کتاب از من تا ما
معرفی کتاب از من تا ما
کتاب از من تا ما (چطور خودآگاهی ما را به ازدواجی سالم میرساند) نوشتهی زهرا مروجنیا و معصومه حاتمی، اثری تخصصی در حوزهی روانشناسی ازدواج و روابط زوجین است که نشر نور علم آن را منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی علمی و کاربردی، به بررسی مراحل مختلف ازدواج، از خودشناسی و انتخاب همسر تا مدیریت چالشهای زندگی مشترک، میپردازد. نویسندگان، هر دو عضو هیات علمی مرکز مشاوره سیمین روان، تلاش کردهاند تا با بهرهگیری از تجربیات مشاورهای و پژوهشهای روز، راهنمایی جامع برای جوانان، والدین و مشاوران فراهم کنند. ساختار کتاب شامل فصلهایی دربارهی شناخت فردی، تفاوتهای شخصیتی، معیارهای انتخاب همسر، مهارتهای ارتباطی، مسائل مالی، تربیت فرزند، مدیریت تعارض، صمیمیت جنسی و چالشهای رایج در زندگی مشترک است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب از من تا ما
از من تا ما نوشتهی زهرا مروجنیا و معصومه حاتمی، اثری جامع در زمینهی ازدواج سالم و آگاهانه است که با تکیه بر یافتههای علمی، تجربههای مشاورهای و روایتهای واقعی، به بررسی ابعاد مختلف زندگی مشترک میپردازد. این کتاب با هدف ارتقاء سواد عاطفی و تصمیمگیری هوشمندانه در ازدواج، به موضوعاتی چون خودشناسی، شناخت تیپهای شخصیتی، معیارهای انتخاب همسر، مهارتهای گفتوگو، مدیریت مالی، تربیت فرزند، صمیمیت جنسی و مواجهه با بحرانهایی مانند خیانت و اختلافات خانوادگی میپردازد. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که هر فصل با تمرینها، جداول تحلیلی و چکلیستهای کاربردی همراه است تا خواننده بتواند بهصورت عملی، مفاهیم را در زندگی خود به کار گیرد. رویکرد کتاب، ترکیبی از روانشناسی رشد، مدلهای شخصیتشناسی و توجه به فرهنگ ایرانی است و تلاش کرده نیازهای روانی، عاطفی، اجتماعی و فرهنگی زوجین را همزمان در نظر بگیرد. این اثر نهتنها برای جوانان در آستانه ازدواج، بلکه برای والدین، مشاوران و حتی زوجهایی که به دنبال بهبود رابطه هستند، قابل استفاده است.
خلاصه کتاب از من تا ما
کتاب از من تا ما با تمرکز بر اهمیت خودآگاهی و شناخت فردی، مسیر ازدواج سالم را مرحلهبهمرحله ترسیم کرده است. در ابتدای کتاب، نویسندگان به این پرسش اساسی میپردازند که چرا ازدواج میکنیم و چرا مشاوره پیش از ازدواج اهمیت دارد. آنها نشان دادهاند که دلایل سطحی مانند فشار خانواده یا ترس از تنهایی، میتواند به انتخابهای نادرست و نارضایتی منجر شود. در ادامه، فصلهایی به خودشناسی، شناخت تیپهای شخصیتی و تفاوتهای فردی اختصاص یافته است؛ جایی که خواننده با ابزارهای علمی و تمرینهای عملی، به درک عمیقتری از خود و نیازهایش میرسد. سپس، معیارهای انتخاب همسر، اهمیت چشمانداز مشترک و ارزشهای فردی بررسی شده و با مثالها و جداول، تفاوت میان عشق و بلوغ در تصمیمگیری روشن شده است. بخشهای بعدی کتاب به مهارتهای ارتباطی، حل تعارض، مرزبندی با خانوادهها و نقش فرهنگ در ازدواج میپردازد. موضوعات مهمی مانند صمیمیت جنسی، مدیریت مالی، زمانبندی بچهدار شدن و چالشهای رایج زندگی مشترک نیز با رویکردی علمی و کاربردی مطرح شدهاند. هر فصل با تمرینها و چکلیستهایی همراه است که به خواننده کمک میکند آموختهها را در زندگی واقعی به کار گیرد. در نهایت، کتاب با ارائهی راهکارهایی برای مواجهه با بحرانهایی مانند خیانت، اختلافات مالی و دخالت خانوادهها، تلاش میکند تصویری واقعبینانه و راهگشا از مسیر «من» به «ما» ارائه دهد.
چرا باید کتاب از من تا ما را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی علمی و بومی، به دغدغههای واقعی جوانان و زوجهای ایرانی در زمینه ازدواج و زندگی مشترک پاسخ داده است. از من تا ما نهتنها به مفاهیم نظری بسنده نکرده، بلکه با تمرینها، جداول و روایتهای واقعی، امکان خودارزیابی و رشد فردی را برای خواننده فراهم میکند. توجه همزمان به ابعاد روانی، عاطفی، مالی و فرهنگی رابطه، باعث شده محتوای کتاب برای طیف گستردهای از مخاطبان قابل استفاده باشد. همچنین، زبان کتاب به گونهای تنظیم شده که هم برای مخاطب عمومی و هم برای مشاوران و روانشناسان قابل ارجاع است. اگر هدف، انتخاب آگاهانه، ساختن رابطهای سالم و مدیریت چالشهای زندگی مشترک باشد، این کتاب میتواند راهنمایی کاربردی و قابل اتکا باشد.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که در آستانه ازدواج هستند یا دغدغه انتخاب همسر مناسب را دارند؛ به والدینی که میخواهند فرزندان خود را در مسیر ازدواج آگاهانه همراهی کنند؛ به مشاوران و روانشناسانی که به دنبال منبعی بومی برای آموزش مهارتهای پیش از ازدواج هستند؛ و به زوجهایی که به دنبال بهبود کیفیت رابطه و مدیریت چالشهای زندگی مشترکاند.
بخشی از کتاب از من تا ما
«در فرهنگی که هنوز بسیاری از جوانها با فشار خانواده، سنت یا ترس از تنهایی تن به ازدواج میدن، یه سؤال ساده ولی حیاتی نادیده گرفته میشه: "چرا من میخوام ازدواج کنم؟" پاسخهای رایج: - چون همه دارن ازدواج میکنن - چون نمیخوام تنها باشم - چون سنم داره میره بالا - چون عاشقشم! ولی واقعاً این دلایل کافیه؟ نه. تحقیقات جدید نشون داده که اگه دلیل اصلی ازدواج فرار از تنهایی یا فشار اجتماعی باشه، احتمال طلاق تا ۲۰ برابر بیشتره. ازدواج سالم یعنی: - انتخابی از روی رشد شخصی، نه ترس - شروع مشارکتی؛ نه صرفاً عاشقانه ازدواج موفق یعنی فقط با هم موندن؟ نه. ازدواج موفق یعنی: - احساس امنیت روانی و عاطفی - توان گفتوگو و حل اختلاف بدون تنش مزمن - رشد شخصی و دو نفره در کنار هم - ارزشها و هدفهای مشترک - لذت واقعی از با هم بودن، حتی توی روزهای معمولی مشاوره پیش از ازدواج مثل دوربین دید در شب برای رابطهست؛ اگه مسیر تاریک باشه، نور لازم داری تا نری توی دیوار.»