کتاب فلسفه اشک
خواندن نظراتمعرفی کتاب فلسفه اشک
«فلسفه اشک» نوشته سید عبدالله حسینی (-۱۳۵۰) است.
اشک؛ این مایع شور که از چشم جاری میشود، چیست و چه خاصیتی دارد؟ چرا انسانها در حالتهای گوناگون گریه میکنند و اشک میریزند؟ در این نوشتار سعی شده است تا با زبان ساده به پرسشهای مطرح شده پاسخ داده شود.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
بررسی انواع گریه نشان میدهد که منشأ گریه، دل آدمی است. بیشتر گریهها عمل ارادی و منطقی و برخاسته از تفکر و منطق عقلی نیست؛ مگر گریه ساختگی در فیلمها و نیز مکرهای مکاران که گاهی از آن بهعنوان اشک تمساح یاد میشود! انواع دیگر گریه، یک عمل منطقی و برخاسته از یک تفکر عقلی نیست؛ بلکه از عمق جان انسانها برمیخیزد؛ همانند خوشحالی، غم، ترس و اضطراب که هیچکدام برگرفته از یک تفکر عقلی نیست که انسان نخست بیندیشد و بعد بترسد. غم، شادی، اضطراب، امید، خنده و گریه، محصول و کارکرد دل انسان است؛ نه محصول و کارکرد عقل انسان. دل، سلطان وجود آدمی است. هرچه انسان انجام میدهد، فرمان دل است و تا دل نخواهد، انسان هیچ کاری نمیکند. عقل، مطیع دل است؛ عقل، حسابگر، حسابدار و فرمانبردار است؛ نه فرماندار. مشاور و وزیر است؛ نه امیر. هر انسانی هرچه میکند به فرمان دل است؛ اگر دل پاک باشد، همه چیز پاک است و اگر دل ناپاک باشد، همه اعضاء ناپاک است. اگر دل قوی باشد، همه اعضا قوی است و اگر دل ضعیف باشد، همه اعضا ضعیف است. دل مرکز خواست انسان و گریه، فریاد، زبان و بیان دل است. قطرات اشکی که از چشم ما میریزد، سفیر دل است که احساسات و عواطف دل ما را بازگو میکند. برای اینکه رابطه گریه و دل را بشناسیم، باید شناخت کوتاهی از دل داشته باشیم که دل چیست و چه میکند؟ دل در زبان فارسی مترادف واژه قلب در زبان عربی است.
المیزان فی تفسیر القرآن سوره احزاب
تعدیل قراردادهای ساختمانی در رویه دادگاه هاعلی قالیچی ها
جای پای ابراهیم (سفرنامه حج)محمد ناصری
تاملات سیاسی علامه طباطباییمحمد سروش
حضرت خدیجه (سلامالله علیها)زینب نادی
سه یار خراسانی در انقلاب: مطهری - شر یعتی - حکیمی (ضمیمه استاد محمد تقی شریعتی)مرتضی کیا
فریاد دردهازهرا ایمانی
تلیندز 2زینب جلیلی هاشمی
بمیر و آزار مرسان!مجید شفیعی
المختصر من دروس تمهیدیه فی الفقه الاستدلالی علی مذهب اهل البیت (ع)
باقر ایروانی
الکتاب الدراسی مفردات القرآنسیدمحمد طباطبایی