنده را از کودکی تا ورود به دنیای معلمی و فعالیتهای هنری و پرورشی در مدارس به تصویر میکشد. ناهید کاتب با قلمی ساده و بیپیرایه، از خانواده، علاقهمندیها، چالشها و موفقیتهایش میگوید و در کنار آن، به نقش الهامبخش معلمان و اهمیت حمایت خانواده و همکاران اشاره میکند. کتاب، علاوهبر روایت زندگی نویسنده، بخشی را نیز به داستانهای کوتاه و خلاقانهی دانشآموزان اختصاص داده است که فضای اثر را متنوع و جذابتر میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من معلم نیستم!
کتاب من معلم نیستم! با قلم ناهید کاتب، سفری است به دنیای خاطرات، احساسات و تجربههای یک معلم هنرمند که مسیر زندگیاش را از کودکی تا بزرگسالی و ورود به عرصه آموزش و پرورش روایت کرده است. این کتاب در قالب خاطرهنویسی و روایتهای شخصی، تصویری از رشد فردی، چالشهای خانوادگی، علاقه به هنر و ورزش، و در نهایت، ورود به دنیای تدریس و فعالیتهای پرورشی ارائه میدهد. ساختار کتاب به گونهای است که ابتدا با روایت زندگی نویسنده آغاز میشود و سپس به تجربههای کاری و تعامل با دانشآموزان و همکاران میپردازد. در بخشهایی از کتاب، داستانهای کوتاه و خلاقانهای از دانشآموزان نیز آورده شده که نشاندهندهی تاثیرگذاری نویسنده بر رشد خلاقیت و اعتمادبهنفس شاگردانش است. من معلم نیستم! نهتنها به فرازونشیبهای حرفه معلمی میپردازد، بلکه به اهمیت حمایت خانواده، نقش مدیران و همکاران، و تاثیر عمیق روابط انسانی در محیط آموزشی اشاره دارد. این کتاب، تصویری ملموس از زندگی یک معلم در ایران معاصر را به نمایش میگذارد و با روایتهایی از امید، غم، موفقیت و شکست، خواننده را با دنیای درونی نویسنده و دانشآموزانش آشنا میکند.
خلاصه کتاب من معلم نیستم!
کتاب من معلم نیستم! با روایت زندگی ناهید کاتب آغاز میشود؛ دختری که در خانوادهای هنردوست و صمیمی بزرگ میشود و از همان کودکی، علاقه به هنر و ورزش را در کنار حمایتهای پدر و مادرش تجربه میکند. نویسنده از خاطرات شیرین کودکی، بازیها، دوچرخهسواری، و رابطهی نزدیک با اعضای خانواده میگوید و سپس به دوران نوجوانی و علاقهمندیهایش در فوتبال، نقاشی و گلسازی میپردازد. ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته معماری، تجربهی کار در بیمارستان و پرستاری، و در نهایت، انتخاب مسیر آموزش و تدریس، بخشهای مهمی از زندگی او را شکل میدهد. در ادامه، نویسنده از نخستین تجربههایش به عنوان مربی کاریکاتور و معلم هنر در مدارس مشهد مینویسد و به چالشها و موفقیتهایی که در این مسیر با آنها روبهرو شده، اشاره میکند. خاطراتی از تعامل با دانشآموزان، تلاش برای شکوفایی استعدادها، و نقش حمایتی همکاران و مدیران، بخش عمدهای از روایت را تشکیل میدهد. نویسنده به فرازونشیبهای زندگی شخصی، از جمله بیماری و فوت مادر، و تاثیر عمیق این اتفاقات بر روحیه و انگیزهاش میپردازد و از تلاش برای حفظ امید و انگیزه در محیط کار و زندگی سخن میگوید. در بخشهایی از کتاب، داستانهای کوتاه و خلاقانهای از دانشآموزان آورده شده که هرکدام دنیایی متفاوت و پر از تخیل را به تصویر میکشند. این داستانها، نشاندهندهی تاثیر فضای آموزشی مثبت و تشویق به خلاقیت در رشد دانشآموزان است. در نهایت، نویسنده با نگاهی امیدوارانه به آینده، از آرزوها و برنامههایش برای ادامه مسیر آموزش و خلق آثار جدید سخن میگوید.
چرا باید کتاب من معلم نیستم! را بخوانیم؟
کتاب من معلم نیستم! با روایت صادقانه و ملموس از زندگی یک معلم، تصویری واقعی از فرازونشیبهای مسیر آموزش و پرورش ارائه میدهد. این اثر، نهتنها به تجربههای شخصی نویسنده در مواجهه با چالشها و موفقیتها میپردازد، بلکه اهمیت حمایت خانواده، نقش همکاران و مدیران، و تاثیر روابط انسانی را در محیط آموزشی برجسته میکند. حضور داستانهای کوتاه دانشآموزان در کتاب، فضای آن را متنوع و الهامبخش ساخته و نشان میدهد که چگونه تشویق به خلاقیت میتواند در رشد فردی و اجتماعی دانشآموزان موثر باشد. مطالعه این کتاب، فرصتی است برای آشنایی با دنیای درونی معلمان و دانشآموزان و درک بهتر از نقش آموزش در زندگی افراد.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که به دنبال شناخت عمیقتر از دنیای معلمان، دغدغههای آموزشی، رشد فردی و تاثیر روابط انسانی در محیط مدرسه هستند. همچنین به علاقهمندان به خاطرهنویسی، فعالان حوزه آموزش و پرورش، والدین و دانشآموزانی که میخواهند با تجربههای واقعی و الهامبخش در زمینه آموزش و خلاقیت آشنا شوند، توصیه میشود.