کتاب نشون گونه هایت شاعرم کرد
معرفی کتاب نشون گونه هایت شاعرم کرد
کتاب «نشون گونه هایت شاعرم کرد» سرودۀ خانمیرزا قاسمی به همراه مقدمۀ عابدین پاپی (آرام) است و انتشارات زهره علوی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب نشون گونه هایت شاعرم کرد
نشون گونههایت شاعرم کرد مجموعه شعر خانمیرزا قاسمی در قالب دوبیتی است که عابدین پاپی، متخلص به آرام ، شاعر، نظریهپرداز و منتقد ایرانی مقدمهای مفصل دربارۀ این مجموعه شعر نوشته است. او نخست تاریخچهای از قالب دوبیتی ارائه میدهد و در مرحلۀ بعد اطلاعات مفیدی دربارۀ باباطاهر عریان در اختیار خوانندگان میگذارد.
دوبیتی یکی از قدیمیترین و رایجترین قالبهای شعری ایران است که شامل ۴ مصراع میشود که همۀ مصراع ها به جز مصرع سوم هم قافیه هستند. قالب دو بیتی از این نظر شبیه به رباعی است اما با وزن متفاوت از آن. مشهورترین و کاربردیترین وزن دوبیتی مفاعیلن مفاعیلن فعولن است. بابا طاهر عریان و فایز دشتی معروفترین شاعران این وزن به شمار میروند. در زمان قدیم از این قالب شعری به عنوان فهلویات نام برده میشد. دوبیتی به دو بخش سنتی و صنعتی تقسیم شده است که بخش سنتی همان سبک و سیاق باباطاهر است و صنعتی دارای چشم انداز و جهان بینی دنیای صنعتی است.
مجموعه دوبیتیهای خانمیرزا قاسمی در قالب دوبیتی سنتی سروده شده و از گفتمان شعری باباطاهر بهره برده است. زبان او در این مجموعه بسیار ساده و روان است و به موضوعاتی مثل عشق و مسائل اجتماعی، درد و دردمندی اشاره میکند. سکوت سرد عشق، دوبیتیهای دلتنگی، پشت دیوار تنهایی و مثل اول دوستت دارم آثار دیگر این شاعر به شمار میروند.
خواندن کتاب نشون گونه هایت شاعرم کرد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقهمندان به شعر فارسی مخصوصاً قالب دوبیتی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نشون گونه هایت شاعرم کرد
«خداوندي که خلقت را به پا کرد
بشر را اشرف مخلوق صدا کرد
بنازم خالق هستی خود را
که عشق را در وجود ما بنا کرد!
نمیدانم تو از جانم چه خواهی
تو که هر عاشقی را سرپناهی
اگر خواهی نظر کن بر دلِ ما
تو که سازندۀ هر راه و آهی!»