کتاب اشتباه
معرفی کتاب اشتباه
کتاب اشتباه نوشتهی پیتر چینی با ترجمهی مسعود راد، اثری در ژانر داستانهای پلیسی-جنایی است که نشر امیرکبیر آن را منتشر کرده است. این کتاب با فضایی پرتنش و شخصیتهایی چندلایه، داستانی پرماجرا را در دل مکزیک روایت میکند. شخصیت اصلی، لمی کوشن، مأمور افبیآی، در جستوجوی همکار گمشدهاش وارد ماجرایی پیچیده و خطرناک میشود که پای قاچاق، قتل و روابط پیچیده انسانی را به میان میکشد. روایت با زبانی تند و طنزآمیز، خواننده را به دل ماجراهای پرپیچوخم و موقعیتهای غیرمنتظره میبرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اشتباه
کتاب اشتباه نوشتهی پیتر چینی، داستانی پلیسی-جنایی است که در مکزیک میگذرد و با محوریت شخصیت لمی کوشن، مأمور افبیآی، پیش میرود. روایت با لحن اولشخص و نگاهی طنزآمیز، ماجراهای یک مأموریت پرخطر را دنبال میکند؛ مأموریتی که با جستوجوی یک همکار گمشده آغاز میشود و به تدریج به شبکهای از روابط مشکوک، قتل، خیانت و دسیسههای محلی گره میخورد. ساختار کتاب بر پایهی فصلهای روایی است که هرکدام بخشی از ماجرا را پیش میبرند و شخصیتهای تازهای را وارد داستان میکنند. فضای مکزیک با جزئیات فراوان و توصیفهای زنده، بستر رخدادهای داستان است و شخصیتها، از قاچاقچیان و گردنهگیرها تا زنان مرموز و مأموران قانون، هرکدام نقش مهمی در پیشبرد روایت دارند. پیتر چینی با استفاده از دیالوگهای تند و موقعیتهای غیرمنتظره، فضایی پرتعلیق و پرکشش خلق کرده است که خواننده را تا پایان با خود همراه میکند.
خلاصه داستان اشتباه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با ورود لمی کوشن، مأمور افبیآی، به مکزیک آغاز میشود؛ جایی که او مأموریت دارد از سرنوشت همکارش پپر باخبر شود. لمی با هویتی جعلی و به بهانهی خرید مزرعه گاوچرانی، وارد شهری کوچک و پررمزوراز میشود. در همان ابتدا با پدرو دامینگوئز، مردی مرموز و خطرناک، و فرناندا مارتینا، زنی با گذشتهای پیچیده، روبهرو میشود. لمی به سرعت درمییابد که همه چیز آنطور که به نظر میرسد نیست و هرکسی نقشی پنهان در ماجرا دارد. در جریان یک درگیری، لمی و پدرو به زندان میافتند و در آنجا پدرو داستانی از انفجار مرموز در مزرعهای دورافتاده را تعریف میکند؛ انفجاری که به مرگ چند نفر از جمله جمیسان، دانشمند ثروتمند، منجر شده است. لمی با نقشهای جسورانه از زندان میگریزد و به خانهی فرناندا پناه میبرد. رابطهی میان لمی و فرناندا، میان اعتماد و خیانت در نوسان است و فضای داستان را پرتنشتر میکند. در ادامه، لمی برای کشف حقیقت به مزرعهی ویرانشده میرود و با نشانههایی از توطئه و پنهانکاری روبهرو میشود. او درمییابد که بسیاری از قبرها ساختگیاند و حقیقت ماجرا پیچیدهتر از آن است که تصور میکرد. داستان با تعقیب و گریز، فریب و افشای رازها پیش میرود و لمی باید میان اعتماد به دیگران و حفظ جان خود، انتخاب کند.
چرا باید کتاب اشتباه را بخوانیم؟
کتاب اشتباه با فضاسازی منحصربهفرد و شخصیتپردازی قوی، تجربهای متفاوت از داستانهای پلیسی-جنایی ارائه میدهد. لحن طنزآمیز و نگاه انتقادی راوی به محیط و آدمها، روایت را از کلیشههای معمول این ژانر جدا میکند. جزئیات دقیق از فضای مکزیک، روابط انسانی و موقعیتهای غیرمنتظره، داستان را زنده و پرکشش ساخته است. خواننده با هر فصل، با چرخشهای تازهای در روایت روبهرو میشود و تا پایان، تعلیق و ابهام حفظ میشود. این کتاب نهتنها برای علاقهمندان به معما و هیجان، بلکه برای کسانی که به دنبال نگاهی تازه به روابط انسانی و پیچیدگیهای اخلاقی هستند، جذاب خواهد بود.
خواندن این کتاب به علاقهمندان داستانهای پلیسی-جنایی، دوستداران روایتهای پرتعلیق و کسانی که به ماجراهای پرپیچوخم و شخصیتهای چندلایه علاقه دارند، پیشنهاد میشود. همچنین به کسانی که به دنبال داستانهایی با فضای متفاوت و طنز تلخ هستند، توصیه میشود.
بخشی از کتاب اشتباه
«مکزیک مال شما. این خراب شده به انضمام تمام احترامات فائقه من مال شما و هر کاری که دلتان میخواهد با آن بکنید. من ـ از همهاش بیزارم. حتی از ریگهای صحرایش که توی چکمهام پر است و یا خاکی که تا پشت لوزتینم هم رفته. در میتوالا تیکهای را میشناختم که بد حرف نمیزد. بین خودمان بماند. یارو حرف حساب میزد میگفت: که از زمان شلوغی سر نفت، امریکاییها توی مکزیک ول معطلند. بههرحال این فقط نیمی از حقیقت بود. توی این زبالهدانی همه همیشه ولمعطل بوده و هستند. تنها موقعیکه مکزیکی به کسی استفاده رسانده، موقعی بوده که داشته میمرده و خیالش از مال دنیا راحت بوده، مکزیکی به کسی نم پس نمیدهد. من ـ گوشم پر است! حاضر بودم که با یک پلنگ بداخلاق جوال بروم ولی میانهام با یکی از این نرخرهای کاردانداز بهم نخورد. حاضر بودم یک تیم سوسمار را سر ناهار کنفت بکنم ولی به یک مامانجون مکزیکی نگویم: که حوصلهام ازش سررفته و از جغرافیاش خسته شدهام!»