کتاب هوش هیجانی تیمی
تشکیل گروههای مشارکتی با عملکردی به مراتب بهتر از بقیه
معرفی کتاب هوش هیجانی تیمی
کتاب هوش هیجانی تیمی (The Emotionally Intelligent Team) نوشته ونسا ارک دراسکت و ترجمه فرشید اردوانی و سارا عقیلی است؛ اثری که بهجای تمرکز صرف بر تواناییهای فردی بهسراغ کیفیت رابطهها و هنجارهای نانوشتهی درون تیم رفته است. این کتاب نشان میدهد که چرا جمعکردن افراد توانمند لزوماً به همکاری مؤثر منجر نمیشود و چگونه حس تعلق، اعتماد و امنیت روانی میتواند عملکرد گروه را تغییر دهد. نشر سنجاق این کتاب را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هوش هیجانی تیمی اثر ونسا ارک دراسکت
کتاب هوش هیجانی تیمی (تشکیل گروههای مشارکتی با عملکردی به مراتب بهتر از بقیه)، نوشتهی ونسا ارک دراسکت، به مسئلهای میپردازد که در بسیاری از گروههای کاری دیده میشود: چرا تیمی با اعضای متخصص و پرتلاش باز هم در هماهنگی، تصمیمگیری و پیشبردن کارها دچار اصطکاک میشود؟ نویسنده پاسخ را نه در کمبود استعداد فردی، بلکه در الگوهای تعامل، عادتهای جمعی و فضای عاطفی حاکم بر تیم جستوجو کرده است. محور اصلی اثر این است که عملکرد بالا زمانی شکل میگیرد که اعضا بتوانند در محیطی مبتنیبر اعتماد، توجه متقابل و مسئولیتپذیری مشترک کار کنند.
کتاب هوش هیجانی تیمی اثر ونسا ارک دراسکت با کمک پژوهشهای طولانی دربارهی تیمها نوشته شده و مدلی ۹هنجاری را معرفی کرده است که در سه خوشه تنظیم شدهاند. بخشی از این هنجارها به شناخت همتیمیها، نشاندادن دغدغهمندی و رسیدگی به رفتارهای غیرقابلقبول مربوط است. بخش دیگر به یادگیری جمعی، بازبینی عملکرد، حمایت از بیان نظرها، خوشبینی و حل مسئله میپردازد. خوشهی سوم رابطهی تیم با ذینفعان و محیط بیرونی را در نظر میگیرد.
نویسندهی کتاب هوش هیجانی تیمی توضیح داده است که تیم موفق فقط با تعیین هدف و تقسیم نقش ساخته نمیشود؛ بلکه به هنجارهایی نیاز دارد که در عمل، حس تعلق و امنیت روانی را حفظ کنند. مترجمان، در بخشهای پایانی، مطالبی افزودهند که بر اجرای ایدهها در فضای کاری ایران تمرکز دارد. در این بخشها از مسائلی مثل سکوت در جلسهها، دشواری بازخورددادن، فرسایشیشدن نشستها و فاصلهی میان دانستن و اجراکردن سخن گفته شده است.
خلاصه کتاب هوش هیجانی تیمی
موفقیت یک گروه بیش از آنکه به جمعشدن افراد بااستعداد وابسته باشد، به کیفیت تعاملات میان آنها بستگی دارد. ونسا ارک دراسکت نشان میدهد که تیمها مانند یک سیستم عمل میکنند و هنجارهای رفتاری آنها تعیین میکند اعضا تا چه اندازه احساس تعلق، ارزشمندی و امنیت کنند. کتاب ۹ هنجار اصلی را معرفی میکند؛ از شناخت بهتر اعضا و توجه به یکدیگر گرفته است تا مدیریت رفتارهای آسیبزننده، یادگیری جمعی، حل مسئله و ارتباط مؤثر با بیرون از تیم. بخش افزودهشدهی مترجمان این ایدهها را به موقعیتهای رایج در سازمانها و تیمهای کاری ایران نزدیک میکند.
چرا باید کتاب هوش هیجانی تیمی را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب هوش هیجانی تیمی را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب توضیح میدهد که چرا حضور افراد توانمند، بهتنهایی برای ساختن یک تیم مؤثر کافی نیست.
