تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب نقشه گنج کوفته ای
معرفی کتاب نقشه گنج کوفته ای
معرفی کتاب نقشه گنج کوفته ای
کتاب الکترونیکی «نقشهٔ گنج کوفتهای» نوشتهٔ سمیرا قیومی با تصویرگری «طاهره شمسی» و ویرایش «حانیه شجاعی» توسط انتشارات سیمای شرق منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه است که با محوریت آشپزی و روابط خانوادگی، ماجرای دختری را روایت میکند که همراه مادربزرگ و پدربزرگش به دنبال تجربههای تازه و بازیهای خلاقانه میرود. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نقشه گنج کوفته ای
«نقشهٔ گنج کوفتهای» اثری است که فضای صمیمی خانواده و دنیای کودکانه را به تصویر میکشد. داستان در بستری از زندگی روزمره و روابط میان نسلی شکل میگیرد و به ماجراهای دختری میپردازد که بیشتر وقتش را با مادربزرگ و پدربزرگش میگذراند. غیبت مادر به دلیل سفر، باعث میشود دخترک دلتنگ شود و در این میان، بازیها و آشپزی با بزرگترها به سرگرمی و راهی برای پر کردن جای خالی مادر تبدیل میشود. کتاب با زبانی کودکانه و نگاهی به سنتهای خانوادگی، به اهمیت همکاری، خلاقیت و خاطرهسازی در جمع خانواده میپردازد. روایت داستان در فضایی شهری و معاصر رخ میدهد و با اشاره به غذاهای سنتی و بازیهای کودکانه، پیوند نسلها را نشان میدهد.
خلاصه کتاب نقشه گنج کوفته ای
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با روایت دختری آغاز میشود که به دلیل سفر مادرش، مدتی را با مادربزرگ و پدربزرگش سپری میکند. او دلتنگ مادر است و از حضور بچهٔ کوچک عمهاش کمی ناراحت میشود. برای پر کردن اوقات فراغت، مادربزرگ و پدربزرگ با او بازی میکنند، آشپزی میکنند و حتی شطرنج بازی میکنند. اما مادرش، که او را «مامان دوستی» صدا میزند، همیشه بازیهای جالبتری بلد است؛ از جمله بازی دزد و گنج. دخترک با یادآوری نقشهٔ گنجی که مادرش برای پیدا کردن مواد اولیهٔ کوفته کشیده بود، تصمیم میگیرد با پدربزرگ و مادربزرگش این بازی را تکرار کند. آنها با هم نقشه میکشند، بیلچه برمیدارند و به دنبال مواد اولیه میگردند. در این مسیر، خاطرات و بازیهای گذشته با مادربزرگ زنده میشود؛ مثل زمانی که با هم مرواریدها را در باغچهها خاک میکردند و به دنبال گنج میگشتند. در نهایت، همه با همکاری هم کوفتهٔ دستبهگردن را درست میکنند و لحظاتی شاد و صمیمی را کنار هم تجربه میکنند. داستان با تاکید بر ارزش همکاری، خاطرهسازی و لذت بردن از لحظات سادهٔ زندگی خانوادگی پیش میرود.
چرا باید کتاب نقشه گنج کوفته ای را خواند؟
این کتاب با روایت ساده و صمیمی، دنیای کودکانه و روابط میان نسلی را به تصویر میکشد. خواندن آن فرصتی است برای یادآوری اهمیت خاطرهسازی، همکاری و بازی در جمع خانواده. همچنین، با اشاره به غذاهای سنتی و بازیهای خلاقانه، مخاطب را به تجربهٔ لحظات شاد و ارزشمند در کنار عزیزانش دعوت میکند.
خواندن کتاب نقشه گنج کوفته ای را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
برای کودکان بالای ۹ سال و خانوادههایی که به دنبال داستانهایی دربارهٔ روابط خانوادگی، آشپزی و بازیهای خلاقانه هستند مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال تقویت پیوند میان نسلها و ایجاد لحظات شاد در جمع خانوادهاند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب نقشه گنج کوفته ای
«مامان دوستی برای سالگرد ازدواجشان همین کوفتهٔ دست به گردن بابا رحمت را پخته بود و برای اینکه من بدانم هر چیزی کجاست و برایش بیاورم نقشهٔ گنج کشیده بود. ایناهاش! این هم نقشهام! چشمهام را گردالی کردم و گفتم: «بابا رحمت جونم. میآی اول نقشه را بکشیم مثل دزدو گنج بازی!؟» بابا رحمت گفت: «من که بلد نیستم.» گفتم: «اهه! عوضش مامان دوستی پروفسور دزد و گنج بازیه. بذارید نقشه را بیارم تا ببینید.» و تندی پریدم توی اتاقم و نقشه و بیلچهام را برداشتم. بابا رحمت گفت: «بیلچه دیگه برای چیه؟» مامان زر آنقدر توی بازیگوشی کرده بود که نزدیک بود گم شود. من فکر کردم من را یادش رفته و خودش تنهایی به خانه برگشته. با خودم گفتم این که چیزی نیست، من هم تنهایی برمیگردم. اما هی گمتر شدیم. تا اینکه مامانبزرگ را پیدا کردم که داشت با عروسکهایش بازی میکرد. مامانبزرگ هر وقت من را برای دیدن نمایش به سالن تئاتر پارک لاله میبرد، بیشتر از خودم میخندید. بالا پایین میپرید و سروصدا میکرد. تازه آخر نمایش با عروسکها و بازیگرها عکس هم میانداخت. آن روز من یککم ناراحت شدم و به مامانبزرگ گفتم حالا که اینطوری شد این آخرین بار بود که رفتیم نمایش عروسکی و خودم را قهری کردم.»