کتاب کاشکی بازم بچه بودم!
معرفی کتاب کاشکی بازم بچه بودم!
کتاب «کاشکی بازم بچه بودم!» اثری از عفت خلیلی (سحر) است که نشر مداد جادو آن را منتشر کرده است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه و شعرهای کودکانه است که با تصویرگری رنگی و جذاب، دنیای کودکی و خاطرات شیرین آن را بازآفرینی میکند. مخاطب اصلی این کتاب کودکان بالای ۷ سال هستند و داستانها و اشعار آن با محوریت حیوانات، روستا و روابط خانوادگی نوشته شدهاند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کاشکی بازم بچه بودم!
«کاشکی بازم بچه بودم!» نوشتهٔ عفت خلیلی (سحر)، مجموعهای از داستانهای کوتاه و شعرهای کودکانه است که در قالبی داستانی و روایی، به زندگی در روستا، دوستی با حیوانات و خاطرات کودکی میپردازد. این کتاب با تصویرگری رنگی و زبانی ساده، تلاش کرده است تا فضای صمیمی و نوستالژیک دوران کودکی را برای مخاطبانش بازسازی کند. ساختار کتاب بهگونهای است که هر داستان یا شعر، ماجرایی مستقل دارد و شخصیتهای مختلفی مانند بیبی گل، نازگل، گربهٔ ناز، روباه زرنگ و خرگوشها در آن حضور دارند. کتاب با الهام از قصههای مادربزرگها و تجربههای زندگی روستایی، دنیایی خیالانگیز و آموزنده را پیش روی کودکان میگذارد. این اثر در قالب داستان و شعر، هم به سرگرمی و هم به آموزش غیرمستقیم ارزشهایی مانند مهربانی، همکاری و توجه به حیوانات میپردازد.
خلاصه کتاب کاشکی بازم بچه بودم!
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! در «کاشکی بازم بچه بودم!» هر داستان یا شعر، گوشهای از زندگی ساده و صمیمی روستایی را روایت میکند. کتاب با یادآوری خاطرات کودکی نویسنده آغاز میشود؛ جایی که او آرزو دارد دوباره به روزهای بیدغدغه و پر از بازی و قصههای مادربزرگ بازگردد. داستانها حول محور شخصیتهایی مانند بیبی گل و خانوادهاش، حیوانات اهلی روستا و بچههایی که با طبیعت و حیوانات دوست هستند، شکل گرفتهاند. در یکی از داستانها، بیبی گل با مهربانی از حیواناتش مراقبت میکند و هرکدام از آنها ویژگیهای خاص خود را دارند؛ گربهای تمیز و باادب، مرغ و خروسی که هوای هم را دارند و الاغی پیر به نام رخش. در داستان دیگری، نازگل دختر کوچکی است که با وجود سرمای زمستان و نبود مادر، با کمک برهٔ سفیدش گرما و آرامش پیدا میکند. شعرها نیز با زبانی کودکانه، دنیای حیوانات و بازیهای روستایی را توصیف میکنند. ماجراهای دیگری مانند روباه زرنگ که قصد دارد به مرغها آسیب بزند اما با هوشیاری پیرمرد ناکام میماند، یا بچه کبوتری که میخواهد پرواز را تجربه کند و با هشدار مادرش روبهرو میشود، در کتاب آمدهاند. داستان خرگوشها نیز به اهمیت نظم و رعایت توصیههای بزرگترها اشاره دارد و نشان میدهد که بازیگوشی و بیتوجهی میتواند دردسرساز شود. در مجموع، کتاب با روایتهای کوتاه و شعرهای ساده، دنیایی پر از دوستی، مهربانی و تجربههای آموزنده را برای کودکان ترسیم کرده است.
چرا باید کتاب کاشکی بازم بچه بودم! را بخوانیم؟
این کتاب با بازآفرینی فضای روستا و خاطرات کودکی، فرصتی فراهم میکند تا کودکان با دنیای ساده و صمیمی گذشته آشنا شوند و ارزشهایی مانند مهربانی، همکاری و توجه به حیوانات را بهصورت غیرمستقیم بیاموزند. داستانها و شعرهای کتاب، علاوهبر سرگرمکردن، به رشد تخیل و تقویت حس همدلی در کودکان کمک میکنند. تصویرگری رنگی و شخصیتهای دوستداشتنی، جذابیت کتاب را برای مخاطبان خردسال افزایش داده است. همچنین، روایت قصههایی که ریشه در فرهنگ شفاهی و سنتی دارند، پلی میان نسلها ایجاد میکند و کودکان را به شنیدن و بازگویی قصههای خانوادگی تشویق میکند.
این کتاب برای کودکان بالای ۷ سال، بهویژه آنهایی که به داستانهای حیوانات، زندگی روستایی و قصههای مادربزرگ علاقه دارند، مناسب است. همچنین والدین و مربیانی که بهدنبال کتابی برای تقویت مهارتهای اجتماعی و آموزش غیرمستقیم ارزشهای اخلاقی به کودکان هستند، میتوانند از این اثر بهره ببرند.
بخشی از کتاب کاشکی بازم بچه بودم!
«دوست داشتم در ۱۷ فروردین با یک جیب پر از نخودچی و کشمش و مقداری آجیل، میرفتم آن طرف جوی آب کنار خانهمان توی چمنهای وحشی زیر نور براق. بعد ولو میشدم و چنگم را لای موهای چمن فرو میبردم. به آب جوی آبشار کوچک که از تیک تاک له بود گوش فرا میدادم و در رویاهایم گم میشدم و مرا تا دوردستهای ذهنم میبرد. آن وقت من بودم و پدرم و مادرم و خانهی پر انتظار پدرم بودم به خانه بازگردد و برایم یک گیوهی سفید بیاورد و باز هم نخودچی و کشمش و آب نبات هلدار. دوست دارم برای شما قصههایی تعریف کنم که مادرم برایم تعریف میکرد و من برای بچهها و نوههایم تعریف کردم. الان هم نوبت شماست که همراه من بیایید به دنیای خیالی و زیبای قصهها.»