معرفی و دانلود کتاب منهای ذهن + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب منهای ذهن

کتاب منهای ذهن

تغییر از ذهن شروع میشه، نه بازار!

۵.۰ امتیاز(از ۲ رأی)
حسین افشاری راد
انتشارات:
سنجاق

معرفی کتاب منهای ذهن

کتاب منهای ذهن (تغییر از ذهن شروع میشه، نه بازار!) نوشته حسین افشاری راد است و نشر سنجاق آن را منتشر کرده است. این کتاب از یک پرسش ساده اما تعیین‌کننده شروع می‌شود: چرا بعضی تغییرها از بیرون آغاز نمی‌شوند و ریشه‌شان در تصویر ذهنی ما از خودمان است؟ نویسنده با تکیه بر مفهوم «پارادایم» و عبارت «من هستم» توضیح می‌دهد که بسیاری از تصمیم‌ها، ترس‌ها و تکرارهای زندگی از برنامه‌های پنهان ذهن می‌آیند. نمونه‌هایی عینی در کتاب آمده است که این ایده را از حالت نظری بیرون می‌آورد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب منهای ذهن

کتاب منهای ذهن (تغییر از ذهن شروع میشه، نه بازار!)، نوشته‌ی حسین افشاری راد، بر این ایده بنا شده که تغییر پایدار پیش از هر چیز از برداشت انسان از خودش آغاز می‌شود. نویسنده با روایت زندگی زنی به نام ستاره نشان می‌دهد که چگونه یک جابه‌جایی ذهنی می‌تواند مسیر تصمیم‌ها را عوض کند. مفاهیمی مثل پارادایم، خودانگاره، آگاهی و «من هستم» توضیح داده شده‌اند. کتاب حاضر بارها بر این نکته تأکید کرده است که بسیاری از بن‌بست‌های زندگی فقط به شرایط بیرونی مربوط نیستند؛ بلکه به برنامه‌هایی برمی‌گردند که در ذهن جا گرفته‌اند و بی‌آن‌که دیده شوند، رفتار را هدایت می‌کنند.

کتاب منهای ذهن از نویل گادارد، جو دیسپنزا، اکهارت توله و چند منبع دیگر نام برده و آرای آن‌ها را تفسیر و بازنویسی کرده است. نویسنده ذهن را به لایه‌هایی مثل خودآگاه، استدلالی، نیمه‌خودآگاه و ناخودآگاه تقسیم می‌کند و توضیح می‌دهد که چرا بیشتر فکرهای روزانه، درواقع تکرار برنامه‌های قدیمی‌اند و نه تفکر تازه. این کتاب از خواننده می‌خواهد صداهای درونی، ترس‌ها، بهانه‌ها و جمله‌هایی را که با «من نمی‌توانم» یا «آخه می‌دونی» شروع می‌شوند، جدی بگیرد.

تجسم، توجه، احساس، شهود و تکرار ذهنی به‌عنوان ابزارهایی برای ساختن یا تغییر پارادایم‌ها در کتاب منهای ذهن مطرح شده‌اند. حال‌وهوای اثر شبیه به گفت‌وگویی پیوسته درباره منشأ انتخاب‌هاست؛ گفت‌وگویی که می‌خواهد نشان دهد چرا بعضی آدم‌ها با وجود خواستن، همچنان در الگوهای قبلی می‌مانند و چرا تغییر، از بازشناسی همان الگوها شروع می‌شود.

