کتاب آشنایی با کیهان شناسی نوین اندرو لیدل + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:اندرو لیدل
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب آشنایی با کیهان شناسی نوین

معرفی کتاب آشنایی با کیهان شناسی نوین

کتاب الکترونیکی «آشنایی با کیهان‌شناسی نوین» (A Brief Introduction to Modern Cosmology) نوشتهٔ اندرو لیدل و با ترجمهٔ «کریم قربانی» توسط دانشگاه اراک منتشر شده است. این اثر به عنوان یک منبع مقدماتی و دانشگاهی، مفاهیم پایه و یافته‌های جدید کیهان‌شناسی را برای دانشجویان و علاقه‌مندان به فیزیک و اخترفیزیک توضیح می‌دهد. کتاب به بررسی تاریخچه، مشاهدات، مدل‌های کیهان‌شناسی و موضوعات پیشرفته مانند ماده تاریک و انرژی تاریک می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آشنایی با کیهان شناسی نوین

این کتاب تصویری کلی از کیهان‌شناسی معاصر ارائه می‌دهد و به بررسی تحول این علم از یک شاخهٔ حاشیه‌ای تا جایگاه کنونی‌اش در فیزیک مدرن می‌پردازد. «آشنایی با کیهان‌شناسی نوین» ابتدا به تاریخچهٔ ایده‌های کیهان‌شناسی و تغییر نگرش بشر نسبت به جایگاه خود در جهان می‌پردازد و سپس با مرور مشاهدات نجومی، ابزارهای رصدی و کشفیات مهمی مانند تابش زمینهٔ میکروموجی کیهانی، به تثبیت مدل انفجار بزرگ اشاره می‌کند. کتاب در ادامه، مفاهیم بنیادی مانند انبساط عالم، ذرات بنیادی، هندسهٔ جهان و مدل‌های مختلف کیهان‌شناسی را بررسی می‌کند. همچنین موضوعات پیشرفته‌ای مانند ماده تاریک، انرژی تاریک، جهان اولیه، سنتز هسته‌ای و جهان تورمی نیز در فصل‌های پایانی مطرح می‌شوند. این اثر برای دانشجویان سال آخر کارشناسی یا سال اول کارشناسی ارشد فیزیک طراحی شده و پیش‌نیاز آن آشنایی با فیزیک پایه است. نویسنده تلاش کرده است تا با پرهیز از پیچیدگی‌های نسبیت عام، مفاهیم را با استفاده از مکانیک نیوتونی و مثال‌های ملموس توضیح دهد. کتاب علاوه بر فصل‌های اصلی، بخش‌هایی با موضوعات پیشرفته دارد که می‌تواند به صورت انتخابی تدریس شود.

خلاصه کتاب آشنایی با کیهان شناسی نوین

این کتاب با مروری بر تاریخچهٔ کیهان‌شناسی آغاز می‌شود و نشان می‌دهد که چگونه دیدگاه بشر نسبت به جایگاه خود در عالم، از مدل زمین‌مرکزی تا مدل خورشیدمرکزی و سپس به اصل کیهان‌شناسی تغییر یافته است. سپس به ابزارهای رصدی و انواع مشاهدات نجومی پرداخته می‌شود؛ از نور مرئی و فروسرخ تا امواج رادیویی و تابش زمینهٔ میکروموجی کیهانی. این داده‌ها شواهدی برای مدل انفجار بزرگ و انبساط عالم فراهم می‌کنند. در ادامه، کتاب به معرفی ذرات بنیادی، باریون‌ها، فوتون‌ها و نوترینوها می‌پردازد و نقش آن‌ها را در تحول عالم بررسی می‌کند. مفاهیم کلیدی مانند قانون هابل، انتقال قرمز، معادله فریدمن و معادله شاره به زبان ساده توضیح داده شده‌اند تا خواننده بتواند مدل‌های مختلف کیهان‌شناسی را درک کند. هندسهٔ جهان (تخت، کروی و هذلولوی) و پیامدهای آن برای سرنوشت عالم نیز از دیگر موضوعات مهم کتاب است. در فصل‌های پیشرفته‌تر، موضوعاتی مانند ماده تاریک، انرژی تاریک، تابش زمینهٔ میکروموجی، جهان اولیه، سنتز هسته‌ای و جهان تورمی مطرح می‌شوند. کتاب با جمع‌بندی مدل استاندارد کیهان‌شناسی و اشاره به پرسش‌های باز و آیندهٔ این علم به پایان می‌رسد.

چرا باید کتاب آشنایی با کیهان شناسی نوین را خواند؟

این کتاب برای کسانی که به دنبال درک ساختار و تحول جهان هستند، یک مسیر روشن و مرحله‌به‌مرحله فراهم می‌کند. با تکیه بر مثال‌های ملموس و توضیح مفاهیم پیچیده به زبان قابل پیگیری، خواننده می‌تواند با مبانی کیهان‌شناسی، شواهد تجربی و مدل‌های نظری آشنا شود. همچنین، کتاب به موضوعات روز مانند ماده تاریک و انرژی تاریک می‌پردازد و تصویری از پرسش‌های باز و چالش‌های پیش روی این علم ارائه می‌دهد. برای دانشجویان فیزیک و علاقه‌مندان به اخترفیزیک، این اثر نقطهٔ شروع مناسبی برای ورود به دنیای کیهان‌شناسی است.

