کتاب تعطیلات عید نوروز
معرفی کتاب تعطیلات عید نوروز
معرفی کتاب تعطیلات عید نوروز
کتاب الکترونیکی «تعطیلات عید نوروز» نوشتهٔ نگین حاجیهاشمی با ویراستاری نادیا سلطانیپور و تصویرگری سونیا محمدی توسط نشر فکرونه منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه دربارهٔ سفر خانوادگی در ایام نوروز است که با هدف آشنایی مخاطبان کمسنوسال با جاذبههای گردشگری و فرهنگ مناطق مختلف ایران نوشته شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تعطیلات عید نوروز
«تعطیلات عید نوروز» داستانی کوتاه و مصور است که ماجرای سفر یک خانواده را در تعطیلات نوروز روایت میکند. این کتاب برای گروه سنی ۷ سال به بالا نوشته شده و با زبانی ساده و تصاویر رنگی، کودکان را با آداب و رسوم نوروز، جاذبههای گردشگری شمال ایران و اهمیت محیط زیست آشنا میکند. روایت کتاب از زاویه دید یک کودک بیان میشود و تلاش دارد تا علاوه بر سرگرمکردن، اطلاعاتی دربارهٔ مکانهای دیدنی، بازارهای محلی و ویژگیهای طبیعی مناطق شمالی کشور ارائه دهد. کتاب در فضایی شاد و خانوادگی، به اهمیت سفرهای جمعی و تأثیر آن بر رشد فردی و اجتماعی کودکان اشاره میکند. این اثر در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و با توجه به محتوای آموزشی و سرگرمکنندهاش، میتواند برای خانوادهها و مربیان مفید باشد.
خلاصه کتاب تعطیلات عید نوروز
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با نشستن خانوادهای کنار سفرهٔ هفتسین و آغاز سال نو شروع میشود. راوی که کودکی پرشور است، پس از تبریک سال نو، از برنامهٔ سفر خانوادگی به شمال ایران باخبر میشود. سفر با عبور از جادههای سرسبز و خرید سوغاتیهای محلی آغاز میشود و اولین مقصد، پل معلق مشکینشهر در اردبیل است. عبور از پل شیشهای برای کودک هیجان و ترس به همراه دارد اما در نهایت با لذت از طبیعت و شرکت در جشن نوروزی، تجربهای تازه کسب میکند. خانواده شب را در هتل میگذرانند و فردا به ساحل دریای خزر میروند. در کنار دریا، ماهی میخورند و کودک دربارهٔ ویژگیهای زیستمحیطی دریای خزر صحبت میکند. خانواده با جمعآوری زبالهها به اهمیت حفظ محیط زیست توجه نشان میدهند. سپس به بازارهای محلی میروند و با خوراکیها و لباسهای سنتی آشنا میشوند. مقصد پایانی تالاب انزلی است که با قایقسواری و مشاهدهٔ جانوران و گیاهان، سفر به پایان میرسد. کتاب با تأکید بر تأثیر مثبت سفرهای خانوادگی بر رشد فردی و اجتماعی کودکان، پیامهایی دربارهٔ یادگیری، ارتباط با طبیعت و فرهنگهای مختلف ارائه میدهد.
چرا باید کتاب تعطیلات عید نوروز را خواند؟
این کتاب با روایت یک سفر خانوادگی در ایام نوروز، فرصتی فراهم میکند تا کودکان با جاذبههای گردشگری، آداب و رسوم نوروز و اهمیت محیط زیست آشنا شوند. تصاویر رنگی و داستان ساده، تجربهای ملموس از سفر و کشف مکانهای جدید را به مخاطب منتقل میکند. همچنین، کتاب به اهمیت روابط خانوادگی و یادگیری از طریق تجربههای مشترک اشاره دارد و میتواند الهامبخش گفتگوهای خانوادگی دربارهٔ سفر، فرهنگ و طبیعت باشد.
خواندن کتاب تعطیلات عید نوروز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان ۷ سال به بالا، خانوادههایی که به دنبال آشنایی فرزندانشان با فرهنگ و جغرافیای ایران هستند و مربیانی که به آموزش غیرمستقیم اهمیت میدهند مناسب است. همچنین برای کودکانی که به سفر و کشف مکانهای جدید علاقه دارند، جذاب خواهد بود.
فهرست کتاب تعطیلات عید نوروز
- آغاز سال نو: روایت شروع سال جدید و نشستن کنار سفرهٔ هفتسین- سفر به شمال: برنامهریزی سفر خانوادگی و حرکت به سمت شمال ایران- پل معلق مشکینشهر: تجربه عبور از پل شیشهای و آشنایی با ساختار آن- جشن نوروزی: شرکت در جشن محلی و آشنایی با فرهنگ مردم شمال- ساحل دریای خزر: لذت بردن از طبیعت، خوردن ماهی و گفتگو دربارهٔ محیط زیست- بازارهای محلی: آشنایی با خوراکیها و لباسهای سنتی شمال ایران- تالاب انزلی: قایقسواری و مشاهدهٔ جانوران و گیاهان تالاب- جمعبندی: تأکید بر اهمیت سفرهای خانوادگی و یادگیری از تجربهها
بخشی از کتاب تعطیلات عید نوروز
«به رسم هر سال، همراه خانواده در کنار سفره هفتسین نشسته بودم و منتظر بودم تا سال جدید شروع بشه. با شوق زیاد به تلویزیون نگاه میکردم. از تلویزیون یک صدای بلند پخش شد و سال نو برای ما آغاز شد. با خوشحالی مامان و بابا را بغل کردم و عید رو بهشون تبریک گفتم. مامان به من گفت که قرار است بعد از عیددیدنیها به سمت شمال برویم. من که خیلی خوشحال بودم و روزشماری میکردم که به این سفر برویم. بالاخره روز موعود فرارسید. در طول مسیر از جاهای زیبایی رد شدیم و سوغاتیهای هر شهر و محله رو خریدیم. تجربهی خیلی قشنگی برای من بود. با کلی فرهنگها و غذاهای خوشمزه آشنا شدم. پس از خوردن ناهار کمی استراحت کردیم و دوباره به سفر خود ادامه دادیم. مقصد اول ما پل معلق مشکینشهر در استان اردبیل بود. این پل یکی از زیباترین جاذبههای توریستی کشور محسوب میشود. با بابا از روی پل شیشهای رد شدیم. من اولش خیلی ترسیدم؛ چون پل از شیشه بود و من کامل میتوانستم زیر پایم را ببینم و این برای من کمی ترسناک بود؛ اما کمکم آرام شدم و از طبیعت لذت بردم. تجربهی هیجانانگیزی بود.»