کتاب من دوست داشتنی هستم
معرفی کتاب من دوست داشتنی هستم
کتاب من دوست داشتنی هستم نوشته زینت شیخی، اثری تصویری برای کودکان است که انتشارات جیسا آن را منتشر کرده است. این کتاب با تکیه بر موضوع خودپذیری، تفاوتهای فردی و اعتمادبهنفس، کودک را با ویژگیهای ظاهری و احساسی خودش آشتی میدهد؛ از مو و چشم و قد گرفته تا اشتباهها، پیشرفتها و حس ارزشمندی. متن کوتاه و مستقیم کتاب در کنار بخشهای رنگآمیزی، فضایی میسازد که کودک بتواند خودش را همانطور که هست بپذیرد و تفاوت را بخشی طبیعی از زندگی بداند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من دوست داشتنی هستم
کتاب من دوست داشتنی هستم نوشته زینت شیخی، بر یکی از مهمترین تجربههای آغازین زندگی دست گذاشته است: اینکه کودک خودش را چگونه میبیند و چه نسبتی با ظاهر، احساسات و تفاوتهایش برقرار میکند. متن کتاب از همان ابتدا بر این ایده بنا شده که هر کودک با ویژگیهای خودش شناخته میشود و همین تفاوتها بخشی از ارزش او هستند. موهای صاف یا فر، رنگ چشم، عینک، لاغری یا تپلبودن، کوتاهی یا بلندی قد و حتی تفاوت در میزان انرژی، همگی در کتاب بهعنوان نشانههای طبیعی گوناگونی مطرح میشوند، نه چیزی برای مقایسه یا کمارزششدن.
کتاب من دوست داشتنی هستم فقط به نامبردن از تفاوتها بسنده نمیکند و آنها را به خودپذیری پیوند میزند. کودک در مسیر متن یاد میگیرد که میتواند خودش را با خندهها و اشکها، اشتباهها و پیشرفتها دوست داشته باشد. در مقدمهی اثر نیز به نقش هوش هیجانی، شکلگیری خودپنداره و اهمیت تجربهی فعال کودک اشاره شده است. به همین دلیل، رنگآمیزی در این کتاب فقط یک سرگرمی جانبی نیست و بهعنوان بخشی از فرایند درک، تمرکز و بیان احساسات در نظر گرفته شده است.
کتاب من دوست داشتنی هستم حالوهوایی گرم و اطمینانبخش دارد و جملههای آن کوتاه و متناسب با دنیای ذهنی کودک نوشته شدهاند. محور اصلی اثر، ساختن تصویری مهربانتر از خود است؛ تصویری که در آن تفاوت، نقص بهحساب نمیآید و هر کودک میتواند جای خودش را در جهان پیدا کند. حضور دوستها در متن هم مهم است، چون کتاب فقط بر پذیرش خود تمرکز ندارد و در کنار آن، پذیرش دیگری را هم پیش میکشد. همین ترکیب باعث شده این کتاب هم برای گفتوگو در خانه مناسب باشد و هم در فضای آموزشی، جایی که کودکان هر روز با مقایسه، شباهت و تفاوت روبهرو میشوند.
خلاصه کتاب من دوست داشتنی هستم
کتاب من دوست داشتنی هستم روایت کوتاهی از نگاه یک کودک به خودش و دوستانش است. راوی از موهایش، چشمهایش، عینکش، بدنش و قدش حرف میزند و در کنار آن، ویژگیهای دوستانش را هم میبیند. او کمکم به این نتیجه میرسد که تفاوت میان آدمها چیز عجیبی نیست و هرکس با ویژگیهای خودش معنا پیدا میکند. متن کتاب از مقایسه فاصله میگیرد و بهجای آن، بر دوستداشتن خود واقعی تأکید دارد؛ خودی که هم خنده دارد، هم اشک، هم اشتباه و هم رشد. پیام اصلی اثر این است که ارزش هر کودک به شبیهبودن به دیگران وابسته نیست.
چرا باید کتاب من دوست داشتنی هستم را بخوانیم؟
دلایل خواندن من دوست داشتنی هستم را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب موضوع خودپذیری را با مثالهایی نزدیک به تجربهی روزمرهی کودک مطرح میکند.
- متن کتاب به کودک کمک میکند تفاوتهای ظاهری و رفتاری را طبیعی ببیند، نه دلیلی برای مقایسه.
- کتاب پیوند روشنی میان اعتمادبهنفس و شناخت ویژگیهای شخصی برقرار میکند.
- بخشهای رنگآمیزی، همراهی کودک با محتوای کتاب را از حالت شنیدن صرف فراتر میبرد.
- این کتاب برای گفتوگو دربارهی عینک، فرم بدن، قد، رنگ چشم و دیگر تفاوتهای فردی زمینهی مناسبی فراهم میکند.
- کودک بعد از خواندن کتاب میتواند تصویر مهربانتری از خودش و دیگران در ذهن بسازد.
خواندن من دوست داشتنی هستم به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کودکانی که در حال شناخت ظاهر، احساسات و ویژگیهای شخصی خود هستند.
- والدین و مربیانی که میخواهند دربارهی خودپذیری و تفاوتهای فردی با کودکان گفتوگو کنند.
- کودکانی که بهدلیل عینک، فرم بدن، قد یا ویژگیهای ظاهری دیگر در معرض مقایسه قرار میگیرند.
- مخاطبانی که به کتابهای تصویری همراه با فعالیت رنگآمیزی علاقه دارند.
- مربیان دورهی پیشدبستان و سالهای آغازین دبستان که بهدنبال متنی برای تقویت اعتمادبهنفس کودکان هستند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب من دوست داشتنی هستم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | من دوست داشتنی هستم |
| موضوع | داستان کودک و نوجوانان |