کتاب خاطرات گمشده چت بیکر + دانلود نمونه رایگان

کتاب خاطرات گمشده

نویسنده:چت بیکر
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب خاطرات گمشده

کتاب الکترونیکی «خاطرات گمشده» (Lost Memories) نوشتهٔ «چت بیکر» با ترجمهٔ «مهدی احشمه» و انتشار از سوی «سرای سپنج»، روایتی خودنوشت از زندگی یکی از چهره‌های برجستهٔ موسیقی جَز آمریکاست. این کتاب در دستهٔ سرگذشت‌نامه و خاطرات هنرمندان قرار می‌گیرد و به فراز و نشیب‌های زندگی شخصی و حرفه‌ای «چت بیکر» می‌پردازد؛ از دوران کودکی و خانواده تا شهرت، اعتیاد و روابطش با دیگر بزرگان موسیقی. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خاطرات گمشده

«خاطرات گمشده» تصویری نزدیک و بی‌واسطه از زندگی «چت بیکر» ارائه می‌دهد؛ هنرمندی که نامش با موسیقی جَز، ترومپت و صدایی خاص گره خورده است. این کتاب در قالب خاطرات شخصی، خواننده را به دهه‌های میانی قرن بیستم می‌برد؛ زمانی که جَز در آمریکا و اروپا جریان داشت و هنرمندانش با چالش‌های اجتماعی، اعتیاد و شهرت دست‌وپنجه نرم می‌کردند. روایت کتاب از دوران کودکی بیکر در اوکلاهما و کالیفرنیا آغاز می‌شود و با ورود او به ارتش، تجربه‌هایش در اروپا و سپس بازگشت به آمریکا ادامه می‌یابد. در این مسیر، بیکر از همکاری با چهره‌هایی چون «چارلی پارکر»، «جری مالیگان» و «مایلز دیویس» می‌گوید و همزمان، لایه‌های تاریک‌تر زندگی‌اش مانند اعتیاد، شکست‌های عاطفی و تنهایی را نیز بی‌پرده روایت می‌کند. کتاب نه‌تنها به موفقیت‌های هنری و اجراهای مهم می‌پردازد، بلکه تصویری از فضای اجتماعی و فرهنگی آن دوران و تأثیر موسیقی جَز بر زندگی هنرمندان ارائه می‌دهد. «خاطرات گمشده» در سال‌های پایانی عمر بیکر نوشته شده و لحن آن صمیمی و گاه تلخ است؛ روایتی که هم برای دوست‌داران موسیقی و هم علاقه‌مندان به سرگذشت‌نامه‌های صادقانه جذابیت دارد.

خلاصه کتاب خاطرات گمشده

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! کتاب با کودکی «چت بیکر» در خانواده‌ای اهل موسیقی در اوکلاهما و سپس کالیفرنیا آغاز می‌شود؛ پدری نوازنده و مادری مهربان که نقش مهمی در شکل‌گیری علاقهٔ او به موسیقی دارند. بیکر از نوجوانی به ترومپت علاقه‌مند می‌شود و پس از ترک مدرسه، به ارتش می‌پیوندد. تجربه‌های نظامی او در اروپا، آشنایی با موسیقی‌دانان و نخستین اجراها، زمینه‌ساز ورودش به دنیای حرفه‌ای جَز می‌شود. بازگشت به آمریکا، آغاز همکاری با بزرگان جَز مانند «چارلی پارکر» و «جری مالیگان» و شکل‌گیری گروه‌های موسیقی، بخش مهمی از خاطرات او را تشکیل می‌دهد. در کنار موفقیت‌های هنری، بیکر به صراحت از اعتیاد، دستگیری‌ها، روابط عاطفی پرتنش و تنهایی‌هایش می‌نویسد. روایت او پر از جزئیات زندگی روزمره، سفرها، اجراها و برخورد با چهره‌های مشهور است. کتاب با نگاهی بی‌پرده به فراز و فرودهای زندگی یک هنرمند، تصویری از دنیای جَز و چالش‌های آن دوران ارائه می‌دهد، بی‌آنکه پایان داستان را افشا کند.

چرا باید کتاب خاطرات گمشده را خواند؟

این کتاب فرصتی است برای ورود به جهان درونی یکی از چهره‌های تأثیرگذار موسیقی جَز. روایت صادقانه و بی‌پردهٔ «چت بیکر» از زندگی شخصی و حرفه‌ای‌اش، خواننده را با واقعیت‌های پشت صحنهٔ شهرت، اعتیاد، روابط انسانی و تلاش برای بقا در دنیای هنر آشنا می‌کند. آشنایی با فضای موسیقی جَز، ارتباط با بزرگان این سبک و لمس دغدغه‌های یک هنرمند، از جمله دستاوردهای مطالعهٔ این اثر است.

