تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی
معرفی کتاب سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی
معرفی کتاب سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی
کتاب الکترونیکی «سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی» (راهنمای عمل برای آموزش شادی) نوشتهٔ «آدریان بتوون» و با ترجمهٔ محمدرضا قمری، فرزانه دوستی و وحید رائی توسط نشر خیزران منتشر شده است. این کتاب به موضوع آموزش شادی، بهداشت روان و رفاه کودکان در مدارس ابتدایی میپردازد و راهنماییهایی برای معلمان و والدین ارائه میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی
«سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی» اثری است که در سالهای اخیر و با توجه به دغدغههای رو به رشد دربارهٔ سلامت روان کودکان و معلمان، نوشته شده است. نویسنده با تکیه بر تجربیات شخصی و پژوهشهای علمی، به بررسی اهمیت رفاه و شادی در محیط مدرسه ابتدایی میپردازد. کتاب با پیشگفتاری از سر آنتونی سلدون آغاز میشود و سپس به نقش آموزش شادی و رفاه در بهبود عملکرد تحصیلی، کاهش استرس و اضطراب، و ایجاد محیطی مثبت برای یادگیری میپردازد. نویسنده تلاش میکند تا با ارائهٔ مثالهای واقعی از کلاس درس و معرفی مفاهیمی مانند کلاس قبیلهای، ذهنآگاهی، روابط مثبت و انعطافپذیری عصبی، تصویری جامع از چگونگی ارتقای سلامت روان در مدارس ابتدایی ارائه دهد. این کتاب نه تنها برای معلمان، بلکه برای والدین و هر کسی که با کودکان سر و کار دارد، قابل استفاده است و به دنبال آن است که آموزش را از تمرکز صرف بر نمره و آزمون به سوی پرورش انسانهای شاد و سالم سوق دهد.
خلاصه کتاب سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی
این کتاب با طرح این پرسش آغاز میشود که شادی و رفاه چیست و چرا باید در مدارس آموزش داده شود. نویسنده با اشاره به تجربیات شخصی خود و پژوهشهای روانشناسی مثبت، توضیح میدهد که شادی مهارتی است که میتوان آن را آموخت و پرورش داد. کتاب تأکید میکند که تمرکز صرف بر موفقیت تحصیلی بدون توجه به سلامت روان و رفاه کودکان، میتواند آسیبزا باشد و مدارس باید محیطی باشند که در آن کودکان احساس تعلق، امنیت و شادی کنند. در ادامه، نویسنده مفاهیمی مانند «کلاس درس قبیلهای» را معرفی میکند؛ جایی که روابط مثبت، همکاری، اعتماد و حس تعلق تقویت میشود. همچنین به اهمیت آموزش مهارتهای اجتماعی، ذهنآگاهی و تمرینهای عملی برای کاهش استرس و افزایش تمرکز اشاره میشود. کتاب به نقش معلمان در ایجاد محیطی حمایتگر و مثبت میپردازد و نشان میدهد که چگونه میتوان با فعالیتهایی مانند طراحی پرچم تیمی، بازیهای گروهی و داستانگویی، حس همدلی و همکاری را در کلاس تقویت کرد. در بخشهای دیگر، به موضوعاتی مانند انعطافپذیری عصبی، اهمیت خواب، تغذیه، ورزش و تأثیر آنها بر سلامت مغز کودکان پرداخته میشود. همچنین نویسنده به نقش معلمان در مراقبت از سلامت روان خود و تأثیر آن بر دانشآموزان اشاره میکند. در مجموع، کتاب بر این باور استوار است که آموزش شادی و رفاه نه تنها به بهبود عملکرد تحصیلی کمک میکند، بلکه کودکان را برای زندگی شادتر و سالمتر آماده میسازد.
چرا باید کتاب سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی را خواند؟
این کتاب با ترکیب پژوهشهای علمی و تجربههای عملی، راهکارهایی برای ارتقای سلامت روان و شادی در مدارس ابتدایی ارائه میدهد. خواننده با مفاهیمی مانند کلاس قبیلهای، ذهنآگاهی، آموزش مهارتهای اجتماعی و اهمیت روابط مثبت آشنا میشود. کتاب به معلمان و والدین کمک میکند تا نقش خود را در ایجاد محیطی حمایتگر و شاد برای کودکان بهتر درک کنند و ابزارهایی برای کاهش استرس و افزایش رفاه در اختیار داشته باشند. همچنین، توجه ویژهای به سلامت روان معلمان و تأثیر آن بر دانشآموزان شده است.
