کتاب ثروت و فقر ملل دیوید س. لندز + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب ثروت و فقر ملل

کتاب ثروت و فقر ملل

معرفی کتاب ثروت و فقر ملل

کتاب الکترونیکی «ثروت و فقر ملل» نوشتهٔ دیوید س. لندز و با ترجمهٔ ناصر موفقیان، اثری پژوهشی در حوزهٔ تاریخ اقتصادی و اقتصاد سیاسی است که نشر موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی ریشه‌ها و دلایل تفاوت‌های اقتصادی میان ملت‌ها می‌پردازد و تلاش می‌کند با رویکردی تاریخی، عوامل موثر بر ثروت و فقر جوامع را واکاوی کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ثروت و فقر ملل

«ثروت و فقر ملل» اثری در حوزهٔ ناداستان و تاریخ اقتصادی است که دیوید س. لندز، استاد تاریخ و اقتصاد، آن را نگاشته است. این کتاب با نگاهی جامع به تاریخ جهان، به دنبال پاسخ به این پرسش است که چرا برخی کشورها ثروتمند و برخی دیگر فقیر باقی مانده‌اند. نویسنده با بهره‌گیری از منابع گسترده و مثال‌های تاریخی، روند شکل‌گیری شکاف اقتصادی میان ملت‌ها را بررسی کرده و نقش عوامل جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را در این فرایند تحلیل کرده است. ساختار کتاب بر پایهٔ روایت تاریخی و تحلیلی است و با زبانی مستند، تحولات اقتصادی شرق و غرب را در بستر زمان دنبال می‌کند. «ثروت و فقر ملل» نه‌تنها به نظریه‌های رایج اقتصادی می‌پردازد، بلکه با طرح پرسش‌های بنیادین، خواننده را به تامل دربارهٔ ریشه‌های توسعه و عقب‌ماندگی دعوت می‌کند. این کتاب با رویکردی تطبیقی، مسیرهای متفاوت ملت‌ها را در مواجهه با انقلاب صنعتی، استعمار، نوآوری و تغییرات اجتماعی بررسی کرده و تصویری چندلایه از تاریخ اقتصادی جهان ارائه داده است.

خلاصه کتاب ثروت و فقر ملل

کتاب «ثروت و فقر ملل» با طرح پرسش‌هایی اساسی دربارهٔ چرایی تفاوت‌های اقتصادی میان ملت‌ها آغاز می‌شود و در ادامه، با رویکردی تاریخی و تحلیلی، به بررسی عوامل موثر بر این تفاوت‌ها می‌پردازد. دیوید س. لندز در این اثر، نقش جغرافیا، منابع طبیعی، آب‌وهوا، بیماری‌ها و شرایط زیست‌محیطی را به عنوان عوامل اولیهٔ شکل‌دهندهٔ سرنوشت ملت‌ها بررسی کرده است. او نشان می‌دهد که چگونه شرایط اقلیمی و محیطی می‌تواند بر بهره‌وری، سلامت و حتی ساختارهای اجتماعی و اقتصادی جوامع تاثیرگذار باشد. در ادامه، نویسنده به نقش فرهنگ، ارزش‌های کاری، صرفه‌جویی، عقل معاش و پشتکار در موفقیت یا عقب‌ماندگی ملت‌ها اشاره می‌کند و تاکید دارد که این ویژگی‌ها، اگرچه ممکن است در ابتدا به نظر بیایند که ریشه در جغرافیا دارند، اما در طول زمان به صورت ارزش‌های درونی‌شده در جوامع مختلف ظهور یافته‌اند. لندز با بررسی نمونه‌هایی از اروپا، چین، هند، ژاپن و کشورهای آمریکای شمالی و جنوبی، نشان می‌دهد که چرا برخی جوامع توانستند از فرصت‌های تاریخی مانند انقلاب صنعتی بهره‌مند شوند و برخی دیگر از این تحولات بازماندند. کتاب به نقد نظریه‌های رایج دربارهٔ توسعه و عقب‌ماندگی می‌پردازد و با بررسی دقیق داده‌های تاریخی، نشان می‌دهد که هیچ عامل واحدی به تنهایی نمی‌تواند تفاوت‌های اقتصادی میان ملت‌ها را توضیح دهد. لندز بر اهمیت ترکیب عوامل مختلف، از جمله سیاست، فرهنگ، نوآوری، آموزش و ساختارهای نهادی تاکید می‌کند و نتیجه می‌گیرد که توسعه اقتصادی فرایندی پیچیده و چندبعدی است که نیازمند درک عمیق از تاریخ و زمینه‌های فرهنگی هر جامعه است.

چرا باید کتاب ثروت و فقر ملل را بخوانیم؟

مطالعهٔ این کتاب فرصتی است برای آشنایی با ریشه‌های تاریخی و ساختاری شکاف اقتصادی میان ملت‌ها. «ثروت و فقر ملل» با ارائهٔ تحلیل‌های مستند و مثال‌های تاریخی، به خواننده کمک می‌کند تا فراتر از توضیحات ساده‌انگارانه، به پیچیدگی‌های توسعه و عقب‌ماندگی اقتصادی پی ببرد. این اثر با طرح پرسش‌های بنیادین و نقد نظریه‌های رایج، دیدگاهی چندلایه دربارهٔ علل ثروت و فقر ارائه می‌دهد و مخاطب را به تامل دربارهٔ نقش فرهنگ، جغرافیا، سیاست و نوآوری در سرنوشت ملت‌ها دعوت می‌کند. همچنین، کتاب با بررسی نمونه‌های متنوع از تاریخ جهان، امکان مقایسه و تحلیل تطبیقی را برای علاقه‌مندان به اقتصاد، تاریخ و علوم اجتماعی فراهم می‌سازد.

این کتاب برای علاقه‌مندان به تاریخ اقتصادی، دانشجویان و پژوهشگران علوم اجتماعی، اقتصاد و سیاست، و همچنین کسانی که دغدغهٔ فهم ریشه‌های توسعه و عقب‌ماندگی ملت‌ها را دارند، مناسب است. «ثروت و فقر ملل» به‌ویژه برای افرادی که به دنبال تحلیل‌های عمیق‌تر دربارهٔ تفاوت‌های اقتصادی میان کشورها هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب ثروت و فقر ملل

«هدف من از نوشتن این کتاب توصیف و تشریح تاریخ دنیا است. البته نه برای آن که از دیدگاه انسان‌شناسی یا براساس نظریهٔ گوناگونی فرهنگ‌ها، برابری ذاتی هم آدمیزادگان را اعلام دارم و مدعی شوم که به عنوان تاریخ‌نگار، تحول تاریخی همه مردم دنیا را در این کتاب به وصف خواهم کشید. هدف من بیشتر ترسیم و تفهیم جریان اصلی پیشرفت اقتصادی و امروزین‌شدن جامعه‌ها است: چگونه به جایی که هستیم رسیده‌ایم و، از بابت ساختن و به چنگ‌آوردن و هزینه کردن، چگونه به آنچه هستیم مبدل شده‌ایم. روشن است که این هدف تمرکز بیشتر و پراکندگی کمتری می‌طلبد. با تمام این احوال، کاری است عظیم و مستلزم آماده‌سازی‌های طولانی، و به همین دلیل در بهترین حالت چیزی شبیه یا نزدیک به اندیشه‌ای خواهد بود که در سر پرورانده‌ام. چنین کاری بدون یاوری و مشورت دیگران - همکاران، دوستان، دانشجویان، پژوهشگران، روزنامه‌نگاران و گواهان زنده و مردهٔ تاریخ - ناممکن می‌بود.»