تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب داستان هایی برای افزایش هوش کلامی
معرفی کتاب داستان هایی برای افزایش هوش کلامی
کتاب الکترونیکی «داستان هایی برای افزایش هوش کلامی» نوشتهٔ «حدیثه قزل سفلی» و منتشرشده توسط انتشارات آموزشی و پژوهشی بوعلی، مجموعهای از داستانهای کوتاه برای کودکان است که با هدف تقویت درک مطلب و هوش کلامی طراحی شدهاند. این کتاب با بهرهگیری از روایتهای ساده و تمرینهای پرسش و پاسخ به کودکان کمک میکند تا مهارتهای زبانی و تحلیلی خود را بهبود ببخشند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب داستان هایی برای افزایش هوش کلامی اثر حدیثه قزل سفلی
کتاب «داستانهایی برای افزایش هوش کلامی» شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه و آموزنده است که برای کودکان و والدین یا مربیان آنها تهیه شده است. نویسنده با تکیه بر تجربهٔ تدریس ریاضی و مشاهدهٔ مشکلات دانشآموزان در درک مطلب به این نتیجه رسیده که ضعف در فهم متن، ریشهٔ بسیاری از مشکلات آموزشی است. به همین دلیل، داستانهایی انتخاب یا بازنویسی شدهاند که هرکدام پس از روایت، با پرسشهایی همراه هستند تا کودک را به فکرکردن و تحلیل وادارند. این داستانها موضوعات متنوعی مانند دوستی، شجاعت، مسئولیتپذیری، احساسات و حل مسئله را پوشش میدهند. کتاب در قالبی مصور و با حجم کم (۷۰ صفحه) ارائه شده و برای استفاده در خانه یا کلاس درس مناسب است. هدف اصلیْ این اثر نوشتهٔ «حدیثه قزل سفلی» تقویت مهارتهای زبانی، افزایش دایرهٔ واژگان و ارتقای توانایی تحلیل و استدلال در کودکان است.
خلاصه کتاب داستان هایی برای افزایش هوش کلامی
این کتاب با مجموعهای از داستانهای کوتاه آغاز میشود که هرکدام موقعیتی روزمره یا چالشی را برای شخصیتهای کودکانه به تصویر میکشند؛ برای نمونه در داستان «مشکل حیوان خانگی پنی» دختری به نام «پنی» آرزوی داشتن یک حیوان خانگی را دارد و با مادرش دربارهٔ امکان نگهداری یک کرهاسب در آپارتمان گفتوگو میکند. در داستان دیگری «جک» برای تماشای مسابقهٔ فوتبال به ورزشگاه میرود و میان انتخاب خوراکیها مردد میشود. داستانها به موضوعاتی مانند دوستی، شجاعت، مسئولیتپذیری، انتخاب، احساسات و کار گروهی میپردازند. پس از هر داستان، پرسشهایی مطرح میشود تا کودک با دقت بیشتری به جزئیات توجه کند و مهارت تحلیل و استدلال خود را تقویت کند. برخی داستانها بهصورت غیرمستقیم به آموزش سبک زندگی، اهمیت راستگویی، همکاری و رعایت قوانین میپردازند. در پایان هر داستان، تمرینهایی مانند کاملکردن جملات، انتخاب پاسخ درست یا نقاشیکردن صحنهای از داستان وجود دارد تا کودک بتواند آموختههای خود را به کار ببندد.
چرا باید کتاب داستان هایی برای افزایش هوش کلامی را خواند؟
این کتاب با رویکردی تعاملی کودکان را به مشارکت فعال در خواندن و فکرکردن دعوت میکند. هر داستان کوتاه فرصتی برای تقویت درک مطلب، افزایش دایرهٔ واژگان و تمرین تحلیل موقعیتهای مختلف فراهم میکند. وجود پرسشها و تمرینهای متنوع پس از هر داستان به والدین و مربیان امکان میدهد تا میزان فهم و یادگیری کودک را بسنجند و او را در مسیر رشد زبانی و ذهنی همراهی کنند؛ همچنین موضوعات داستانها بهگونهای انتخاب شدهاند که با زندگی روزمرهٔ کودکان ارتباط دارند و آنها را به تفکر دربارهٔ احساسات، انتخابها و مسئولیتهای خود ترغیب میکنند.
خواندن کتاب داستان هایی برای افزایش هوش کلامی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان دبستانی، والدین، مربیان و آموزگاران مناسب است و بهویژه برای کودکانی که نیاز به تقویت درک مطلب، افزایش هوش کلامی و تمرین تحلیل موقعیتهای روزمره دارند، مفید خواهد بود؛ همچنین برای والدینی که بهدنبال راههایی برای آموزش غیرمستقیم مهارتهای زندگی و تقویت زبان فارسی فرزندان خود هستند، گزینهٔ مناسبی است.
بخشی از کتاب داستان هایی برای افزایش هوش کلامی
«پنی بیش از هر چیزی در دنیا دوست دارد که یک حیوان خانگی داشته باشد. او به این فکر کرد که یک توله سگ یا بچه گربه و یا حتی یک همستر بگیرد. البته بیشتر از همه دوست دارد یک کره اسب داشته باشد. یک روز صبح او به خودش جرأت داد تا از مادرش بخواهد، برای او یک کره اسب بخرد. مادر پنی گفت: کره اسبها در آپارتمان زندگی نمیکنند. بهعلاوه یک کره اسب جایی برای خوابیدن نیاز دارد. پنی گفت: من میتوانم تخت خوابم را با او شریک شوم. مادر پاسخ داد: گمان نمیکنم فکر خوبی باشد. چه اتفاقی میافتد اگر کره اسب شبها پتو را از روی تو بردارد و لگد بزند. بهعلاوه کره اسب جایی برای غذا خوردن نیاز دارد. پنی گفت: او میتواند روی میز غذاخوری ما غذا بخورد. مادر گفت: گمان نمیکنم فکر خوبی باشد. چه اتفاقی میافتد اگر کره اسب آداب غذا خوردن روی میز را بلد نباشد؟ بهعلاوه کره اسب نیاز دارد تا جایی در بیرون از خانه تفریح کند، راه برود و زمانش را بگذراند. پنی گفت: او میتواند روی بالکن وقت بگذراند. مادر پنی گفت: گمان نمیکنم فکر خوبی باشد. بهعلاوه ما در طبقه چهارم زندگی میکنیم. چه اتفاقی میافتد اگر کره اسب از ارتفاع بترسد؟ پنی گفت: بنابراین من حدس میزنم ما نمیتوانیم یک کره اسب داشته باشیم. مادر پنی گفت: معنی آن این است که ما نمیتوانیم یک کره اسب را در آپارتمان نگه داریم. اما ما میتوانیم به جایی برویم که در آن جا کره اسبها را ببینیم.»
محتوای کتاب کودک را به چالش میکشه تا با شنیدن داستان و طرح سوالات انتهای داستان دامنه لغات کودک رو افزایش بده، احسنت بر این ایده ی نویسنده