خواندن کتاب آشنایی با کیهان شناسی نوین را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای دانشجویان فیزیک، اخترفیزیک و رشته‌های مرتبط که به دنبال آشنایی با مفاهیم پایه و مدل‌های کیهان‌شناسی هستند مناسب است. همچنین علاقه‌مندان به علم و کسانی که می‌خواهند دربارهٔ منشأ، تحول و سرنوشت جهان بیشتر بدانند، می‌توانند از مطالب کتاب بهره ببرند. برای کسانی که به دنبال ورود به حوزهٔ ذرات نجومی یا پژوهش‌های بین‌رشته‌ای هستند نیز این کتاب نقطهٔ شروع خوبی است.

فهرست کتاب آشنایی با کیهان شناسی نوین

- فصل ۱: تاریخچه‌ای مختصر از ایده‌های کیهان‌شناسی به بررسی سیر تحول اندیشه‌های بشر دربارهٔ ساختار جهان و اصل کیهان‌شناسی می‌پردازد.- فصل ۲: مروری بر مشاهدات کیهان‌شناسی ابزارهای رصدی، انواع امواج و داده‌های نجومی که شواهد مدل انفجار بزرگ را فراهم می‌کنند.- فصل ۳: گرانش نیوتونی معرفی معادلات بنیادی مانند معادله فریدمن و شاره و کاربرد آن‌ها در توصیف انبساط عالم.- فصل ۴: هندسه عالم بررسی هندسه‌های تخت، کروی و هذلولوی و پیامدهای آن‌ها برای سرنوشت جهان.- فصل ۵: مدل‌های کیهان‌شناسی ساده قانون هابل، انبساط عالم، انتقال قرمز و حل معادلات کیهان‌شناسی برای مدل‌های مختلف.- فصل ۶: پارامترهای مشاهده‌پذیر معرفی پارامترهای کلیدی مانند آهنگ انبساط، چگالی و شتاب و نقش آن‌ها در مدل‌سازی.- فصل ۷ تا ۱۵: موضوعات پیشرفته شامل جهان اولیه، ماده تاریک، تابش زمینهٔ میکروموجی، سنتز هسته‌ای، جهان تورمی، تکینگی اولیه و مدل استاندارد کیهان‌شناسی.- موضوعات پیشرفته ۱ تا ۶ مباحثی مانند کیهان‌شناسی نسبیت عام، فواصل و درخشندگی‌ها، کیهان‌شناسی نوترینو، پیدایش باریونی، ساختارها در جهان و مقید کردن مدل‌های کیهان‌شناسی.

بخشی از کتاب آشنایی با کیهان شناسی نوین

«توسعه کیهان‌شناسی بدون شک یکی از موفقیت‌های علمی قرن بیستم است. در آغازه کیهان‌شناسی به سختی به عنوان یک رشته علمی در نظر گرفته می‌شد. در پایان از پذیرش کیهان‌شناسی انفجار بزرگ داغ به عنوان توصیفی برای جهان به صورت کل اطمینان حاصل شد. تلسکوپ‌ها، مانند تلسکوپ فضایی هابل قادر به دیدن نور کهکشان‌های بسیار دوری هستند که نور آنها تقریباً تمام طول عمر عالم را در سفر به سمت ما بوده‌اند. پس‌زمینه میکروموجی کیهانی یک اثر قدیمی از زمانی که جهان چگال‌تر و داغ‌تر بود می‌باشد که امروزه بطور معمول آشکارسازی می‌شود و خصوصیات آن مطالعه می‌گردد. اینکه جهان اکنون در حال انبساط است بدون هیچ شکی تثبیت شده است و ترکیب مواد آن با دقت تعیین شده است. ما اکنون در عصری هستیم که درک ما از کیهان‌شناسی از کیفی به کمی ارتقاء یافته است. با ورود به هزاره جدید استقرار مدل کیهان‌شناسی استاندارد اتفاق افتاده است که تقریباً با اجماع عمومی در بین کیهان‌شناسان به عنوان بهترین توصیف از جهان در نظر گرفته می‌شود. با این حال، یک شگفتی بزرگ این باور است که در حال حاضر جهان در حال انبساط شتابدار است. می‌توان به این شگفتی رازآلود چیزی معروف به ماده تاریک را اضافه کنیم که اعتقاد بر این است که غالب ماده در عالم را تشکیل می‌دهد. واضح است که ما هنوز راه زیادی برای رفتن داریم تا بتوانیم به یک تصویر کامل فیزیکی از جهان برسیم.»