خلاصه کتاب منهای ذهن

کتاب از یک روایت واقعی‌نما درباره‌ی ناامیدی، اعتیاد، فقر و شروع دوباره آغاز می‌شود و بعد به سراغ این پرسش می‌رود که چه چیزی انسان را در یک وضعیت نگه می‌دارد. پاسخ نویسنده در مفهوم پارادایم خلاصه می‌شود؛ یعنی برنامه‌هایی ذهنی که از تجربه، ترس، تکرار و حرف‌های دیگران ساخته شده‌اند. اثر حاضر توضیح می‌دهد که انسان اغلب با «من هستم»‌هایی زندگی می‌کند که خودِ واقعی او نیستند؛ بلکه تعریف‌هایی شرطی‌شده هستند. کتاب سپس از آگاهی، ابرآگاه، ذهن استدلالی، ناخودآگاه، تجسم و شهود حرف می‌زند و می‌کوشد نشان دهد تغییر بیرونی زمانی آغاز می‌شود که این برنامه‌های درونی دیده و جایگزین شوند.

چرا باید کتاب منهای ذهن را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب منهای ذهن را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب رابطه‌ی میان خودانگاره، تصمیم‌گیری و نتیجه‌های تکراری زندگی را توضیح می‌دهد.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند منشأ بعضی ترس‌ها، بهانه‌ها و جمله‌های محدودکننده‌ی ذهنی را تشخیص دهد.
  • این اثر مفاهیمی مثل پارادایم، آگاهی، ذهن استدلالی و تجسم را در امتداد یک بحث واحد در کنار هم می‌گذارد.
  • کتاب حاضر کمک می‌کند تفاوت میان فکر تازه و تکرار برنامه‌های قدیمی ذهن بهتر درک شود.

خواندن کتاب منهای ذهن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب منهای ذهن به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• کسانی که احساس می‌کنند در یک الگوی تکراری از ترس، تعلل یا خودکم‌بینی گیر افتاده‌اند.
  • خوانندگانی که به موضوع خودانگاره، باورهای ذهنی و منشأ تصمیم‌های روزمره علاقه دارند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند درباره‌ی نقش آگاهی و توجه در شکل‌گیری رفتار شناخت بیشتری به دست آورند.
  • کسانی که در باب مباحث مربوط به ذهن، تجسم، شهود و تغییر عادت‌ها کنجکاوند.

بخشی از کتاب منهای ذهن

«خلق تمام شده است

«من خدا هستم که پایان رو از ابتدا اعلام می‌کنم و از زمان‌های قدیم چیزایی که هنوز انجام نشدن.»

(اشعیا ۴۶:۹، ۱۰)

خلقت به آخر خطش رسیده، یعنی هر چیزی که تا امروز تو این عالم به وجود اومده یا اختراعاتی که بعداً قراره بیاد، خدا همون اول خلقشون کرده. باب پراکتور، یکی از تأثیرگذارترین آدمای دنیا تو زمینهٔ پارادایم شیفت، همیشه می‌گفت خلق تموم شده و هر چیزی که بخوای از قبل همین‌جاست. مثلاً ۱۰۰۰ سال پیش که مردم با اسب جابه‌جا می‌شدن، همهٔ موادی که برای ساخت ماشین لازم بود همون موقع هم بود، ولی آگاهی آدما به اون اندازه نبود که بتونن ماشین رو اختراع کنن. سال‌ها پیش، مردم برای ارتباط با هم نامه می‌فرستادن، ولی الان با یه کلیک تو چند ثانیه با هر جای دنیا می‌تونی حرف بزنی. سیگنال چیزی نیست که اختراع شده باشه، از قبل همین‌جا بوده، ولی آگاهی کافی نبود که پیداش کنن و استفاده‌ش کنن. مثلاً صدا و کلماتی که تو مکالمه می‌شنویم یه سیگناله که تو هوا جابه‌جا می‌شه. پس سیگنال از اول خلقت بوده. قطعاً تو آینده چیزایی پدیدار می‌شه که امروز هستن، ولی هنوز به آگاهی نرسیدیم که پیداشون کنیم و تو زندگیمون بیاریمشون.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۴ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب منهای ذهن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابمنهای ذهن
عنوان دیگرتغییر از ذهن شروع میشه، نه بازار!
موضوعموفقیت و خودیاری، روان‌شناسی عمومی
نویسندهحسین افشاری راد
انتشاراتسنجاق
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۵/۰۳
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.