کتاب روش های برخورد با خشونت در کودکان
معرفی کتاب روش های برخورد با خشونت در کودکان
کتاب روشهای برخورد با خشونت در کودکان با عنوان اصلی Bleib bei mir, wenn ich wütend bin! – Wut und Aggression: So helfe ich meinem Kind نوشتهٔ توماس کایزر و ترجمهٔ سیما سلمان و لی لا لفظی است. این کتاب توسط موسسه نشر و تحقیقات ذکر منتشر شده است. موضوع این کتاب دربارهٔ مواجههٔ خردسالان با احساساتی مانند خشم و پرخاشگری است و راهبردهایی را برای حمایت و همراهی والدین یا مربیان در این لحظات ارائه میدهد. نکتهٔ قابل توجه در این اثر بهرهگیری از تکنیکهایی همچون بازی، تنفس، مراقبه و قصهگویی برای هدایت احساسات خشمانگیز کودکان به سمت تعامل سازنده و خلاق است. این کتاب در جامعهٔ آلمانی بهعنوان یک منبع تربیتی شناخته شده و نسخههای متعددی از آن در سایتهایی مثل آمازون آلمان، بوکلوکر و مدیموپس عرضه شدهاند. این کتاب را میتوانید از طاقچه خریداری و دانلود کنید.
درباره کتاب روش برخورد با خشونت در کودکان اثر Bleib bei mir, wenn ich wütend bin! نوشتهٔ توماس کایزر زبان
این کتاب از منظر روانشناسی تربیتی نوشته شده و به والدین و مربیانی که با رفتارهای پرخاشگرانهٔ کودکان خردسال مواجه هستند، ابزارها و راهنماییهایی ارائه میدهد که قابل اجرا در محیط خانه و مدرسه هستند. این اثر بهعنوان یک راهنمای مستقل چاپ شده و اولین نسخهٔ آن در سال ۱۹۹۸ توسط Christophorus‑Verlag در آلمان منتشر شده است. منابع آلمانی بر دوری از تنش آموزش با شیوهٔ تنبیهی تأکید میکنند. در سایتهایی مانند LovelyBooks و Buecher.de یادآوری میشود که استفاده از بازیها، تمرینات ذهنی و خلاقیت این کتاب والدین را قادر میسازد از چرخهٔ معمول «فراموشی-تنبیه-خشم متقابل» خارج شوند. این نقطهٔ نظر در نقدهای عمومی قابل مشاهده است که تأکید کردهاند «با داستان، تمرین و تصویرسازی میتوان خشم را به خلاقیت تبدیل کرد» . تعریف خشم، همراهی والد، بازی و فعالیتهای جسمی، تمرینات تنفسی، بازیدرمانی خلاق و بازبینی پس از بحران از جمله مباحثی است که در این کتاب بررسی میشود.
خلاصه کتاب روش برخورد با خشونت در کودکان
در بخش ابتدایی به تعریف و تشریح حس خشم در کودکان پرداخته و نشانههای آن را واضح میسازد. در ادامه بخشهای اصلی کتاب روایتهایی برای لحظات پرخاشگری کودک پیشنهاد میشود که با همراهی عاطفی و فعال والد یا مربی، نخست حضور در کنار کودک مطرح میشود. سپس راهکارهایی شامل بازیهایی که به تخلیهٔ انرژی کمک میکنند، مانند توپ خشم یا بازیهای جنبشی، در ادامه تمرینات تنفسی هماهنگ با موسیقی یا قصه راهنمای ذهن کودک برای آرامش است. استفاده از داستان و نقاشی، یا همان «بازیدرمانی خلاق» کمک میکند کودک بتواند احساساتش را ابراز کند. در انتهای بحران، کتاب پیشنهاد میدهد موقعیتی برای بازبینی اتفاقات فراهم شود تا کودک بتواند علت خشمش را با زبانی ساده بیان کند، مثلاً «من وقتی اسباببازیام را گرفتی ناراحت شدم»—در عین حال والد یا مربی پاسخی همدلانه بدهد.
چرا باید کتاب روش برخورد با خشونت در کودکان را بخوانیم؟
این اثر راهبردهایی فراهم میکند که برای مدیریت احساس خشم در کودک کاربرد مستقیم دارد و به جای سرکوب یا تنبیه، امکان همراهی عاطفی و فهم تجربهٔ کودک فراهم میکند. استفاده از راهحلهایی نظیر بازی، تنفس، داستانگویی و بازبینی حادثه، این کتاب را در میان منابع تربیتی کودک جایگاه متمایزی بخشیده و به ویژه برای والدینی طراحی شده که میخواهند روشی متفاوت از تنبیه در برخورد با پرخاشگری داشته باشند.
کتاب روش برخورد با خشونت در کودکان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب روش برخورد با خشونت در کودکان را به والدینی پیشنهاد میکنیم که به فرزندان پیشدبستانی خود احساس حمایت بدهند و به بیان احساسات وفادار باشند. همچنین مربیان مهدکودک یا پیشدبستانی و کسانی که در حوزهٔ مشاوره یا روانشناسی کودک فعالیت دارند، میتوانند بهرهمند شوند؛ زیرا راهبردهای آن در محیط گروهی یا فردی کاربرد دارد و جایگزینهایی برای موقعیتهای بحرانی فراهم میکند.