کتاب آیین مجری گری
چگونه مجری شویم و از آن کسب درآمد کنیم؟
معرفی کتاب آیین مجری گری
کتاب آیین مجری گری نوشته محمدرضا مبارکی و راهنمایی آموزشی برای ورود به حرفهی اجرا و پیشرفت در آن است. نشر پارسیان البرز این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده که سالها تجربهی اجرای صحنهای، رادیویی و تلویزیونی و تدریس فن بیان داشته، در این کتاب مسیر تبدیلشدن به یک مجری حرفهای و درآمدزایی از این مهارت را توضیح داده است. این کتاب بر پایهی نقشهی راهی ۱۲مرحلهای بنا شده است که از خودشناسی و غلبه بر ترس از صحبت در جمع شروع میشود و تا مدیریت صحنه، انتخاب مسیر یادگیری و نگاه شغلی به اجرا ادامه پیدا میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آیین مجری گری اثر محمدرضا مبارکی
کتاب آیین مجری گری با تمرکز بر تجربههای محمدرضا مبارکی در اجرا و تدریس تلاش کرده است تصویری روشن از حرفهی مجریگری و مسیر یادگیری آن ارائه دهد. نویسنده در ابتدای کتاب از مسیر شخصی خود، استادانی که نزد آنها آموزش دیده و طراحی دورهی جامع «رازهای اجرا» میگوید و توضیح میدهد که چرا برای ورود به این حرفه، خودشناسی و محکزدن تواناییها پیش از هر چیز اهمیت دارد.
در ادامهی کتاب آیین مجری گری سه حوزهی اصلی کار یک مجری معرفی میشود؛ ارتباط مؤثر با دیگران، مدیریت صحنه و کسب درآمد از اجرا. محمدرضا مبارکی سپس نشان میدهد که این سه حوزه چگونه در قالب ۱۲ خردهمهارت قابلیادگیری و تمرین هستند. کتاب در فصل اول به اقتضائات ورود به عرصهی اجرا میپردازد و سپس با تشبیه اجرا به یک تراکتور، صدا و چهره را چرخهای جلو و دانش و مهارت را چرخهای اصلی معرفی میکند و نشان میدهد چرا تکیه بر ظاهر و صدای خام برای موفقیت کافی نیست.
در بخشهای بعدی کتاب آیین مجری گری موضوعاتی مانند معیارهای زیبایی صدا و تصویر در رسانه، سطحسنجی آنها با طیف لیکرت، امکان بهبود صدا و چهره، تفاوت اجرای رادیویی، تلویزیونی و صحنهای، نقش «ابرفرصت»ها در شهرت مجریان، اهمیت سرمایهگذاری زمانی و مالی برای یادگیری، مسیرهای مختلف آموزش (تجربی، دانشگاهی و مؤسسههای آموزشی) و جایگاه مطالعه در زندگی حرفهای مجری تشریح شده است. فصل دوم با معرفی طرح «رازهای اجرا» و ۱۲ ستون موفقیت، از مدیریت ترس از صحبت در جمع و تقویت فن بیان آغاز و بهتدریج وارد مهارتهای تخصصیتر اجرا میشود.
خلاصه کتاب آیین مجری گری
کتاب نقشهی راهی برای کسانی است که میخواهند بدانند آیا برای حرفهی اجرا مناسب هستند یا نه و اگر مناسبند، از کجا باید شروع کنند و چگونه به سطح حرفهای و درآمدزایی برسند. محمدرضا مبارکی تعریف مجری را در جهان و ایران روشن میکند و نشان میدهد نقش مجری فراتر از خواندن متن است و مدیریت صحنه، هدایت جریان برنامه و ایجاد ارتباط عاطفی با مخاطب را در بر میگیرد. او با مدل تراکتور، اهمیت همزمان صدا، چهره، دانش، مهارت و اخلاق را توضیح میدهد و با سطحسنجی صدا و تصویر، جایگاه فرد را در رسانههای مختلف مشخص میکند.
