معرفی و دانلود کتاب داستان های دیابتی + خلاصه رایگان

اشتراک یک‌سالهٔ بی‌نهایت با اسنپ‌پی؛ ۴ قسط ۷۸ هزار تومانی + ۵۰ هزار تومان تخفیف با کد PAYCZMG5

تصویر جلد کتاب داستان های دیابتی

کتاب داستان های دیابتی

من قند دارم؟

نوع کتاببدون نظر
نادر پورافشار
انتشارات:
سنجاق

معرفی کتاب داستان های دیابتی

کتاب داستان های دیابتی نوشته نادر پورافشار اثری از نشر سنجاق است که نشانه‌های روزمره و اغلب نادیده‌گرفته‌شده‌ی دیابت را در قالب داستان‌های کوتاه کنار هم می‌گذارد. این کتاب به‌جای ورود به اصطلاحات پیچیده، سراغ موقعیت‌هایی می‌رود که در خانه، محل کار و زندگی عادی بارها تکرار می‌شوند؛ از تشنگی و خستگی تا تاری دید، زخم دیرخوب‌شونده و تغییرات خلقی. هدف اصلی اثر تشخیص یا درمان نیست بلکه حساس‌کردن ذهن نسبت به هشدارهای آرام بدن است تا مراجعه به پزشک دیر نشود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب داستان های دیابتی

کتاب داستان های دیابتی نوشته نادر پورافشار مجموعه‌ای از روایت‌های کوتاه درباره‌ی نشانه‌هایی است که ممکن است پیش از تشخیص رسمی دیابت ظاهر شوند. نویسنده در مقدمه توضیح داده است که این کتاب برای آموزش تخصصی پزشکی نوشته نشده است. هدف اثر تنها جلب توجه به علامت‌های کوچک و روزمره است؛ همان نشانه‌هایی که معمولاً با خستگی، بالارفتن سن، استرس یا عادت‌های معمول اشتباه گرفته می‌شوند. فضای اثر بر مشاهده‌ی دقیق بدن و جدی‌گرفتن تغییرات آرام تکیه دارد و از همان ابتدا روشن می‌کند که تشخیص و درمان بر عهده‌ی پزشک است. این کتاب برای کسانی مناسب است که با سابقه‌ی خانوادگی دیابت یا نشانه‌های مبهمی روبه‌رو هستند و می‌خواهند هشدارهای اولیه‌ی این بیماری را بهتر بشناسند. داستان‌های این کتاب درباره‌ی نشانه‌های پنهان یا کم‌اهمیت شمرده‌شده‌ی دیابت است. هر بخش شخصیتی را نشان می‌دهد که تغییری در بدنش حس می‌کند؛ از تشنگی زیاد، خشکی دهان و خواب‌آلودگی بعد از غذا تا تاری دید، خارش پوست، عفونت‌های مکرر یا بی‌حسی پا. بیشتر شخصیت‌ها ابتدا نشانه‌ها را به سن، خستگی، استرس یا عادت‌های روزانه نسبت می‌دهند اما بعد از آزمایش یا مراجعه به پزشک متوجه می‌شوند که بدنشان مدت‌هاست هشدار می‌دهد. دغدغه‌ی اصلی کتاب این است که به مخاطب هشدار دهد فاصله‌ی میان یک علامت کوچک و یک مشکل بزرگ، گاهی فقط به‌موقع دیدن و جدی‌گرفتن همان نشانه است.

خلاصه داستان داستان های دیابتی

کتاب داستان های دیابتی از چندین داستان مستقل تشکیل شده که هرکدام بر یک علامت یا پیامد مشخص تمرکز دارند. در میان این بخش‌ها می‌توان به تشنگی شدید و تکرر ادرار، خستگی و تاری دید، زخم‌های دیرخوب‌شونده، کاهش وزن ناخواسته، مورمور و بی‌حسی پا، عفونت‌های مکرر، تیرگی پوست گردن، خارش پوست، گرسنگی غیرعادی، تغییرات خلق‌وخو، سردرد، خشکی دهان، اختلال جنسی، خواب‌آلودگی بعد از غذا و ورم پاها اشاره کرد. هر داستان با یک موقعیت آشنا آغاز می‌شود و بعد نشان می‌دهد که چگونه یک علامت ظاهراً ساده می‌تواند به مسئله‌ای مهم‌تر وصل باشد. این شیوه باعث شده متن بیشتر از آنکه بر ترس تکیه کند، بر توجه و پیگیری به‌موقع استوار باشد.

