اشتراک یکسالهٔ بینهایت با اسنپپی؛ ۴ قسط ۷۸ هزار تومانی + ۵۰ هزار تومان تخفیف با کد PAYCZMG5

کتاب معماری صمیمیت
اصول ساختن یک رابطه عاشقانه و پایدار
معرفی کتاب معماری صمیمیت
کتاب معماری صمیمیت نوشته محبوبه شاهسوار، دربارهی اصول ساختن یک رابطهی عاشقانه و پایدار است؛ رابطهای که فقط بر احساس تکیه نمیکند و برای دوام، به شناخت، گفتوگو و بازنگری در الگوهای رفتاری نیاز دارد. نویسنده در این اثر از استعارهی معماری استفاده کرده تا نشان دهد صمیمیت اتفاقی نیست و باید آگاهانه ساخته شود. این کتاب که نشر سنجاق آن را به صورت الکترونیکی منتشر کرده، از نیازهای پنهان زوجها، تلهی انتظار، شیوهی گفتوگو و ترمیم زخمهای قدیمی حرف میزند و رابطه را مثل بنایی میبیند که هم به پی محکم نیاز دارد و هم به مراقبت مداوم. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب معماری صمیمیت
کتاب معماری صمیمیت نوشتهی محبوبه شاهسوار، رابطهی عاطفی را به عنوان فرایندی ساختنی بررسی میکند؛ فرایندی که در آن عشق بهتنهایی کافی نیست و دوام رابطه به شناخت نیازها، فهم تفاوتها و یادگیری شیوهی درست مواجهه با تعارضها وابسته است. نویسنده، بحث را از سطح توصیههای کلی دور میکند و به سراغ موقعیتهایی میرود که در زندگی مشترک بارها تکرار میشوند: سوءتفاهم، احساس دیدهنشدن، سکوت بعد از دعوا، فشار انتظارات و خستگی ناشی از تکرار اختلافها. اثر بر این ایده استوار است که بسیاری از تنشها نه از بدخواهی، بلکه از ناآشنایی با نقشهی درونی طرف مقابل شکل میگیرند.
کتاب با استفاده از تصویرهای مرتبط با ساختوساز، مفاهیم روانشناختی را به تجربههای روزمرهی زوجها نزدیک میکند. در فصلهای آغازین، پنج نیاز اساسی انسان یعنی بقا، عشق و تعلق، قدرت و ارزشمندی، آزادی و تفریح مطرح میشود و محبوبه شاهسوار نشان میدهد که تفاوت در شدت این نیازها چگونه به تعارض میانجامد.
بعد از آن، بحث به سمت انتظارهای ناگفته و خطاهای ذهنی میرود؛ جایی که ذهنخوانی، فیلتر منفی، شخصیسازی و نگاه سیاهوسفید، رابطه را از مسیر گفتوگو خارج میکنند. در ادامه، فصلهایی دربارهی هنر گفتوگو، چهار الگوی تخریبگر در بحث، التیام زخمهای قدیمی و مدیریت اختلافهای همیشگی آمده است؛ اختلافهایی که قرار نیست همیشه حل شوند، بلکه باید بهشیوهای کمهزینهتر مدیریت شوند.
کتاب معماری صمیمیت فقط به توضیح مسئله بسنده نمیکند و در پایان بخشهای مختلف، تمرینهایی برای مشاهده، گفتوگو و بازنویسی الگوهای رایج پیشنهاد میدهد. نمونههای تکرارشوندهای مثل پریسا و علی هم کمک میکنند مفاهیم از حالت انتزاعی بیرون بیایند و در موقعیتهای ملموس دیده شوند.
خلاصه کتاب معماری صمیمیت
کتاب معماری صمیمیت توضیح میدهد که رابطهی پایدار از دل احساس صرف به وجود نمیآید و برای شکلگرفتن، به شناخت دقیق نیازهای دو نفر، اصلاح انتظارهای پنهان و یادگیری گفتوگو نیاز دارد. نویسنده ابتدا نشان میدهد که هر فرد با ترکیبی از نیاز به عشق، قدرت، آزادی، تفریح و بقا وارد رابطه میشود و ناهماهنگی در این بخشها چگونه سوءتفاهم میسازد.
سپس کتاب به سراغ تلههای فکری، شیوههای نادرست بحث، زخمهای حلنشدهی گذشته و اختلافهای ماندگار میرود. ایدهی اصلی کتاب این است که بسیاری از بحرانهای عاطفی، با تغییر زاویهی نگاه و ساختن زبان مشترک، از حالت جنگی خارج میشوند. تمرینهای هر فصل هم برای همین طراحی شدهاند که شناخت به رفتار روزمره منتقل شود.
چرا باید کتاب معماری صمیمیت را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب معماری صمیمیت را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب کمک میکند ریشهی بسیاری از دعواهای عاطفی در تفاوت نیازها و برداشتها دیده شود، نهفقط در رفتار ظاهری.
