کتاب از وحدت تا جدایی
معرفی کتاب از وحدت تا جدایی
«از وحدت تا جدایی» کتابی نوشته استاد علی صفایی حائری است که به نقد اندیشهها و سخنان عبدالکریم سروش در سخنرانی سال ۱۳۷۱ در روز وحدت حوزه و دانشگاه، میپردازد.
صفایی حائری در این اثر بر نظرات سروش درباره موضوعاتی همچون دانش و ارزش، قبض و بسط، گوهر دین، انتظار از دین، عقیده و آزمون و... انتقاداتی نوشته است:
«در مورد ولایت، آقای سروش میگوید:
(...روایات متقن تاریخی و متواترات به ما میگویند که پیامبر (ع) در روز غدیر، علی (ع) را به مسلمانان معرفی کردند و گفتند که هر کس من مولای او هستم علی هم مولای اوست. «مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ. اَللّهُمَّ وال مَنْ والاهُ وَ عادِ مَنْ عاداهُ...» مدلول این کلمات پیامبر (ع) در آن موقعیت که ادا شد چیست؟ مولا دقیقا چه معنا میدهد و ایشان علی (ع) را به چه امری نصب کردهاند و مسلمانان در قبال علی (ع) به چه کاری مکلف و موظف شدند؟...)
ولایت به معنای اولویت ـ أَلَسْتُ اَوْلی بِکمْ مِنْ اَنْفُسِکمْ ـ ولایتی است که به مبنای آگاهتر بودن و مهربانتر بودن ولی در حوزهٔ غیب و شهادت مطرح میشود و با ولایت باطنی با آن مختصاتی که دکتر سروش مطرح میکند متفاوت است، ولی با تمامی معانی ولایت، التقاء و برخورد دارد و با انتخاب و پذیرش انسان هماهنگ است. و همین انتخاب است که بینات و کتاب و میزان را ضروری مینماید، وگرنه هر چه میگفتند، عمل میشد و نیازی به این سه عامل نبود. حتی در مصاحبت موسی و خضر، این موسی نیست که اطاعت میکند. عمل با خضر است و موسی استطاعت مینماید، در برابر آنکه گفته بود: «اِنَّک لَنْ تَسْتَطیعَ مَعِی صَبْرآ وَ کیفَ تَصْبِرُ عَلی ما لَمْ تُحِطْ بِهِ خُبْرآ۳۶». ولایت دینی با انتخاب انسان هماهنگ است و زعامت و مدیریت و رهبری و مهندسی اجتماعی و سرپرستی و عهدهداری را با هم دارد و در تمامی حوزههای سیاست و تربیت و مدیریت با مختصاتی دیگر همراه است؛ مختصاتی که از نگاه به انسان و از فرصت برنامهریزی و روش و شکل کار برخاسته است.»
نوع
حجم
۴۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۵۹ صفحه
نوع
حجم
۴۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۵۹ صفحه
نظرات کاربران
عالیه این کتاب من خوندمش