کتاب از کوارک تا کهکشان گفتگو با جهان هستی
معرفی کتاب از کوارک تا کهکشان گفتگو با جهان هستی
کتاب از کوارک تا کهکشان؛ گفتگو با جهان هستی اثر محمد گلزاری، توضیح مفاهیم پایهی فیزیک جدید با زبانی ساده و دور از معادلات پیچیدهی ریاضی است.
دربارهی کتاب از کوارک تا کهکشان؛ گفتگو با جهان هستی
محمد گلزاری در کتاب از کوارک تا کهکشان گفتگو با جهان هستی در قالب یک گفتگوی خواندنی و داستانی جذاب به توضیح مفاهیم پایهی فیزیک پرداخته است. او در این اثر با اجزای سازندهی جهان هستی از کوارک تا سیاهچاله مصاحبه میکند و از سیارات و ستارههای مختلف مانند مشتری و نیروی جزر و مد حرف میزند تا به بخش سیاهچالهها میرسد و آن را نیز کاملا توضیح میدهد.
محمد گلزاری ایدهی نوشتن کتاب از کوارک تا کهکشان؛ گفتگو با جهان هستی را از کتاب از کوارک تا سیاهچاله نوشتهی ریچارد هامند گرفته است.
کتاب از کوارک تا کهکشان؛ گفتگو با جهان هستی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به علم فیزیک و کیهانشناسی از مطالعه کتاب از کوارک تا کهکشان؛ گفتگو با جهان هستی لذت میبرند.
بخشی کتاب از کوارک تا کهکشان گفتگو با جهان هستی
عبارت تکینگی برهنه چیست؟
همانطور که توضیح دادم، من یک تکینگی در مرکز خود دارم.
میتوانید یک بار دیگر بگویید که منظور شما از تکینگی چیست؟
تکینگی یعنی کل جرمی معادل خورشید در یک نقطه متمرکز شده است. با این حال شما نمیتوانید این تکینگی را ببینید زیرا توسط افق رویداد من پوشیده شده است. اگر افق رویدادی نداشتم، تکینگی من برای جهان خارج قابل مشاهده بود. به این حالت تکینگی برهنه گفته میشود.
بنابراین تکینگی برهنه، تکینگی بدون افق رویداد است؟ آیا چنین چیزی امکان دارد؟
طبق نظریه نسبیت عام اینشتین، خیر. ثابت شده که اگر تکینگی شکل گرفت، باید یک افق رویداد هم وجود داشته باشد.
پس چرا درباره تکینگیهای برهنه گمانهزنی شده است؟
برهان، معادلات اینشتین است و همچنین فرضیات مشخصی در مورد انرژی و فشار ماده. اما اگر این فرضیات اشتباه باشند، اثبات وجود افق رویداد معتبر نخواهد بود. شما باید ذهن خود را باز نگه دارید و به همه چیز فکر کنید.
آیا مردم وجود چنین چیزی را باور دارند یا خیر؟
خیر. راجر پنروز فکر می کند که آنها اجتناب ناپذیر هستند و عبارت «سانسور کیهانی» را به وجود آورده که بیان میکند هیچ تکینگی برهنهای در جهان به جز مهبانگ وجود ندارد.
آیا تمام ستارهها در نهایت به سیاهچاله تبدیل میشوند؟
خیر. بیشتر ستارگان پس از اتمام سوخت فرو میریزند و کوچک میشوند، اما این ستارههای بسیار بزرگ هستند که آنقدر فرومیریزند تا تمام جرم آنها در یک نقطه با چگالی بینهایت موسوم به تکینگی جمع شود. قبل از این اتفاق، ستاره در حال فروریزش از شعاع شوارتزشیلد خود میگذرد و سیاهچاله تولید میشود و برای همیشه ناپدید میشود.....
این کتاب برای آشنایی با مفاهیم فیزیک جدید بسیار عالی است