معرفی و دانلود کتاب بگذارید آن ها... + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب بگذارید آن ها...

کتاب بگذارید آن ها...

ابزاری برای تغییر سبک زندگی

۲.۳(از ۳ امتیاز)

معرفی کتاب بگذارید آن ها...

کتاب بگذارید آن ها... (The Let Them Theory) نوشته مل رابینز و ترجمه رضا صفاری، بر یک ایده‌ی مرکزی ساده بنا شده: رهاکردن تلاش برای کنترل دیگران و برگرداندن توجه به انتخاب‌ها، احساسات و مرزهای شخصی. این کتاب از دل تجربه‌های خود نویسنده، پژوهش درباره‌ی رفتار انسان و مثال‌های روزمره شکل گرفته و نشان می‌دهد که چگونه دو عبارت «بگذار آن‌ها» و «بگذار من» می‌توانند نگاه فرد به روابط، استرس و تصمیم‌گیری را تغییر دهند. این راهنما را انتشارات متخصصان منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بگذارید آن ها...

کتاب بگذارید آن ها... نوشته‌ی مل رابینز بر مسئله‌ای دست گذاشته که در زندگی روزمره بارها تکرار می‌شود: فرسودگی ناشی از درگیرشدن با نظرها، رفتارها و انتظارهای دیگران. نویسنده توضیح می‌دهد که بخش بزرگی از اضطراب، دلخوری و تعلل، فقط از مشکلات بیرونی نمی‌آید؛ بلکه از جایی شکل می‌گیرد که فرد می‌خواهد واکنش دیگران را مدیریت کند، آن‌ها را راضی نگه دارد یا مسیر رفتارشان را عوض کند.

متن کتاب از تجربه‌های شخصی رابینز شروع می‌شود؛ از دوره‌ای که با فشار مالی، تردید و ناتوانی در حرکت روبه‌رو بوده و بعد به ایده‌هایی رسیده که پیش‌تر در قانون پنج‌ثانیه مطرح کرده بود. در این اثر، تمرکز از وادارکردن خود به اقدام، به سمت تنظیم رابطه با دیگران و بازپس‌گرفتن انرژی ذهنی رفته است.

کتاب بگذارید آن ها... فقط بر یک شعار کوتاه تکیه ندارد، بلکه تلاش می‌کند نشان دهد این عبارت در موقعیت‌های مختلف چه معنایی پیدا می‌کند. نویسنده توضیح می‌دهد که «بگذار آن‌ها» فقط نیمه‌ی اول ماجراست و نیمه‌ی دوم، «بگذار من» است؛ یعنی بعد از پذیرفتن اینکه دیگران قرار نیست مطابق میل فرد رفتار کنند، نوبت به انتخاب آگاهانه‌ی خود او می‌رسد. در فصل‌های آغازین، نمونه‌هایی از خانواده، دوستی، محیط کار، مقایسه‌ی اجتماعی، دلخوری‌های عاطفی و فشارهای روزمره آمده تا روشن شود این نظریه قرار است در کدام بخش‌های زندگی به کار گرفته شود.

مل رابینز از پژوهش، گفت‌وگو با متخصصان و روایت‌های شخصی کنار هم استفاده کرده تا نشان دهد رهاکردن کنترل، به‌ معنای بی‌تفاوتی نیست؛ بلکه راهی است برای کم‌کردن اصطکاک‌های بیهوده، روشن‌تر دیدن مرزها و صرف‌کردن زمان و توجه برای چیزهایی که واقعاً در اختیار فرد هستند.

خلاصه کتاب بگذارید آن ها...

کتاب بگذارید آن ها... بر این ایده استوار است که بسیاری از تنش‌های روزانه از تلاش برای کنترل آدم‌ها و موقعیت‌هایی می‌آید که اساساً در اختیار فرد نیستند. مل رابینز با مثال‌هایی از خانواده، دوستی، کار و روابط عاطفی نشان می‌دهد که چطور دلخوری، مقایسه، ترس از طردشدن و نیاز به تأیید، فرد را وارد چرخه‌ای فرساینده می‌کند.

پیشنهاد اصلی کتاب این است که در برابر رفتار، نظر یا انتخاب دیگران ابتدا گفته شود «بگذار آن‌ها» و بعد با «بگذار من» توجه به تصمیم شخصی برگردد. پیام محوری کتاب، جابه‌جایی تمرکز از مدیریت دیگران به مدیریت واکنش، مرز و انتخاب خود فرد است.

چرا باید کتاب بگذارید آن ها... را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب بگذارید آن ها... را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب یک الگوی روشن برای تشخیص مرز میان آنچه در اختیار فرد است و آنچه نیست ارائه می‌دهد.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب بهتر می‌فهمد چرا نظر، رفتار و تأیید دیگران تا این اندازه بر آرامش روزانه اثر می‌گذارد.
  • این اثر به مسئله‌های آشنایی مثل دلخوری از روابط، مقایسه‌ی اجتماعی، تعلل و فرسودگی ذهنی از زاویه‌ی کنترل‌گری پنهان نگاه می‌کند.
  • نمونه‌های متعدد کتاب کمک می‌کند ایده‌ی اصلی فقط در حد یک جمله نماند و در موقعیت‌های واقعی قابل‌تصور شود.
  • خواننده بعد از مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند واکنش‌های خود را در دوستی، خانواده، محیط کار و رابطه‌ی عاطفی دقیق‌تر بررسی کند.
  • این کتاب بر بازگرداندن زمان و انرژی به انتخاب‌های شخصی تمرکز دارد، نه بر تغییر دادن دیگران.

