کتاب به من بگو چگونه زرناز نظامی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب به من بگو چگونه

کتاب به من بگو چگونه

معرفی کتاب به من بگو چگونه

کتاب به من بگو چگونه نوشتهٔ زرناز نظامی و فاطمه شهریاری است. انتشارات متخصصان این کتاب در حوزهٔ روان‌شناسی کودکان هفت تا ۱۲ساله‌ را منتشر کرده است.

درباره کتاب به من بگو چگونه

زرناز نظامی و فاطمه شهریاری در کتاب به من بگو چگونه از دوره‌ای در زندگی انسان به نام پیش‌نوجوانی سخن گفته‌اند. پیش‌نوجوانی به دوره‌ای از رشد اطلاق می‌شود که بین کودکی و نوجوانی قرار دارد؛ یعنی هشت تا ۱۲ سال. پیش‌نوجوانی یک دوره‌ٔ انتقال است. این دوره‌ همراه با تغییرات عمده‌ٔ جسمانی، شناختی، اخلاقی و اجتماعی است. در این دوره، تغییرات مذکور، موجب می‌شود فرزندمان، گاه رفتاری کودکانه‌ داشته باشد و گاه مانند نوجوان عمل کند. این مرحله از چرخه‌ٔ زندگی، به‌ویژه برای والدین بسیار پیچیده و دشوار است. ارتباط خوب والدین فرزند و مهارت‌های مشترک حل مشکل، می‌تواند بحث و گفت‌وگوی مجدد درباره‌ٔ تغییر رابطه‌ٔ والد، فرزند و رشد استقلال فرزندمان را تسهیل کند. تربیت کودک با نوجوان دو موضوع مستقل است؛ برای کودک، مهم‌ترین ملاک، پذیرش و روابط خوب با والدین است، اما برای نوجوان اصلی‌ترین دغدغه، یافتن هویت و روش‌هایی است که به آن‌ها اعتبار بخشد. برای نوجوان، پذیرش دوستان بسیار مهم‌تر از پذیرش خانواده است و تقریباً، تمام ذهن آن‌ها را به خود مشغول می‌کند.

خواندن کتاب به من بگو چگونه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران حوزهٔ روان‌شناسی کودک و نوجوان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب به من بگو چگونه

«رشد در دوران دبستان، معمولاً از پایان دوره‌ی کودکی شروع می‌شود و تا دوران بلوغ ادامه می‌یابد. این دوران از ۷ سالگی با ورود به مدرسه، کودک را از محیط خانه و خانواده جدا ساخته، با تحولات تازه‌ای به محیط جدید که پایه‌ی اجتماعی شدن وی را تشکیل می‌دهد، وارد می‌سازد و تا سن ۱۰ الی ۱۱ سالگی که می‌توان آن را هنوز دوران کودکی یا دوران دوم کودکی نامید، خاتمه می‌دهد. تأثیرات و تحولات رشدی در این دوره فراوان است. محیط مدرسه ناآشنا و دیدار آموزگار در مقایسه با دیدار والدین و همچنین مقایسه‌ی انتظاراتی که از مادر، پدر و یا خواهر و برادر داشته، به‌خصوص اجرای وظایف آموزش نخستین، بسیار متفاوت است. تلاش، درس و ناآشنایی با همسالان، موجبات آشفتگی او را فراهم می‌سازد، ولی با تمام این دشواری‌ها، به‌سرعت آماده برای پذیرش تغییرات رشدی و جسمانی می‌گردد.

هر یک از دوره‌هایی که تاکنون شرح داده‌شده، دارای ویژگی‌های مخصوص به همان دوران بوده است. پس دوران دبستان هم، ویژگی‌های خاص خود را دارد چه ازلحاظ والدین و چه ازلحاظ مسئولین آموزش‌وپرورش. این دوره، دوره‌ی خلاقیت و بازی است و برای والدین یک دوره‌ی سخت و پردردسر است. چون کودکان در این دوره، نیاز‌های گوناگون دارند و با برادر و خواهر بزرگ‌تر یا کوچک‌تر، مشکلاتی دارند که گاهی اوقات به ستیزه‌جویی و مخالفت با یکدیگر منجر می‌شود.»