کتاب فقط برای تفریح
معرفی کتاب فقط برای تفریح
«فقط برای تفریح»، نوشته لینوس توروالدز خالق هسته لینوکس و دیوید دیاموند است. یک خبرنگار که مدتها پای حرف های لینوس نشسته و حاصلش کتابی شده که جادی میرمیرانی، وبلاگنویس ایرانی آن را ترجمه کرده است.
این اثر مدتها مجوز انتشار نگرفت تا این که در سال ۱۳۹۶ بلاخره به صورت کاغذی هم چاپ شد.
داستان زندگی لینوس توروالدز و نوشته شدن لینوکس و نظرات لینوس درباره جنبش نرمافزار آزاد را در این اثر بخوانید:
«بعضی از آدمها، تاریخ را با ماشینهایی که داشتهاند یا شغلهایشان یا مکان زندگی یا حتی عشقهایی که داشتهاند به یاد میآورند. سالهای زندگی من، با کامپیوترها مشخص میشوند.
سالهای نوجوانی را با سه کامپیوتر سپری کردم. اولی همان کمودور VIC-۲۰ ی که بالاتر در موردش صحبت کردم و از پدربزرگم به ارث برده بودم. این یکی از اولین کامپیوترهای "خانگی" بود. یکی از اجداد PC های امروزی. کامپیوتر کمودور ۶۴ به نوعی برادر بزرگتر همین کامپیوتر بود و همخانواده بعدی آمیگاها بودند که در اروپا محبوبیت بیشتری پیدا کردند. البته هیچکدام از این کامپیوترها موفق نشدند به مقبولیتی که بعدها کامپیوترهای خانگی دیگر مثل PC ها یا حتی اپل II -که هم دوره VIC من بود- دست پیدا کردند، برسند.
آن روزها که هنوز PC ها اینقدر زیاد نشده بودند، تقریبا همه برنامهنویسیهای مربوط به کامپیوترهای خانگی با زبان اسمبلی انجام میشد (باور نمیکنم که شروع کردهام به گذاشتن "آن روزها..." در اول جملههایم). کامپیوترها، سیستمعاملهای خانگی خود را داشتند که چیزی مشابه سیستمعامل داس برای PC ها بودند. این سیستمعاملها، یک بارگذار ساده برای برنامهها و یک محیط برنامهنویسی ابتدایی داشتند. در آن دوره، استانداردهای چندانی وجود نداشت و هر شرکت سعی میکرد بازار را در اختیار خودش بگیرد. کمودور هم به این تلاش، شهره بود.»
این کتاب رایگانه به وبلاگ خود جادی سر بزنید جادی دات نت
این کتاب مگه رایگان منتشر نشده بود؟
کتاب در مورد لینوس توروالدز، بنیانگذار لینوکس است. بخشهایی از کتاب را خودش روایت کرده و برخی فصلها را خبرنگاری به اسم دیوید دایاموند. فصلهای اول کتاب در مورد زندگی خود لینوس است؛ از دوران بچگی تا زمانی که پشت
جادی فوق العادست! من همون اوایل که کتاب رایگان منتشر شد، خوندمش... خیلی خوبه، پیشنهاد میکنم برای حمایت مالی از انتشار چنین کتابهایی حتما بخرید.
پیشنهاد میکنم بخونید. این کتاب بیشتر در مورد سبک زندگی یک گیک یا نرد است تا خود سیستم عامل لینوکس. ترجمه جذاب و گرم جادی هم مزید بر علت شده و کتاب رو جذابتر کرده
پیشنهاد میکنم بخونید ..خیلی جذاب بود
برای کسانی که با دنیای لینوکس آشنا هستند یا بهتره بگم متن باز، میتونه واقعا کتاب جذابی باشه. چگونگی به وجود اومدن این سیستم عامل توسط لینوس! دنیای متن باز و چگونگی رشدش. از آقای جادی ممنونم که این کتاب
پی دی افش رایگان تو نت هست نخرین
پر از نوستالژیه، برای کسانی که از قدیم با کامپیوتر ور میرفتن خوبه. نرد بود وقتی نرد مد نبود 😂
دید خوبی به بچههای کامپیوتر و برق میده، میشه اهمیت مشارکت توی پروژههای متنباز رو فهمید.