کتاب روزها و قصه ها ملیحه بهرامی‌پارسا + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب روزها و قصه ها

کتاب روزها و قصه ها

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب روزها و قصه ها

کتاب روزها و قصه ها نوشتهٔ «ملیحه بهرامی پارسا» توسط نشر گل‌آذین منتشر شده است. این مجموعه شامل داستان‌های کوتاهی است که برای نوجوانان نوشته شده و هرکدام به گوشه‌ای از زندگی، دغدغه‌ها و تجربه‌های نوجوانی می‌پردازند. داستان‌ها با زبانی صمیمانه و نزدیک به دنیای نوجوانان، موقعیت‌هایی آشنا و گاه طنزآمیز را به تصویر می‌کشند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب روزها و قصه ها

کتاب «روزها و قصه‌ها» اثری در قالب مجموعه داستان کوتاه است که «ملیحه بهرامی پارسا» آن را برای نوجوانان نوشته است. این کتاب به روایت زندگی نوجوانان در بستر خانواده، مدرسه و جامعه می‌پردازد و دغدغه‌ها، آرزوها، چالش‌ها و تجربه‌های روزمرهٔ آن‌ها را بازتاب می‌دهد. هر داستان، ماجرایی مستقل دارد و شخصیت‌های متفاوتی را در موقعیت‌های گوناگون به تصویر می‌کشد. فضای کتاب، ترکیبی از واقعیت‌های ملموس و تخیل است و گاه با بهره‌گیری از عناصر طنز یا قصه‌های تمثیلی، پیام‌هایی دربارهٔ هویت، انتخاب، خانواده و دوستی را منتقل می‌کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر داستان، دنیای خاص خود را دارد و خواننده را با موقعیت‌ها و احساسات متنوعی روبه‌رو می‌کند.

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان «هدیهٔ روز مادر» روایت دو خواهر است که تصمیم می‌گیرند برای مادرشان شالی ببافند و در این مسیر با چالش‌های یادگیری و همکاری روبه‌رو می‌شوند. «روزی که من چترباز شدم!» خاطره‌ای از کودکی را بازگو می‌کند که در آن، شخصیت اصلی با الهام از شنیده‌هایش دربارهٔ چتربازی دست به تجربه‌ای خطرناک می‌زند و در نهایت با آسیب‌دیدگی و درس‌گرفتن از ماجرا روبه‌رو می‌شود. در داستان «درس انشا» دغدغهٔ انتخاب شغل آینده و فشارهای خانواده و اطرافیان برای انتخاب مسیر زندگی، با نگاهی طنزآمیز و واقع‌گرایانه روایت می‌شود. داستان «ماجرای عینک من» به حسادت و رقابت میان دو دوست بر سر داشتن عینک می‌پردازد و نشان می‌دهد چگونه آرزوهای سطحی می‌تواند به دردسرهای غیرمنتظره منجر شود. داستان «مامان آفاق و قصهٔ خر مقلد» با روایتی تمثیلی، تقلید بی‌جا و اهمیت پذیرش خود را به تصویر می‌کشد. در داستان‌های دیگر، موضوعاتی مانند سرقت ادبی، تجربه‌های تلخ و شیرین نوجوانی، دوستی، خانواده و حتی وقایع اجتماعی و تاریخی بازتاب یافته‌اند. هر داستان با نگاهی انسانی و گاه طنزآمیز، بخشی از دنیای نوجوانان را به تصویر می‌کشد و خواننده را با احساسات، اشتباهات و رشد شخصیت‌ها همراه می‌کند.

چرا باید کتاب روزها و قصه ها را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستان‌هایی کوتاه و متنوع، تجربه‌های گوناگون نوجوانی را به تصویر می‌کشد و به دغدغه‌ها و احساسات این دوره از زندگی می‌پردازد. هر داستان، موقعیتی آشنا را پیش روی خواننده می‌گذارد و با زبانی نزدیک به دنیای نوجوانان، آن‌ها را به فکرکردن دربارهٔ انتخاب‌ها، هویت و روابط انسانی دعوت می‌کند. «روزها و قصه‌ها» نه‌تنها سرگرم‌کننده است، بلکه فرصتی برای همذات‌پنداری و بازنگری در تجربه‌های شخصی فراهم می‌آورد. این مجموعه می‌تواند به نوجوانان کمک کند تا با چالش‌ها و احساسات خود بهتر کنار بیایند و از زاویه‌ای تازه به مسائل روزمره نگاه کنند.

این کتاب برای نوجوانانی مناسب است که به داستان‌های کوتاه علاقه دارند و دوست دارند روایت‌هایی دربارهٔ زندگی روزمره، خانواده، مدرسه و دغدغه‌های نوجوانی بخوانند؛ همچنین برای والدین، مربیان و معلمان که می‌خواهند با دنیای نوجوانان بیشتر آشنا شوند.

بخشی از کتاب روزها و قصه ها

«من از آن دسته آدم‌هایی هستم که شروع هر کار جدیدی برایشان مشکل است، به‌خصوص شروع کاری که در آن هیچ تجربه و مهارتی نداشته و ندانم از کجا و چگونه باید آن را شروع کرد؟ این‌جور کارها مرا دچار سردرگمی می‌کند.

حالا اگر می‌خواهید بدانید چرا باید کاری را انجام بدهم که از آن چیزی نمی‌دانم و سررشته‌ای در آن ندارم؟ جواب این است: «چون من یکی از اعضای گروه روزنامه دیواری مدرسه شده‌ام و باید برای آن یک گزارش درست و حسابی تهیه کنم. کاری که تاکنون نکرده‌ام.»

ـ می‌گویید روزنامه دیواری مدرسه گزارش می‌خواهد چه کند؟

این را به مدیر جدید مدرسه‌مان بگویید. چون بنا به تصمیم او قرار شده ما هر ماه یک روزنامه دیواری مفید، پربار و خواندنی تهیه کنیم و برای مطالعه شاگردان مدرسه به دیوار قسمت ورودی راهرو که محوطهٔ نسبتاً عریض و بزرگی است، نصب کنیم.

انتخاب محل نصب روزنامه دیواری هم درست مثل انتخاب خود من کار مدیر بود، وگرنه من هرگز داوطلب انجام هیچ کار یا فعالیت گروهی نمی‌شدم. بنابراین وقتی مدیرمان پیشنهاد داد ـ البته اگر بگویم پیشنهادی دستوری بهتر است ـ مجبور شدم بپذیرم.»