کتاب آیا واقعا به خوابیدن نیاز دارم؟ کارولین ترسکا + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب آیا واقعا به خوابیدن نیاز دارم؟

کتاب آیا واقعا به خوابیدن نیاز دارم؟

معرفی کتاب آیا واقعا به خوابیدن نیاز دارم؟

کتاب آیا واقعا به خوابیدن نیاز دارم؟ نوشته‌ی کارولین ترسکا و با ترجمه‌ی بیتا ترابی توسط نشر شهر قلم منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه است که با زبانی ساده و تصاویری جذاب، به موضوع خواب و اهمیت آن در زندگی کودکان می‌پردازد. محوریت داستان حول پسربچه‌ای به نام لوکا و چالش‌های او برای رفتن به رختخواب شکل گرفته است. نویسنده تلاش کرده است تا با روایت ماجراهای شبانه‌ی لوکا و تعامل او با والدین و شخصیت‌های خیالی، مفاهیمی مانند نظم، آرامش پیش از خواب و نقش خواب در رشد و سلامت را به کودکان منتقل کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آیا واقعا به خوابیدن نیاز دارم؟

کتاب آیا واقعا به خوابیدن نیاز دارم؟ با محوریت داستانی درباره‌ی پسربچه‌ای به نام لوکا، به دغدغه‌ی رایج بسیاری از خانواده‌ها یعنی مقاومت کودکان در برابر خواب شبانه می‌پردازد. کارولین ترسکا در این کتاب، با بهره‌گیری از موقعیت‌های روزمره و ملموس، فرایند آماده‌شدن برای خواب را به تصویر کشیده است. روایت داستان با حضور والدین لوکا و شخصیت خیالی سلستن، فضایی صمیمی و آموزنده ایجاد کرده است. در بخش‌هایی از کتاب، والدین با رویکردهای متفاوت و گاه متضاد، تلاش می‌کنند لوکا را برای خوابیدن آماده کنند؛ پدر با جدیت و مادر با ملایمت. همچنین، بخش‌هایی از کتاب به راهکارهای عملی برای والدین اختصاص یافته است که به آن‌ها کمک می‌کند تا فرزندانشان را به آرامش و خواب راحت هدایت کنند. این کتاب نه‌تنها برای کودکان، بلکه برای والدین نیز نکات کاربردی و آموزنده‌ای دارد.

خلاصه کتاب آیا واقعا به خوابیدن نیاز دارم؟

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با شبی عادی در خانه‌ی لوکا آغاز می‌شود؛ جایی که او و سگش ووفی مشغول تماشای کارتون مورد علاقه‌شان هستند. پس از شام و دوش گرفتن، لوکا تلاش می‌کند با بهانه‌های مختلف مانند بزرگ‌تر بودن از خواهرش لی‌لی، گرسنگی یا تشنگی، زمان خواب خود را به تعویق بیندازد. پدر با قاطعیت اما مهربانانه، او را به سمت تخت‌خواب راهنمایی می‌کند و برایش قصه‌ای می‌خواند. مادر نیز با آرامش و گفت‌وگو، سعی می‌کند نگرانی‌ها و ناراحتی‌های روزانه‌ی لوکا را برطرف کند و او را به فکرهای خوب و آرامش پیش از خواب دعوت می‌کند. شخصیت خیالی سلستن نیز در کنار لوکا حضور دارد و با حرف‌های دلگرم‌کننده، به او کمک می‌کند تا با ترس‌ها و بی‌حوصلگی‌هایش کنار بیاید. در نهایت، لوکا با پذیرش اهمیت خواب و با ذهنی آرام، آماده‌ی خوابیدن می‌شود. بخش پایانی کتاب نیز به والدین اختصاص یافته و نکاتی درباره‌ی آداب خواب، مدیریت ترس‌های شبانه و ایجاد فضای مناسب برای خواب کودک ارائه شده است.

چرا باید کتاب آیا واقعا به خوابیدن نیاز دارم؟ را بخوانیم؟

این کتاب با روایتی ساده و کودک‌پسند، به یکی از چالش‌های رایج خانواده‌ها یعنی مقاومت کودکان در برابر خواب شبانه می‌پردازد. از ویژگی‌های شاخص آن می‌توان به ترکیب داستان و راهکارهای عملی برای والدین اشاره کرد. کودکان با همذات‌پنداری با شخصیت لوکا، می‌توانند احساسات و نگرانی‌های خود را بهتر بشناسند و والدین نیز با مطالعه‌ی بخش‌های آموزشی، روش‌هایی برای ایجاد آرامش و نظم در زمان خواب فرزندانشان پیدا می‌کنند. همچنین، حضور شخصیت خیالی سلستن به کودکان کمک می‌کند تا با ترس‌های شبانه‌شان کنار بیایند و خواب را تجربه‌ای مثبت و دلپذیر ببینند.

خواندن این کتاب به والدینی که با مشکل خواباندن فرزندشان روبه‌رو هستند، مربیان مهدکودک و معلمان پایه‌های ابتدایی، و همچنین به کودکانی که از خواب شبانه یا جدایی از والدین اضطراب دارند، پیشنهاد می‌شود. این کتاب برای خانواده‌هایی که به دنبال راهکارهایی برای ایجاد عادت‌های سالم خواب در کودکان هستند نیز مناسب است.

۲۰%