معرفی و دانلود کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء

با ترجمه فارسی

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء

کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء برگزیده‌ای از متون فقهی مربوط به باب قضا است که بر پایه‌ی آثار تقی بن نجم ابوالصلاح حلبی فراهم شده و حمید نیک‌فکر و مهدی رحیمی آن را گردآوری و ترجمه کرده‌اند. این اثر با کنار هم گذاشتن متن عربی و برگردان فارسی، به مسئله‌هایی مانند شرایط قاضی، اعتبار علم قاضی، اقرار، بینه و سوگند پرداخته است. این کتاب را انتشارات چتر دانش منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء

کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء اثری است برگرفته از میراث فقهی امامیه در باب قضا که نام تقی بن نجم ابوالصلاح حلبی در مرکز آن قرار دارد و در کنار او به دو فقیه دیگر، یعنی سلار دیلمی و ابن براج نیز تکیه شده است. متن کتاب از گزیده‌هایی از الکافی فی الفقه، المراسم العلویه فی الاحکام النبویه و المهذب شکل گرفته و به‌صورت عربی و فارسی در کنار هم آمده است. همین چینش باعث شده مسیر استدلال فقهی، هم در متن اصلی دیده شود و هم در ترجمه و توضیح‌ها دنبال شود.
کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء بیشتر از آنکه فقط مجموعه‌ای از نقل‌قول‌های فقهی باشد، تصویری روشن از مسئله‌ی قضاوت در فقه امامی به دست می‌دهد. بخش‌های اصلی آن به موضوع‌هایی مانند شناسایی کسی که صلاحیت حکم‌کردن دارد، چگونگی اجرای احکام، جایگاه علم قاضی، حدود اعتبار اقرار، نقش بینه و احکام سوگند اختصاص یافته است. در این مباحث، فقط حکم نهایی مطرح نمی‌شود، بلکه دلیل‌ها و شرط‌های هر حکم هم آمده است؛ برای نمونه، درباره‌ی قاضی از علم، عدالت، ورع، بردباری، شناخت زبان و توان اجرای حکم سخن گفته می‌شود و سپس نسبت این شرط‌ها با اعتبار رأی او بررسی می‌شود.
کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء از نظر فضای متن، حال‌وهوای درس‌نامه‌ای و استدلالی دارد. نقل روایت‌ها، طرح فرض‌های گوناگون و جداکردن حالت‌های مختلف دعوا نشان می‌دهد که مؤلفان اصلی در پی روشن‌کردن مرزهای دقیق قضا بوده‌اند. ترجمه‌ی فارسی نیز در جاهایی با توضیح‌های کوتاه درون قلاب، فهم اصطلاحات و موقعیت‌های فقهی را آسان‌تر کرده است. به‌همین دلیل، این کتاب فقط برای پیگیری متن کهن اهمیت ندارد، بلکه برای شناخت منطق درونی بحث قضا در فقه جعفری هم منبعی قابل‌توجه است.

خلاصه کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء

کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء مجموعه‌ای از بحث‌های فقهی درباره‌ی قضاوت و اجرای حکم را گرد آورده است. متن از اینجا آغاز می‌شود که چه کسی حق داوری دارد و چه شرط‌هایی باید در قاضی جمع باشد؛ شرط‌هایی مانند علم، عدالت، ورع، حلم و توان اجرای حکم. سپس بحث به مبانی صدور رأی می‌رسد و موضوع‌هایی مانند علم قاضی، اقرار، شهادت و سوگند را بررسی می‌کند. بخش‌های بعدی نیز نشان می‌دهند که در دعواهای مالی، حقوقی و کیفری، هر دلیل چه اعتباری دارد و قاضی در هر موقعیت چگونه باید میان ادعا، انکار و اثبات داوری کند.

چرا باید کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب بحث قضا را از دل متون فقهی کهن و با متن عربی و ترجمه‌ی فارسی کنار هم نشان می‌دهد.
  • خواننده با شرط‌های قاضی و مبنای اعتبار حکم، اقرار، بینه و سوگند آشنا می‌شود.
  • این اثر کمک می‌کند منطق استدلال فقهی در مسئله‌های قضایی به‌صورت جزئی‌تر دیده شود.
  • کتاب برای بررسی نسبت میان علم قاضی و دیگر ادله‌ی اثبات دعوا مطالب پرحجمی در اختیار می‌گذارد.
  • وجود توضیح‌های تکمیلی در ترجمه، پیگیری اصطلاحات و فرض‌های فقهی را آسان‌تر می‌کند.

خواندن کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• دانشجویان حقوق و فقه که می‌خواهند با مباحث قضا در فقه امامیه آشنا شوند.
  • پژوهشگرانی که درمورد اقرار، بینه، سوگند و علم قاضی مطالعه می‌کنند.
  • خوانندگانی که به متون فقهی عربی همراه با ترجمه و توضیح فارسی نیاز دارند.
  • کسانی که می‌خواهند سیر استدلال فقهای قدیم را در مسئله‌های قضایی دنبال کنند.
  • مخاطبانی که به منابع آموزشی مرتبط با فقه القضاء علاقه دارند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۸ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب من تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابمن تراث ابی الصلاح الحلبی و الشیخ ابی یعلی الدیلمی و القاضی ابن البراج فی فقه القضاء
عنوان دیگربا ترجمه فارسی
انتشاراتانتشارات چتر دانش
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۲/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF
برچسبفارسی، عربی

نظری برای کتاب ثبت نشده است.