خواندن کتاب بگذارید آن ها... را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب بگذارید آن ها... به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• کسانی که از قضاوت، انتظار یا رفتار دیگران زودتر از حد معمول فرسوده می‌شوند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند در روابط شخصی و کاری، مرزهای روشن‌تری برای خود تعریف کنند.
  • مخاطبانی که با مقایسه‌ی مداوم خود با دیگران درگیرند و می‌خواهند این چرخه را بهتر بشناسند.
  • کسانی که در برابر دلخوری‌ها، طردشدن یا بی‌توجهی دیگران مدت زیادی درگیر فکر و تحلیل می‌مانند.
  • علاقه‌مندان به کتاب‌های روان‌شناسی عمومی که بر تجربه‌های روزمره و مثال‌های ملموس تکیه دارند.

درباره مل رابینز

مل رابینز (Mel Robbins) (متولد ۱۹۶۸) نویسنده، سخنران انگیزشی، مجری و متخصص آمریکایی رفتارشناسی و تحول فردی است. او با ساده‌سازی مفاهیم پیچیده‌ی روان‌شناختی، ارائه‌ی ابزارهای عملی تغییر رفتار و تولید محتوای انگیزشی در قالب ویدئوها و پادکست‌های پرمخاطب در سطح بین‌المللی، به یکی از محبوب‌ترین چهره‌های توسعه‌ی فردی در جهان تبدیل شده است. پادکست پرطرفدار او جوایز معتبری را از آن خود کرده و مجله‌ی فوربز نیز نام وی را در فهرست ۵۰ زن تأثیرگذار بالای ۵۰ سال جهان قرار داده است.

شهرت و جایگاه رابینز در حوزه‌ی خودیاری با کتاب‌ها و تکنیک‌های رفتاری کاربردی او تثبیت شد؛ آثاری که در فهرست پرفروش‌های نیویورک‌تایمز قرار گرفته و به زبان‌های مختلف ترجمه شده‌اند. از شناخته‌شده‌ترین تألیفات او می‌توان به کتاب‌های «بزن قدش»، «فرضیه‌ی دل‌آسودگی» و «قانون ۵ ثانیه» اشاره کرد.

جوایز و افتخارات کتاب بگذارید آن ها...

• نامزد بهترین کتاب ناداستان جوایز گودریدز (سال ۲۰۲۵)
  • نامزد جایزه‌ی کتاب سال Barnes & Noble (سال ۲۰۲۵)
  • رتبه‌ی ۱ لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک‌تایمز

• کتاب تئوری «رها کردن»، ترجمه‌ی معصومه مظاهری، نشر گویا
  • کتاب نظریه رهایش کن، ترجمه‌ی زهره خیابانی زاده، نشر ذهن آویز
  • کتاب نظریه ولش کن، ترجمه‌ی الهه علوی، نشر داهی
  • و...

بخشی از کتاب بگذارید آن ها...

«اگر برای تغییر زندگی‌تان، رسیدن به اهداف‌تان یا شادتر شدن تقلا می‌کنید، می‌خواهم این را بشنوید: مشکل شما نیستید. مشکل در قدرتی است که ناخودآگاه به دیگران داده‌اید.

همهٔ ما اغلب بدون این‌که متوجه موضوع شویم، این کار را می‌کنیم. فکر می‌کنید اگر حرف درست را بزنید، همه راضی خواهند شد. اگر خودتان را کاملاً وقف زندگی کنید، شاید شریک زندگی‌تان ناراضی نشود. اگر به اندازهٔ کافی دوستانه رفتار کنید، شاید همکاران‌تان بیش‌تر شما را دوست داشته باشند. اگر در هر شرایطی آرامش را حفظ کنید، شاید خانوادهٔ شما دست از قضاوت در مورد تصمیم‌های‌تان بردارند.

این را می‌دانم چون خودم این‌گونه زندگی کرده‌ام. سال‌ها از عمرم را صرف‌ کردم تا برای دیگران همه‌چیز باشم، با این فکر که اگر به اندازهٔ کافی تلاش کنم، حرف‌های درستی بزنم و همه را راضی نگه دارم، در نهایت احساس خوبی نسبت به خودم خواهم داشت.

اما چه اتفاقی می‌افتد؟ بیش‌تر تلاش می‌کنید، بیش‌تر انعطاف نشان ‌می‌دهید و خودتان را کوچک‌تر می‌کنید، اما باز هم کسی هست که ناراضی باشد. باز هم کسی هست که انتقاد‌ کند. باز هم احساس می‌کنید که هر چقدر هم تلاش کنید، کافی نیست.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۸ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بگذارید آن ها... و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببگذارید آن ها...
عنوان دیگرابزاری برای تغییر سبک زندگی
عنوان در زبان مبدأThe Let Them Theory: A Life-Changing Tool That Millions of People Can't Stop Talking About
موضوعموفقیت و خودیاری، روان‌شناسی عمومی
فرمت کتابEPUB
جوایز ادبی و افتخاراتجایزه منتخب گودریدز
برچسبمنتخب بارنز اند نوبل، پرفروش‌های نیویورک تایمز

۱۴۰۵/۰۵/۲۷

من این کتاب را واقعاً به همه توصیه می‌کنم! این کتاب از آن معدود کتاب‌هایی است که به نظرم هر انسانی باید حداقل یک بار در زندگی‌اش آن را بخواند. فکر می‌کنم اگر همه این کتاب را بخوانند، دنیا و آدم‌ها...بیشتر