کتاب مدیریت شهرت شرکت
معرفی کتاب مدیریت شهرت شرکت
کتاب الکترونیکی مدیریت شهرت شرکت نوشتۀ تری هانینگتون با ترجمۀ محمد فاریابی، ناصر صنوبر و مرجان نصراللهزاده ثابت در انتشارات کهکشان دانش چاپ شده است. این کتاب به بررسی ساختار، ارزیابی و راهکارهای عملی برای خلق، حفظ و ارتقای شهرت سازمانی در فضای رقابتی و پیچیدۀ کسبوکار امروز میپردازد. تمرکز اصلی کتاب بر نقش شهرت در عملکرد تجاری، روابط با مشتری، اعتماد ذینفعان، و تصمیمگیریهای کلان است.
درباره کتاب مدیریت شهرت شرکت
کتاب مدیریت شهرت شرکت به موضوع شهرت سازمانی بهعنوان یکی از مهمترین داراییهای نامشهود شرکتها میپردازد. نویسنده با نگاهی ساختاری و کاربردی، فرآیند مدیریت شهرت را از مرحله شناسایی و ارزیابی تا اجرا و بازسازی اعتماد شرح داده است. کتاب در یازده فصل تنظیم شده که هر فصل به یکی از جنبههای کلیدی شهرت میپردازد: از تعریف شهرت و تمایز آن با برند، تا شناسایی ذینفعان، بررسی نقش مدیران، طراحی پرسشنامههای تحقیقاتی، تحلیل نتایج، ارتباط با رسانهها، مدیریت بحران و برنامهریزی برای آینده.
نویسنده با بهرهگیری از شواهد تجربی و پژوهشی، به این پرسش پاسخ میدهد که چرا شهرت شرکت نباید تنها در زمان بحران مورد توجه قرار گیرد، بلکه باید بهعنوان یک مزیت رقابتی پایدار، بهطور فعال مدیریت شود. تری هانینگتون (Terry Hanby Huntington) از متخصصان حوزه بازاریابی، برند و روابط عمومی است که در زمینه مشاوره به سازمانها برای مدیریت شهرت و ساخت اعتبار حرفهای فعالیت دارد. اطلاعات گستردهتری دربارۀ سوابق او منتشر نشده، اما بر اساس محتوای کتاب، او از تجربه میدانی و دانش سازمانی گستردهای بهره میبرد.
نکته برجسته در محتوای کتاب، معرفی ابزارها و چارچوبهایی است که شرکتها میتوانند با کمک آنها شهرت خود را ارزیابی کرده و با طراحی استراتژی مناسب، جایگاه خود را در ذهن مخاطبان تثبیت یا بازیابی کنند. همچنین تأکید میشود که شهرت، نتیجه مجموعۀ درهمتنیدهای از رفتارهای داخلی، عملکرد برند، پوشش رسانهای، روابط با کارکنان، و تعامل با شرکا و تحلیلگران صنعت است. کتاب همچنین با مثالهایی واقعی از موقعیتهای بحرانی در سازمانها، کاربردی بودن رویکردهای پیشنهادی را نشان میدهد.
کتاب مدیریت شهرت شرکت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب مناسب مدیران ارشد، مدیران بازاریابی، روابط عمومی، برند و ارتباطات سازمانی، پژوهشگران حوزه مدیریت و همچنین مشاوران سازمانی است که به دنبال ابزارها و رویکردهای عملی برای ساخت و محافظت از شهرت شرکت هستند.
بخشی از کتاب مدیریت شهرت شرکت
برنامهریزی برای تاثیر بر ذینفعان یا کسانی که بر شهرت تأثیرگذار هستند، محتوای اصلی کتاب حاضر را تشکیل میدهد. ذینفعان شما عبارتند از: مشتریان، کارکنان، تحلیلگران صنعت، تحلیلگران مالی، رسانهها، شرکای تجاری و قدرتهای اثرگذار. وقتی شما به شناخت درستی از افراد و اینکه هر کس در چه گروهی قرار دارد رسیدید، باید به برنامهریزی بر حسب اهمیت هر گروه و تأثیرگذاری روی دیگر گروهها بپردازید. سپس باید روی گروههای انتخابشده تحقیق و میزان شهرت خود را از دیدگاه آنها اندازهگیری کنید. در آخر شما باید برنامهای برای مدیریت شهرت بر مبنای پیشرفت اجرا کنید.
ساخت فرضیه و مشاهدات محدود کافی نیست و نیز نباید برای راحتی تصور کنیم که مسئله خاصی نداریم. شما باید حقایق را بدانید. ممکن است اطلاعات مورد نیاز خود را از تحقیق بازار، پژوهشهای رضایتمندی مشتری و مطالعات نشان تجاری به دست آورید. اما آگاه باشید که این پژوهشها برای برآورد اهداف خاص طراحی نشدهاند و جمعآوری اطلاعات نیز در یک حالت خاص از طریق تعداد محدودی از ذینفعان انجام شده است؛ در حالی که اطلاعات مورد نیاز ما باید از دایره وسیعی از ذینفعان تهیه شده باشد تا به ما برای فهمیدن احساس آنها نسبت به خود و همچنین روشهایی که بر دیگری اثر میگذارد، کمک کند. این هدف موجد سوالات متعددی است.»