کتاب گل زاد
معرفی کتاب گل زاد
کتاب گل زاد، نوشته طیبه بهبودی، داستان بازگشت زنی سالخورده به زادگاهش است؛ بازگشتی که او را به خاطرات سالهای کودکی، مرگ مادر، زندگی در کنار نامادریها و نخستین دلبستگیهایش میبرد. داستان در میان کوچهباغها، رودخانه، مکتبخانه و خانههای روستایی میگذرد و گذشتهای آمیخته با رنج، دلتنگی و عشق را زنده میکند. کتاب نشان میدهد که خاطره تا چه اندازه با مکان و تجربههای زیسته پیوند دارد. نشر سنجاق این کتاب را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب گل زاد اثر طیبه بهبودی
کتاب گل زاد، نوشتهی طیبه بهبودی، داستان زنی است که پس از سالها به روستای زادگاهش بازمیگردد. باغ پدری، درخت گردوی کهنسال و جادههای آشنا خاطرات گذشته را در ذهن او زنده میکنند. نویسنده سالهای کودکی را توصیف میکند؛ سالهایی که مرگ مادر، حضور دو نامادری، تنهایی و محرومیت از مکتبخانه بخش مهمی از زندگی او را شکل دادند. در این میان، عمهشاهزاده و خواهرش، گلی، از معدود تکیهگاههای او بودند.
روستا در این رمان در شکلگیری زندگی شخصیتها نقش دارد. طبیعت، سنتها، روابط خانوادگی، اختلافهای طایفهای و نگاه جامعه به دختران و پسران بر مسیر زندگی آدمها اثر میگذارد. کتاب در نُه فصل پیش میرود و از خاطرات کودکی و جستوجوی گذشته به نخستین دلدادگی، سوگ، جدایی و فقدان میرسد. خاطرهی مادر، عدم احساس امنیت در خانه و عشقی که در باغ و طبیعت شکل میگیرد از محورهای اصلی داستان هستند. طیبه بهبودی با پرداختن به جزئیاتی مانند صدای اذان و خروسها، شوق آموختن حروف ابجد، ترس از قضاوت مردم و سنگینی غروبهای روستا تصویری ملموس از فضای زندگی شخصیت اصلی ارائه میدهد.
خلاصه داستان گل زاد
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
گلزاد در آستانهی ۷۰سالگی به روستای کودکیاش بازمیگردد و این سفر خاطرات سالهای دور را برایش زنده میکند. او پس از مرگ مادر در میان دو نامادری و در فضایی پرتنش بزرگ شده و عمهشاهزاده و خواهرش، گلی، مهمترین پناهگاههای عاطفی او بودهاند. باغ پدری یکی از مهمترین مکانهای زندگی اوست؛ جایی که نخستین احساسات عاشقانهاش در آن شکل میگیرد و احمد، مردی با گذشتهای دشوار، وارد زندگیاش میشود. داستان با رفتوآمد میان گذشته و حال، خاطرات گلزاد را آشکار میکند و از عشق، فقدان، ترس از قضاوت دیگران و امید به تغییر میگوید.
چرا باید کتاب گل زاد را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب گل زاد را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری ملموس از زندگی روستایی، روابط خانوادگی و محدودیتهای اجتماعی پیش روی دختران ارائه میدهد.
- بازگشت شخصیت اصلی به زادگاهش نقش مکان را در شکلگیری و ماندگاری خاطرات برجسته میکند.
- کتاب سرگذشت زنی را دنبال میکند که فقدان، تنهایی، دلبستگی و عشق را در دورههای مختلف زندگی تجربه کرده است.
- رابطهی گلزاد با عمهشاهزاده و خواهرش، گلی، نقش پیوندهای خانوادگی و حمایت عاطفی زنان را نشان میدهد.
- توصیف باغ، رودخانه، مکتبخانه و آداب زندگی روستایی به داستان فضایی بومی میبخشد.
خواندن کتاب گل زاد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب گل زاد به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به داستانهای فارسی با محوریت خاطره، زادگاه و گذشتهی خانوادگی.
- خوانندگانی که به داستانهای شخصیتمحور دربارهی زندگی زنان در فضای روستایی علاقه دارند.
- کسانی که به داستانهایی دربارهی فقدان مادر، تنهایی و روابط خانوادگی علاقهمندند.
- مخاطبانی که از داستانهایی با حضور پررنگ طبیعت و عناصر بومی مانند باغ، رودخانه و مکتبخانه لذت میبرند.
- علاقهمندانی که میخواهند شکلگیری عشق و روابط عاطفی را در بستر محدودیتهای خانوادگی و اجتماعی دنبال کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب گل زاد و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | گل زاد |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۳۵۵۳۹۲۹ |
| تعداد صفحهها | ۱۲۲ صفحه |
| قیمت کتاب | ۴۰۰۰۰۰ تومان |
| برچسب | ادبیات ایران |
فضای روستایی داستان برام جالب بود و حس متفاوتی نسبت به داستانهای معمول داشت. پیشنهاد میکنم اگه به داستانهای روستایی و اون حال و هوای قدیمی علاقه دارید، حتماً مطالعهش کنید.
داستانش قشنگ و جذابه،پیشنهاد میکنم حتما بخونین
بسیار عالی و پیشنهاد میکنم به همه👌👌
یک بیوگرافی دوست داشتنبگی با فضاسازی عالی
خیلی حس خوبی از خوندن کتاب داشتم عالی بود خصوصا روستا و اون طبیعت زیباش که حال آدم خوب میکنه حتما پیشنهاد میکنم بخونین