بخش مهمی از کتاب آیین مجری گری به غلبه بر ترس از صحبت در جمع، درک سازوکار ترس، نقش قضاوت دیگران، مفهوم دایرهی امن و رشد و تقویت اعتمادبهنفس اختصاص دارد. نویسنده مسیرهای یادگیری (خودآموز، دانشگاهی و مؤسسهای)، ضرورت سرمایهگذاری روی آموزش، اهمیت «در معرض فرصت قرارگرفتن» و جایگاه مطالعهی عمومی، مناسبتی و تخصصی برای یک مجری را شرح داده و در فصل دوم وارد معرفی ۱۲ ستون مهارتی اجرا شده است.
چرا باید کتاب آیین مجری گری را بخوانیم؟
کتاب آیین مجری گری تصویری واقعبینانه از حرفهی اجرا ارائه میدهد و آن را از یک رؤیای مبهم به مسیری قابلبرنامهریزی تبدیل میکند. خوانندهی این اثر با سازوکار ترس از صحبت در جمع، معیارهای رسانهای صدا و چهره، راههای انتخاب مسیر یادگیری و نگاه شغلی به اجرا آشنا میشود و میتواند براساس یک نقشهی راه ۱۲مرحلهای برای رشد مهارتهای خود برنامهریزی کند.
خواندن کتاب آیین مجری گری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به دوستداران مجریگری صحنه، رادیو و تلویزیون، هنرجویان فن بیان، دانشآموزان و دانشجویان رشتههای مرتبط با رسانه و کسانی که از صحبت در جمع میترسند یا میخواهند این مهارت را به یک منبع درآمد تبدیل کنند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب آیین مجری گری
«رازهای اجرا
ایده طرح آموزشی «رازهای اجرا» که در دوازده عنوان درسی برایتان شرح خواهم داد، از یک کتاب آموزشی جالب در حوزه توسعه فردی ایجاد شد. تا قبل از این، آموزش مجریگری به این شکل عنوانبندی نشده بود. معمولاً مدرسان این حوزه، مبانی فن بیان و صداسازی را بهعنوان زیربنای این مبحث توضیح میدهند و در نهایت به زبان بدن و اصول ارتباط موفق میپردازند. اما آنچه من در فرایند آموزش این حرفه بر اساس یک نظریه آموزشی ایجاد کردم، کار را برای یادگیرنده راحتتر میکند. همچنین به او این امکان را میدهد که هرآنچه در این مسیر یاد میگیرد را در پوشهای مشخص در ذهن خود قرار دهد تا از انسجام و پیوستگی بهتری برخوردار شود.
یادگیری هر چیز در بیست ساعت!
وقتی «مجریگری» را بهعنوان یک مهارت و حرفه ببینیم، یادگیری آن شامل یادگیری کارهای متعدد و متنوعی است که شاید انجام همه آنها در شروع، خیلی سخت به نظر برسد. یک مجری دارای مجموعهای از توانمندیها و مهارتهاست که در بزنگاه اجرای برنامه از آنها استفاده میکند. این کار، کار سادهای نیست!
جاش کافمن در یکی از اصول دهگانهای که در کتاب (چگونه در بیست ساعت هر چیزی را یاد بگیرید؟) توضیح داده است، به این نکته اشاره میکند که برای یادگیری یک مهارت، باید آن را به خرده مهارتهای کوچکتر تقسیم کنیم و اصول خاصی را برای تمرین مستمر در نظر بگیریم. ازاینرو من در بررسیهای خود توانستم برای مهارت اجرا، دوازده خرده مهارت ایجاد کنم که در سه محور «ارتباط مؤثر با مخاطب»، «مدیریت صحنه اجرا» و «کسب درآمد از اجرا» دستهبندی میشوند و هر شخص با یادگیری و کسب این خرده مهارتها، میتواند به دنیای اجرای حرفهای قدم گذاشته و در این حوزه به موفقیتهای مالی و حرفهای دست یابد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب آیین مجری گری و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | آیین مجری گری |
| عنوان دیگر | چگونه مجری شویم و از آن کسب درآمد کنیم؟ |