کتاب معاد از دیدگاه شهید مطهری و مهندس بازرگان
معرفی کتاب معاد از دیدگاه شهید مطهری و مهندس بازرگان
کتاب معاد از دیدگاه شهید مطهری و مهندس بازرگان نوشته سید جواد حسینی کیا است که انتشارات چاپ و نشر بازرگانی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب معاد از دیدگاه شهید مطهری و مهندس بازرگان
معاد یکی از اصول دین اسلام و مورد قبول همه مسلمانان است که در متون کلامی، فلسفی، تفسیری و حتی فقهی به بحث درباره اهمیت آن توجه ویژهای شده است. مطالعه اندیشه همه متفكران شیعی نشاندهنده آن است که در ضرورت آن تردیدی نیست و تمامی آن را امری مسلم پنداشتهاند.
قرآن کریم و بسیاری از روایات وارده از ائمه اطهار علیهمالسلام نیز به آثار وجودی معاد و کیفیت آن پرداختهاند. اعتقاد به معاد موجب میشود که انسان در زندگی فردی و اجتماعی خویش اصول متعدد اخلاقی را رعایت کند، به حقوق دیگران تعدی و ظلم نکند و...، بهطوریکه عدم اعتقاد به معاد، عدم رعایت یا کمرنگشدن آنها را در پی خواهد داشت. ازاینرو، بحثوبررسی مسئله معاد از اهمیت خاصی برخوردار است.
قران کریم نیز بیش از هر موضوعی پس از توحید، به مسئله معاد و پاداش اعمال پرداخته و به همین جهت ۱۴۰۰ آیه را به مسئله معاد و پیرامون آن اختصاص داده تا آن را امری بدیهی و روشن معرفی کند. باتوجهبه این که درباره معاد نهتنها بین علمای اسلام اتفاقنظر وجود دارد، بلکه همه ادیان الهی پس از اصل توحید به معاد و حیات اخروی ایمان دارند.
خواندن کتاب معاد از دیدگاه شهید مطهری و مهندس بازرگان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب معاد از دیدگاه شهید مطهری و مهندس بازرگان برای افراد علاقهمند اصول دین و اسلام کتابی مفید و خواندنی است.
درباره سید جواد حسینی کیا
سید جواد حسینی کیا نماینده دوره دهم از حوزه انتخابیه سنقر در استان کرمانشاه است. وی با کسب ۱۴٬۷۸۵ رای از مجموع ۲۷٬۴۹۱ رای معادل ۵۳٫۷۸٪ درصد آرا در دور دوم به مجلس راه پیدا کرد. این نماینده جزوه فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی است.
بخشی از کتاب معاد از دیدگاه شهید مطهری و مهندس بازرگان
«باتوجهبه اینکه رستاخیز و ثواب و عقاب اعمال از دیرباز از دغدغههای بشر بوده است، لذا انبیا اولین مبلغان این عرصه بودهاند؛ بعد از ظهور اسلام معاد جایگاه ویژهای پیدا کرد و بهاندازه فهم و درک بشر آن روز تبیین شد. با گسترش علوم و دانش، بشر به دنبال درک زوایای جدیدی از حقایق معاد و رستاخیز شد. در این باره اندیشمندان
موحد و مسلمان در حد توان قلمفرسایی کردهاند و هر یک از زاویهای خاص به آن پرداختهاند. اما تاکنون به مسئله معاد از منظر استاد مطهری و مهندس بازرگان بحثی مطرح نشده است و جای آن در عرصه علمی خالی بود.
در این کتاب، به مسئله معاد از منظر علامه شهید مرتضی مطهری و مهندس مهدی بازرگان نگریستهایم تا زاویهای از زوایای علمی دیگر بر پویندگان عرصه علمی روشن شود. با بررسی آرا و نظریات بهدستآمده، به این نتیجه میرسیم که همواره در تلقی از معاد رودرروی هم قرار گرفتهاند. اولی تلقی دینی و وحیانی از معاد و دیگر نگاهی تجربی و علمی به آن بوده است.
بنابراین در این کتاب، درصددیم که با پژوهش در آثار دو نماینده که هر یک مرتبط با یکی از آن دو مشرب فکری است به بررسی تطبیقی این دو نظر و نهایتاً نظر صحيح و قطعی در مسئله راه پیدا کنیم. از یک سو، به آرای استاد شهید مرتضی مطهری پرداختهایم. ایشان با استناد به آیات و روایات و براهین عقلانی وجود روح را ضروری دانسته است؛ و معاد، جاودانگی انسان، قیامت، تنعم، بهشت، عالم برزخ و عذاب و جهنم را تبیین میکند. از سوی دیگر، مهندس مهدی بازرگان باتوجهبه انکار روح بهعنوان یک امر حقیقی و طرح شخصیت انسان و جاودانگی جهان، معاد را نیز به تداوم شخصیت انسان برمیگرداند.»
با توجه به کتاب های بسیار پرمغز و قوی شهید مطهری، این کتاب تکرار مطالب کتاب های دیگر ایشون بود و چیز جدیدی نداشت برای من که کتاب های دیگه شون رو مثل ( عدل الهی و ...) خونده بودم