کتاب یک راز
معرفی کتاب یک راز
کتاب یک راز نوشته محمدمظفر معتضدی، برشهایی از زندگی، خاطره، تنهایی و جستوجوی معنا را در قالب داستانهای کوتاه پیوسته و گاه پراکنده ارائه میدهد و با بهرهگیری از زبان روایی و تصویرسازیهای ذهنی، تجربههای انسانی را در بستر زمان و مکانهای متغیر به تصویر میکشد. شخصیتها در این کتاب با دغدغههایی چون مرگ، عشق، هویت و خاطره دستوپنجه نرم میکنند و روایتها گاه به شکل نامه، اعتراف یا گفتوگو پیش میروند. انتشارات نظری این کتاب را منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب یک راز
کتاب یک راز اثر محمدمظفر معتضدی مجموعهای از روایتهای پیوسته و گاه مستقل است که در قالب داستانهایی کوتاه و بلند، به زندگی شخصیتهایی میپردازد که هر یک با گذشته، خاطرات و رازهای خود درگیرند. این کتاب با ساختاری غیرخطی و تکهتکه، تجربههای انسانی را در بستر زمانهای مختلف و با زاویهدیدهای گوناگون روایت میکند.
شخصیتها اغلب در مواجهه با مرگ، جدایی، خاطره و جستوجوی هویت قرار دارند و محمدمظفر معتضدی با استفاده از زبان توصیفی و گاه شاعرانه، فضای ذهنی و عاطفی آنها را به تصویر کشیده است. روایتها از اعترافات شخصی تا بازگویی خاطرات خانوادگی و تجربههای زیسته، طیفی از احساسات انسانی را در بر میگیرند.
کتاب یک راز با بهرهگیری از عناصر نمادین، گفتوگوهای درونی و تصویرسازیهای قوی، فضایی رازآلود و گاه وهمآلود میآفریند که خواننده را به تأمل دربارهی معنای زندگی، مرگ و پیوندهای انسانی دعوت میکند.
خلاصه کتاب یک راز
کتاب یک راز با روایتهایی چندلایه و درهمتنیده، به زندگی شخصیتهایی میپردازد که هر یک با گذشته و رازهای خود روبهرو هستند. در بخشهایی از کتاب، شخصیت اصلی در قالب نامه یا اعتراف، به مرور خاطرات و تجربههای زیسته خود میپردازد؛ از روزهای عادی زندگی تا لحظات بحرانی مانند مرگ عزیزان یا جداییهای ناگهانی. روایتها گاه به شکل گفتوگوهای ذهنی یا مکالمات با دیگران پیش میروند و در آنها دغدغههایی چون حقیقت، نام نیک، عشق، تنهایی و معنای زندگی مطرح میشود.
در بخشهایی دیگر، داستانهایی از زندگی روزمره، خاطرات کودکی، تجربههای خانوادگی و حتی رؤیاها و کابوسها روایت میشوند. شخصیتها در مواجهه با مرگ، جدایی، خاطره و جستوجوی هویت، گاه به گذشته بازمیگردند و گاه در زمان حال یا آیندهای مبهم سرگرداناند. نویسنده با استفاده از عناصر نمادین مانند ساعت، عروسک، پرنده و تلفن، فضای ذهنی و عاطفی شخصیتها را برجسته میکند و با تصویرسازیهای قوی، حس تنهایی، اضطراب و امید را به خواننده منتقل میکند.
چرا باید کتاب یک راز را بخوانیم؟
این کتاب با پرداختن به موضوعاتی چون مرگ، عشق، خاطره و هویت، فرصتی برای تأمل دربارهی زندگی و روابط انسانی فراهم میکند. روایتهای کتاب، گاه به شکل اعترافات شخصی و گاه در قالب خاطرات و گفتوگوها، لایههای پنهان احساسات و افکار شخصیتها را آشکار میسازد. استفاده از عناصر نمادین و تصویرسازیهای ذهنی، فضای رازآلود و تأثیرگذاری ایجاد کرده است که خواننده را به درون جهان ذهنی شخصیتها میبرد.
خواندن کتاب یک راز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب یک راز به علاقهمندان به داستانهای کوتاه، دوستداران روایتهای چندلایه و کسانی که دغدغههایی مانند مرگ، تنهایی، خاطره و جستوجوی هویت را دارند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب یک راز
«هنوز چیزی از عمرم نگذشته بود که او برای اولین بار، با دهان فرشتهای با من سخن گفت که تنهای تنها بود و کلام رنگارنگش سرریز میشد. فرشته، شفافیتی شیشهگون داشت و من در میان خروارها حرف و آهنگ غوطهور بودم که همانطور آبگونه جاری میشد، با صدایی شبیه ریزش خشک سنگی در شیبی تند در ریگزار.
من انجماد صدا را آنجا تجربه کردم، وقتی که دیگر حرف نزد و من مدتها بود چشمانم را باز کرده بودم برای دنیای رنگینی که باید بود. او به خاطرههایم پیوست، جالب اینکه واقعیتر از آنچه اکنون هست. جیبهایم را برای پیدا کردن سندی، مدرکی، دلیلی، گشتم برای ناهید، برای آنکه اینها را باور کند، که ناگهان انگشتانم لمسش کردند، در کنج جیبم چنان جا گرفته بود که همۀ انگشتها به کار نمیآمدند. فقط با دو انگشت نشانه و وسط با احتیاط آن را برداشتم و از جیبم بیرون کشیدم. حیرت کرد. گفت: روی گونۀ فرشتۀ تو لکۀ کوچک پررنگی بود... . گفتم: خال... . گفت: نه، لکۀ کوچک پررنگی بود که وقتی میخندید بیشتر به چشم میزد.»