کتاب داستان های دیابتی در پایان بسیاری از روایت‌ها جمع‌بندی کوتاهی هم ارائه می‌دهد و گاهی توضیحی مختصر درباره‌ی علت آن نشانه در بدن می‌آورد. حضور منابع علمی در انتهای بخش‌ها نشان می‌دهد که روایت‌ها بر پایه‌ی اطلاعات معتبر تنظیم شده‌اند بدون اینکه فضای داستان خشک و جدی شود. هدف متن این است که میان تجربه‌های آشنا و هشدارهای پزشکی پلی بزند و توجه مخاطب را به علامت‌های تکرارشونده جلب کند.

چرا باید کتاب داستان های دیابتی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب داستان های دیابتی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب نشانه‌های رایج دیابت را در موقعیت‌های ملموس و روزمره نشان می‌دهد.
  • خواننده با مطالعه‌ی اثر ارتباط میان علامت‌هایی مثل تشنگی، خستگی، تاری دید، مورمور پا یا عفونت‌های تکرارشونده را بهتر درک می‌کند.
  • متن یادآوری می‌کند که بعضی تغییرات ظاهراً عادی بدن، ارزش پیگیری پزشکی دارند و نباید به‌سادگی کنار گذاشته شوند.
  • داستان‌ها نشان می‌دهند که اقدام زودتر چگونه می‌تواند مسیر یک مشکل را تغییر دهد یا از عوارض سنگین‌تر جلوگیری کند.
  • وجود جمع‌بندی‌های کوتاه در پایان روایت‌ها کمک می‌کند پیام هر داستان در ذهن بماند و پراکنده نشود.

خواندن کتاب داستان های دیابتی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب داستان های دیابتی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• کسانی که مدام نشانه‌هایی مثل تشنگی زیاد، تکرر ادرار، خستگی مداوم یا تاری دید را تجربه می‌کنند.
  • خوانندگانی که در خانواده‌ی خود سابقه‌ی دیابت دارند و نسبت به علامت‌های اولیه‌ی آن حساس هستند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند درباره‌ی ارتباط میان تغییرات روزمره‌ی بدن و بالا رفتن قند خون آگاهی بیشتری به‌دست آورند.
  • کسانی که با زخم دیرخوب‌شونده، مورمور پا، عفونت‌های مکرر یا خواب‌آلودگی بعد از غذا روبه‌رو هستند و مایل‌اند این نشانه‌های هشداردهنده را دنبال کنند.
  • علاقه‌مندان به روایت‌های کوتاهی که موضوع سلامت را از دل تجربه‌های عادی و قابل‌لمس بررسی می‌کنند.

بخشی از کتاب داستان های دیابتی

«صبح شنبه، اول وقت. دو دوست قدیمی، رضا و سامان، برای معاینهٔ دوره‌ای سالانه (چکاپ) به آزمایشگاه رفتند.
هر دو هم‌ سن، هم‌کار و تقریباً با سبک زندگی مشابه بودند؛ کار زیاد، خواب کم، وعده‌های غذایی نامنظم و استرسی همیشگی که انگار بخشی از نفس کشیدنشان شده بود.
چند روز بعد، نتیجهٔ آزمایش آماده شد. قند ناشتا در هر دو نفر، کمی بالاتر از حد طبیعی و عددی که نه هشدار جدی بود، نه کاملاً بی‌اهمیت.
رضا خندید و گفت: «ای بابا! یه عدد کوچیکه، چیزی نیست.» برگه را تا کرد، گذاشت ته کیف و همان روز را مثل همیشه گذراند.
اما سامان ساکت ماند.
به توصیهٔ پزشک گوش داد که گفت:
«فعلاً دیابت نیست، ولی قند شما لب مرزه. اگه مراقب نباشی، شاید چند سال بعد پشیمون شی.»
سامان پرسید: «یعنی چی‌کار کنم؟»
دکتر گفت: «کارهات کوچیک باشه، ولی ادامه ‌دار.»
از همان هفته، سامان تصمیم گرفت سبک زندگی‌اش را کمی تغییر دهد.
ـــ صبحانه‌اش را کامل‌تر خورد
ـــ نوشابه را کنار گذاشت
ـــ پیاده‌ روی کوتاه عصرانه را شروع کرد
ـــ و شب‌ها کمتر درگیر گوشی و تلویزیون شد
هیچ رژیم سختی در کار نبود فقط انتخاب‌های کوچک ولی پیوسته.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۷ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب داستان های دیابتی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابداستان های دیابتی
عنوان دیگرمن قند دارم؟
موضوعداستان کوتاه، پزشکی عمومی، داستان ایرانی
نویسندهنادر پورافشار
انتشاراتسنجاق
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۰۶
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.