- خواننده با ۹ هنجار مشخص آشنا میشود که بر اعتماد، تعلق و همکاری در تیم اثر میگذارد.
- محتوا کمک میکند ریشهی فرسایش جلسهها، تعارضهای تکراری و سکوت اعضا بهتر دیده و درک شود.
- کتاب میان عملکرد تیم و فضای عاطفی حاکم بر آن پیوندی روشن برقرار میکند.
- بخش افزودهشدهی مترجمان، ایدههای کتاب را به موقعیتهای رایج در محیطهای کاری ایران نزدیکتر میکند.
- مطالعهی این کتاب برای مدیران و رهبران تیم، زبان دقیقتری برای گفتوگو دربارهی فرهنگ تیمی فراهم میکند.
خواندن کتاب هوش هیجانی تیمی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب هوش هیجانی تیمی به این گروهها پیشنهاد میشود:
- مدیران و رهبران تیم که میخواهند همکاری در گروه را از سطح تقسیم کار فراتر ببرند.
- مسئولان منابع انسانی که با مسئلهی تعلق، انگیزه و نگهداشت نیروها درگیرند.
- سرپرستان و مدیران میانی که باید تعارض، بازخورد و هماهنگی روزانهی تیم را مدیریت کنند.
- کوچها و مشاورانی که دربارهی پویایی تیم و فرهنگ کاری مطالعه یا فعالیت میکنند.
- خوانندگانی که میخواهند بفهمند امنیت روانی و هنجارهای رفتاری چگونه بر عملکرد جمعی اثر میگذارد.
بخشی از کتاب هوش هیجانی تیمی
«فصل هشتم: ساختن خوشبینی
یک نگاه عمدتاً خوشبینانه به آینده، استرس را کاهش داده و انگیزه را برمیانگیزد.
تکامل ما را به بدبینانی سرسخت تبدیل کرده است. فشارهای بقا که گونه ما برای هزاران سال با آن مواجه بود، به قدری شدید بود که امروزه ما نه تنها دائماً در جستوجوی تهدیدات هستیم، بلکه نسبت به اطلاعات منفی بیش از حد واکنش نشان میدهیم. ما زمان زیادی را صرف تمرکز بر ورودی منفی میکنیم، از سوی بیاهمیتترین اظهارنظرهای نامطلوب تحت تأثیر قرار میگیریم، در حالی که ابراز احترام همتیمیها، نظرات درخشان دربارهٔ عملکردمان یا گزارشهای سلامت مثبت را نادیده میگیریم یا به سرعت فراموش میکنیم. همان طور که روانشناس روی بامیستر میگوید، برای ما «بدی قویتر از خوبی است.»
در یک دورهٔ رهبری، من و همکارانم به دانشجویی که یک ارائهٔ واقعاً عالی داشت، برخورد کردیم. علاوه بر ارائهٔ نظرات مثبت، چند ایده در این مورد ارائه کردیم که اگر رفتار غیرکلامیاش (مانند تماس چشمی محدود با مخاطب) اعتماد به نفس بیشتری را منتقل کند، عملکردش به مراتب بهتر میشود. دو ساعت بعد، وقتی از کلاس خارج میشد، با حالتی ناامید به من نگاه کرد. میتوانستم بفهمم دردی که از انتقاد ما احساس میکرد، بر هر لذتی که از تحسین فراوان ما دریافت کرده بود، غلبه کرده است.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب هوش هیجانی تیمی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | هوش هیجانی تیمی |
| عنوان دیگر | تشکیل گروههای مشارکتی با عملکردی به مراتب بهتر از بقیه |
| عنوان در زبان مبدأ | The Emotionally Intelligent Team: Building Collaborative Groups that Outperform the Rest |
| موضوع | مدیریت و کسب و کار، موفقیت و خودیاری |
| حجم فایل کتاب | ۴.۷۵ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۴۵۱۲۶۳۵ |
| تعداد صفحهها | ۲۴۳ صفحه |
| قیمت کتاب | ۹۵۰۰۰ تومان |
کتابی بروز و ارزشمند از انتشارات مدرسه هاروارد که یاد میدهد چطور از هوش هیجانی تیمی در افزایش پرفورمنس تیمها میتوان استفاده کرد و بخش تالیفی تجربه ارزنده مولف را در پیاده سازی آنها در سازمانهای ایرانی به قلم آورده...بیشتر