کتاب خاطرات تکریت
معرفی کتاب خاطرات تکریت
کتاب خاطرات تکریت نوشتهٔ «حسین سعادتیان» و ویراستهٔ «زهرا صنوبری»، توسط نشر «متخصصان» منتشر شده است. این اثر در دستهٔ کتابهای تاریخ شفاهی دفاع مقدس قرار میگیرد و به بازگویی ماجراهای زندگی و اسارت «حاج حسین رجی» در اردوگاههای عراق، طی جنگ ایران و عراق میپردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خاطرات تکریت
این کتاب به بازخوانی بخشی از تاریخ معاصر ایران میپردازد؛ سالهایی که هزاران رزمندهٔ ایرانی در جریان جنگ ایران و عراق به اسارت نیروهای بعثی درآمدند. حسن سعادتیان با تمرکز بر خاطرات حاج حسین رجی، تصویری از اردوگاههای اسرا، شرایط طاقتفرسا، شکنجهها و مقاومت آزادگان ارائه میدهد. کتاب در سه بخش اصلی تنظیم شده است. ابتدا بیانات و اشعار مرتبط با آزادگان، سپس دانستنیهایی دربارهٔ اسارت و حقوق اسرا و در نهایت، خاطرات شخصی حاج حسین رجی ارائه شده است. نویسنده تلاش کرده تا با روایت مستقیم و بیواسطه، هم از جنبههای تلخ هم از لحظات امیدبخش اسارت سخن بگوید. این اثر زمینههای اجتماعی، حقوقی و انسانی اسارت را نیز بررسی کرده و به نقش آزادگان در تاریخ و فرهنگ معاصر ایران اشاره میکند.
خلاصه کتاب خاطرات تکریت
این کتاب به شرح خاطرات و تجربههای آزادگان ایرانی در اردوگاههای عراق میپردازد. پیام اصلی کتاب، نمایش ابعاد مختلف اسارت است؛ از شکنجهها و فشارهای جسمی و روحی گرفته تا مقاومت، امید و همبستگی میان اسرا. حسین سعادتیان با استناد به خاطرات حاج حسین رجی و دیگر آزادگان نشان میدهد که اسارت، دوران رنج و سختی نبوده است. این دوران در حقیقت، فرصتی برای خودسازی، تقویت ایمان و حفظ ارزشهای انسانی نیز بوده است. کتاب به بررسی شرایط اردوگاهها، رفتار نیروهای عراقی، نقش صلیب سرخ و قوانین بینالمللی دربارهٔ اسرا میپردازد و تصویری واقعی و چندوجهی از زندگی اسرا ارائه میدهد. هدف نویسندهٔ این اثر، ثبت و انتقال این تجربهها به نسلهای آینده و یادآوری اهمیت مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم است.
چرا باید کتاب خاطرات تکریت را خواند؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با واقعیتهای کمتر شنیدهشده درمورد اسارت رزمندگان ایرانی در جنگ ایران و عراق آشنا شود. روایتهای شخصی و مستند، ابعاد انسانی و اجتماعی اسارت را نشان میدهد و به خواننده کمک میکند تا درک عمیقتری از پایداری، همبستگی و معنویت در شرایط دشوار بهدست آورد.
خواندن کتاب خاطرات تکریت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزهٔ دفاع مقدس، دانشجویان رشتههای تاریخ و علوم اجتماعی و خانوادههای رزمندگان و شهدا، مناسب است.
بخشی از کتاب خاطرات تکریت
«قبلاً با حاجحسین راجعبه نوشتن کتاب آزادگان و خاطراتشان صحبت کرده بودم. گفت: باری که روی شانههای توست، فقط از آن تو نیست. باید آن را آهسته و آرام بر زمین بگذاری و سنگینی آن را با دیگران تقسیم کنی. آنوقت این خاطرات و این کتاب مانند مدال افتخاری در گردن همهٔ مردان و زنان کشورمان خواهد درخشید. راه را آغاز کردم، اما هربار که به نفسنفس میافتادم، میگفت: «راه کوتاه و سهل شده به مقصد نگاه کن. آرزوها قشنگ نیستند. این فاصلهٔ رسیدن به آرزوهاست که قشنگ است.» حاجحسین! شما مسیر را برای من کوتاه، سهل و زیبا کردید. تدوین این کتاب را مدیون راهنماییهای شما هستم و همیشه سپاسگزار شما خواهم بود. حالا سبک شدهام و میتوانم پرواز کنم!»