تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب دلتنگ وایولت
معرفی کتاب دلتنگ وایولت
معرفی کتاب دلتنگ وایولت
کتاب الکترونیکی «دلتنگ وایولت» نوشتهٔ کلی سومبا با تصویرگری فابیانا فایالو و ترجمهٔ عرشیا عالینژاد توسط نشر برکه آبی منتشر شده است. این کتاب در دستهٔ ادبیات کودک قرار میگیرد و موضوع اصلی آن مواجهه با اندوه و سوگ در کودکان است. داستان، به زبان کودکانه و با تصاویری رنگی، به تجربهٔ از دست دادن دوست و احساسات پس از آن میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دلتنگ وایولت
«دلتنگ وایولت» اثری است که به یکی از دشوارترین تجربههای دوران کودکی یعنی مواجهه با مرگ و فقدان دوست میپردازد. این کتاب در قالب داستانی کوتاه و مصور، روایتگر احساسات و واکنشهای یک کودک پس از از دست دادن بهترین دوستش است. نویسنده با انتخاب فضایی مدرسهای و روابط دوستانه، تلاش میکند تا مفهوم اندوه، خشم، تنهایی و پذیرش را برای مخاطبان خردسال ملموس کند. کتاب در دورهای منتشر شده که توجه به سلامت روان کودکان و آموزش مهارتهای مقابله با سوگ اهمیت بیشتری یافته است. تصاویر فابیانا فایالو، فضای احساسی داستان را تقویت میکند و به کودک کمک میکند تا با شخصیت اصلی همذاتپنداری کند. این اثر، بدون پیچیدگیهای زبانی، به والدین و مربیان امکان میدهد تا دربارهٔ موضوعات دشوار با کودکان گفتگو کنند و راهی برای بیان احساسات بیابند.
خلاصه کتاب دلتنگ وایولت
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با معرفی دوستی عمیق میان راوی و «وایولت» آغاز میشود. وایولت دختری است که حضورش باعث شادی و همدلی در جمع دوستان میشود و همیشه در کنار راوی است. ناگهان وایولت بیمار میشود و دیگر به مدرسه نمیآید. راوی با غیبت او احساس تنهایی و اندوه میکند و تلاش میکند با تماس تلفنی و یادآوری خاطرات، این غیبت را جبران کند. اما خبر تلخ مرگ وایولت، دنیای کودک را دگرگون میکند. او با احساساتی چون ناباوری، خشم، غم و حتی عصبانیت نسبت به دیگران روبهرو میشود. در ادامه، با کمک مشاور مدرسه و حمایت خانواده، راوی کمکم میآموزد که چگونه با اندوه خود کنار بیاید و خاطرات خوب وایولت را زنده نگه دارد. او یاد میگیرد که میتواند مهربانی و دوستی وایولت را در رفتارهای خودش ادامه دهد و با دوستان جدید ارتباط برقرار کند. داستان با پذیرش تدریجی فقدان و یادآوری خاطرات خوب به پایان میرسد، بیآنکه پایانی قطعی برای اندوه قائل شود.
چرا باید کتاب دلتنگ وایولت را خواند؟
این کتاب با زبانی کودکانه و تصاویری گویا، به موضوعی حساس و کمتر بیانشده در ادبیات کودک میپردازد: مواجهه با مرگ و سوگ. «دلتنگ وایولت» به کودکان کمک میکند تا احساسات پیچیدهای مانند غم، خشم و دلتنگی را بشناسند و دربارهٔ آنها حرف بزنند. همچنین، این اثر ابزاری برای والدین و مربیان است تا بتوانند دربارهٔ فقدان و پذیرش آن با کودکان گفتگو کنند و راههایی برای همدلی و حمایت بیابند.
خواندن کتاب دلتنگ وایولت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان دبستانی که با تجربهٔ فقدان یا اندوه روبهرو هستند، مناسب است. همچنین والدین، مشاوران و مربیانی که به دنبال راهی برای صحبت دربارهٔ مرگ و سوگ با کودکان هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند.
بخشی از کتاب دلتنگ وایولت
«وایولت بهترین دوست من است. وجود او در کنار دیگران باعث میشود همه احساس خوبی داشته باشند. آغوشهای او باعث میشود درد زمین خوردن را فراموش کنم. بازیهایی که میکردیم خیلی لذتبخشتر بود، چون وایولت همهٔ بچهها را به بازی دعوت میکرد. هر وقت که میخواستم نقاشی بکشم، وایولت هم با من نقاشی میکشید. یک روز وایولت مریض شد و به خانه رفت. کسی نبود تا هنگام ناهار برایش لطیفههای بامزه بگویم. بدون او، تنهایی نقاشی میکشیدم. هنگام قصهخوانی گروهی، من تنها بودم. یک شب با وایولت تماس گرفتم. حالش اصلاً خوب نبود. در تمام شب فکر میکردم که چطور میتوانم به او کمک کنم. روز بعد، دستپاچه شدم. این نوشتهها حتماً کمکش میکند. اما صندلی او هنوز خالی بود. راحت نبودم. بعد پدر و مادرم بدترین خبر را به من دادند. وایولت... از دنیا رفت. و من دیگر نمیتوانستم او را ببینم یا با او حرف بزنم. خیلی ناراحت بودم. در وجودم احساس خیلی بدی داشتم. نمیتوانستم باور کنم.»