- این کتاب الگوهای رایجی مثل ذهنخوانی، انتظارهای ناگفته و جبههگیری در گفتوگو را به صورت روشن توضیح میدهد.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند زبان دقیقتری برای بیان احساس، نیاز و نارضایتی پیدا کند.
- این اثر به موضوع زخمهای قدیمی رابطه میپردازد و نشان میدهد چرا بعضی بحثهای کوچک، بار عاطفی بزرگی پیدا میکنند.
- بخشهای مربوط به اختلافهای همیشگی نشان میدهد که همهی تعارضها قرار نیست حذف شوند و بعضی از آنها باید مدیریت شوند.
- تمرینهای پایان فصلها باعث میشوند مفاهیم کتاب از سطح آگاهی ذهنی فراتر بروند و وارد گفتوگوهای واقعی شوند.
خواندن کتاب معماری صمیمیت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب معماری صمیمیت به این گروهها پیشنهاد میشود:
- زوجهایی که میخواهند دلیل تکرار بعضی تنشها و سوءتفاهمها را دقیقتر بفهمند.
- کسانی که در رابطه با مسئلهی بیان نیاز، شنیدهنشدن یا احساس طردشدگی دستوپنجه نرم میکنند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی نقش انتظارهای پنهان و خطاهای ذهنی در رابطه بیشتر بدانند.
- مخاطبانی که به موضوع گفتوگو، حل تعارض و ترمیم دلخوریهای قدیمی علاقه دارند.
- زوجهایی که با اختلافهای ماندگار در موضوعاتی مثل زمان، معاشرت، پول یا سبک زندگی روبهرو هستند.
بخشی از کتاب معماری صمیمیت
«تصور کنید وارد یک رستوران بزرگ شدهاید. شما به شدت گرسنه هستید، اما همسرتان که همراه شماست، فقط تشنه است. اگر گارسون برای هر دوی شما فقط یک پارچ آب بیاورد، شما همچنان ناراضی و عصبی خواهید بود، هرچند که همسرتان کاملاً سیراب و خوشحال است.
در زندگی مشترک، بسیاری از دعواهای ما دقیقاً شبیه به همین موقعیت است؛ ما در حال فریاد زدن برای غذا هستیم، در حالی که همسرمان فکر میکند با بخشیدن آب دارد نهایت لطف را به ما میکند. ریشه این سوءتفاهم در نشناختن نیازهای اساسی است.
قبل از آنکه نمای ساختمان را با سنگهای صیقلی تزئین کنیم یا به فکر چیدمان اتاقخواب باشیم، باید یک سوال حیاتی بپرسیم: این بنا روی چه خاکی قرار گرفته است؟ در دنیای روانشناسی، این خاک همان نیازهای اساسی ماست. اگر خانهای روی گسل نیازهای شناسایینشده ساخته شود، زیباترین شعرهای عاشقانه هم نمیتوانند جلوی لرزههای آن را بگیرند. ما به رابطه نمیآییم که فقط باشیم؛ ما میآییم تا گرسنگیهای عمیق روحمان را سیر کنیم. اما تراژدی از جایی شروع میشود که برای مثال یکی گرسنهٔ توجه است و دیگری تشنهٔ احترام.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب معماری صمیمیت و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | معماری صمیمیت |
| حجم فایل کتاب | ۳.۲۳ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۱۹۵۱۶۷۳ |
| تعداد صفحهها | ۲۳۴ صفحه |
| قیمت کتاب | ۹۰۰۰۰ تومان |
سلام و درود من به عنوان همسر محبوبه شاهسوار، شاید اولین کسی باشم که «معماری صمیمیت» را نه فقط روی کاغذ، که در متن زندگی واقعیمان تجربه کرده است. این کتاب، تئوریهای صرف نیست؛ چکیدهٔ همان اصولی است که سالهاست در زندگی...بیشتر
از متن کتاب مشخصه نویسنده با نگاهی انسان دوستانه برای بهبودی زندگی مشترک تمام تلاش خودش را بکار گرفته تا با روشها و پیشنهادات مطرح شده لبخند و آرامش را برای زندگی به ارمغان بیاره .
آشنایی با نگاه و تخصص دکتر محبوبه شاهسوار به واسطه جلسات مشاورهشان همیشه تجربهای ارزشمند بوده و این کتاب دقیقاً امتداد همان مسیر پربار است. مطالب کتاب با زبانی شیوا، عمیق و در عین حال کاربردی نوشته شدهاند. خواندن این...بیشتر
همراه های عزیز طاقچه سلام. من کتاب معماری صمیمیت رو تهیه و مطالعه کردم، واقعاً کتاب کاربردی و خوبیه. با اینکه 20 سال از زندگی مشترکم میگذره اما بازم ی نکات ریز و قابل تأملی داره که خیلی راه گشاست. مثل ی قرص...بیشتر