خواندن کتاب سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای معلمان مدارس ابتدایی، مدیران آموزشی، مشاوران مدرسه و والدینی که دغدغهٔ سلامت روان و شادی کودکان را دارند مناسب است. همچنین برای دانشجویان رشتههای علوم تربیتی و روانشناسی که به دنبال راهکارهای عملی برای بهبود محیط آموزشی هستند، مفید خواهد بود.
فهرست کتاب سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی
- شادکامی و رفاه چیست؟: تعریف شادی و رفاه، اهمیت آن در زندگی کودکان و تفاوت شادی ذهنی و روانشناختی. - آیا میتوان شادکامی را آموزش داد؟: بررسی نقش ژنتیک، محیط و انتخابهای فردی در شادی و امکان آموزش آن. - چرا شادی را در مدارس آموزش دهیم؟: دلایل اهمیت آموزش شادی و رفاه در مدارس و تأثیر آن بر عملکرد تحصیلی و سلامت روان. - استرس، اضطراب و افسردگی در کودکان و کارکنان: بررسی شیوع مشکلات روانی و راهکارهای مقابله با آنها. - هدف آموزش و هدف زندگی: نقش شادی و رفاه به عنوان هدف اصلی آموزش و زندگی. - آموزش مثبت - عصر جدید: معرفی رویکرد آموزش مثبت و تأثیر آن بر مدارس. - فصل اول: ایجاد کلاس درس قبیلهای: اهمیت حس تعلق، روابط مثبت، آموزش مهارتهای اجتماعی و فعالیتهای گروهی. - فصل دوم: ذهنآگاهی: تعریف ذهنآگاهی، تمرینهای عملی و تأثیر آن بر کاهش استرس. - فصل سوم: آنچه خوب پیش رفته است: تمرکز بر نکات مثبت، قدردانی و لذت بردن از لحظات خوب. - فصل چهارم: انعطافپذیری عصبی - مغز انعطافپذیر شما: نقش مغز، تغذیه، خواب و ورزش در سلامت روان. - فصل پنجم: منطقه کشش: مفهوم منطقه کشش، استرس مثبت و طرز فکر رشد. - فصل ششم: غرقگی یا جاری شدن و نقاط قوت: اهمیت شناسایی نقاط قوت و تجربهٔ غرقگی در یادگیری. - فصل هفتم: مهربان بودن خیلی خوب است: نقش مهربانی و فعالیتهای مرتبط با آن در کلاس. - فصل هشتم: چگونه افکار ما دنیای ما را شکل میدهند؟: تأثیر نگرش و خوشبینی بر زندگی. - فصل دهم: سلامتی و رفاه معلم: اهمیت مراقبت از سلامت روان معلمان و تأثیر آن بر دانشآموزان.
بخشی از کتاب سلامتی و رفاه در مدارس ابتدایی
«در اواخر دهه بیست سالگی. زندگی برای من نسبتاً خوب پیش میرفت. شغل خوبی در انتشارات موسیقی داشتم و زندگی اجتماعی مناسبی هم داشتم. در همین حوالی اولین آپارتمانم را خریدم و اوضاع با نامزدم هم خوب پیش میرفت. زندگی خوب بود اما بعد، اوضاع به طور غیرمنتظرهای شروع به فروپاشی کرد. یک دعوای بزرگ با یک دوست صمیمی من را از پا درآورد و جدا شدن از نامزدم باعث شد در آپارتمان جدیدم احساس تنهایی و انزوا کنم. یک دوره اضطراب حاد به دنبال آن آمد که به یک دوره افسردگی تبدیل شد. من هرگز چیزی شبیه به این را قبلاً تجربه نکرده بودم و نمیدانستم چه کار کنم. به عنوان کسی که در مدرسه و دانشگاه خیلی سخت درس خوانده بودم به یاد دارم که یک لحظه با خودم فکر کردم: «من این همه دانش و یادگیری دارم اما هیچ کدام از آنها به من در بهبود حالم کمکی نمیکند. من فقط پاسخ مشکلاتم را نداشتم و مطمئن نبودم که به کجا مراجعه کنم.» خوشبختانه، خانواده و دوستان حمایتگر به من کمک کردند تا از بدترین شرایط عبور کنم و من توانستم از یک مشاور کمک بگیرم. شروع به مطالعه در مورد علل اضطراب و افسردگی کردم و یاد گرفتم که چگونه از سلامت جسمی و روانی خود بهتر مراقبت کنم. شروع به ورزش بیشتر، تغذیه سالمتر کردم و کمی هم مدیتیشن کردم. این تجربه به من اهمیت مطلق مراقبت از سلامت روان را آموخت. همچنین باعث شد به طور کلی بیشتر در مورد آنچه با زندگیام انجام میدهم فکر کنم.»