خواندن کتاب خاطرات گمشده را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به موسیقی جَز، دوست‌داران سرگذشت‌نامه‌های هنرمندان، پژوهشگران تاریخ موسیقی و کسانی که به دنبال شناخت عمیق‌تر از زندگی و ذهنیت هنرمندان هستند، مناسب است. همچنین برای کسانی که با موضوعاتی مانند اعتیاد، شهرت و چالش‌های زندگی هنری درگیرند، می‌تواند الهام‌بخش و آموزنده باشد.

فهرست کتاب خاطرات گمشده

- مقدمه مترجم: معرفی کلی زندگی و اهمیت «چت بیکر» در موسیقی جَز و توضیح دربارهٔ ساختار کتاب. - پیش‌گفتار کارول بیکر: نگاهی شخصی از همسر بیکر به ابعاد ناشناخته شخصیت او و هدف از انتشار خاطرات. - فصل اول: کودکی و خانواده؛ روایت سال‌های ابتدایی زندگی در اوکلاهما و کالیفرنیا و تأثیر خانواده بر علاقهٔ بیکر به موسیقی. - فصل دوم: ورود به ارتش و تجربه‌های نظامی؛ شرح حضور بیکر در ارتش، سفر به اروپا و نخستین مواجهه با موسیقی جَز در محیط نظامی. - فصل سوم: بازگشت به آمریکا و آغاز فعالیت حرفه‌ای؛ ورود به صحنهٔ جَز، همکاری با موسیقی‌دانان برجسته و شکل‌گیری گروه‌های موسیقی. - فصل چهارم: شهرت، اعتیاد و چالش‌ها؛ روایت صادقانه از موفقیت‌ها، روابط عاطفی، اعتیاد و دستگیری‌ها. - فصل پنجم: سفرها و اجراها؛ شرح اجراهای مهم در آمریکا و اروپا، آشنایی با چهره‌های مطرح و تأثیر این سفرها بر زندگی و موسیقی بیکر. - فصل ششم: بازتاب‌ها و نگاه به گذشته؛ تأملات بیکر دربارهٔ مسیر طی‌شده، دستاوردها و حسرت‌ها.

بخشی از کتاب خاطرات گمشده

«در سال سوم دبیرستان در ردوندو، نسبت به مدرسه بی‌علاقه شدم. در بیشتر کلاس‌ها شرکت نمی‌کردم و تقریبا هر روز در ساحل یا در کنار صخره‌های پالووس‌وردس برای جمع‌آوری آبلون (نوعی صدف) غواصی می‌کردم. غیبت من چندان مورد پسند خانواده‌ام نبود؛ چند بحث خانوادگی درباره‌اش داشتیم تا در نهایت تصمیم گرفتم به ارتش بپیوندم. وقتی سیزده ساله بودم، یک روز پدرم یک ترومبون به خانه آورد. من به مدت چند هفته مشغول بازی کردن با آن شدم. به خاطر جثهٔ کوچکم نمی‌توانستم به‌خوبی به موقعیت‌های پایین‌تر دسترسی پیدا کنم و دهانه آن برای لب‌هایم خیلی بزرگ بود. بعد از چند هفته، یک ترومپت جایگزین آن شد. این یکی خیلی بهتر بود و کاملا اندازهٔ من بود. بلافاصله توانستم صدایی از آن بگیرم. خیلی زود در کلاس‌های موسیقی مدرسه ثبت‌نام کردم، اما در بلدگیری نت‌خوانی مشکل زیادی داشتم. مشکل من این بود که کاملا به گوشم وابسته بودم و این موضوع باعث شد که مشکلات زیادی با رهبر گروه، آقای کی پیدا کنم. پدرم در ابتدا علاقهٔ زیادی داشت که نوازنده ترومبون شوم، چون به شدت طرفدار جک تیگاردن بود اما وقتی پیشرفت من در نواختن و یادگیری ترومپت را دید، نظرش برگشت.»

رازهای کوچک زندگی
تختی، از گود زورخانه تا سکوی قهرمانی کشتی جهان
علی رحمانی (تیرداد)
آنیفامبه
مهدی خاکزاد
اساطیر جهان (جلد چهارم؛ چین و ژاپن)
پی یر گریمال
حرمان