کتاب یکصد و ده نامه از دو سیمین
معرفی کتاب یکصد و ده نامه از دو سیمین
کتاب یکصد و ده نامه از دو سیمین حاصل کوشش منصور اوجی است. انتشارات نیلوفر این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی نامههای «سیمین دانشور» و «سیمین بهبهانی» به منصور اوجی است.
درباره کتاب یکصد و ده نامه از دو سیمین
کتاب یکصد و ده نامه از دو سیمین بهکوشش منصور اوجی منتشر شده است. در این مجموعه، خواننده نامههایی را از جلال آلاحمد، سیمین دانشور و سیمین بهبهانی خواهد خواند؛ بهترتیب یک نامه از آلاحمد، ۴۵ نامه از دانشور و حدود ۶۵ نامه از بهبهانی؛ نامههایی که مثل تمام نامههای مشاهیر، صرفاً جنبهٔ شخصی و خصوصی ندارد و تاریخی را در خود حمل میکنند؛ تاریخ یک دوره را با تمام فرازونشیبهایش. با خواندن این نامهها ضمن شناخت بهتر نویسندگان آنها، به درک بهتری از روزگارشان میرسیم.
در کتاب حاضر، از احوال دیگر اصحاب ادبیات در آن روزگار، از اوضاع نشریات ادبی و همچنین از دیدگاههای نویسندگان نامهها دربارهٔ آثار معاصران مطلع میشویم که البته این مورد اخیر در نامههای سیمین دانشور مشهودتر است. بخشی از نامهها نیز به بحثهایی خواندنی دربارهٔ ادبیات اختصاص دارند؛ از جمله بحثهایی با محوریت شعر کلاسیک ایران، ادبیات غرب و مقایسهٔ آن با ادبیات ایران و اینکه ادبیات معاصر به چه راهی رفته و میرود.
از محتوای نامهها چنین برمیآید که منصور اوجی به بیشتر نامههایی که این ۲ سیمین مینوشتند، شعری را هم ضمیمه میکرده و صحبت دربارهٔ شعرهای منصور اوجی هم از جمله موضوعاتی است که در این نامهها طرح شده است؛ همچنین مقالههایی از سیمین دانشور و سیمین بهبهانی دربارهٔ شعر اوجی بخشی از این کتاب است. اولین نامهٔ کتاب، نامهٔ کوتاهی است از جلال آلاحمد به منصور اوجی که آلاحمد در آن به مقالهای اشاره کرده است که دربارهٔ صمد بهرنگی نوشته بود. بهدلیل اهمیت این نامه، نویسنده آن را در آغاز کتاب آورده است. در پایان کتاب هم شعرهایی آمده که منصور اوجی در اندوه یاد جلال آلاحمد، سیمین دانشور و سیمین بهبهانی سروده است.
خواندن کتاب یکصد و ده نامه از دو سیمین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه پیرامون ادبیات در ایران و قالب نامه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب یکصد و ده نامه از دو سیمین
«تو میزان علاقهام را به خودت میدانی و نیاز به یادآوری نست. نمیدانم کتاب ساربان سرگردان به تو رسید یا نه؟ دلم میخواهد نظرت را بدانم. بهنظر تو صاحبنظر بسیار ارج میگذارم و چند سال است ما همدیگر را میشناسیم و دوست داریم؟ چه غنیمت بزرگی نصیب من شده است؟ قدرش را میدانم.
با عشق
سیمین دانشور»