کتاب جشن شیرین
من دیگه بزرگ شدم
معرفی کتاب جشن شیرین
کتاب جشن شیرین نوشته معصومه بهرمن است و مرکز نشر هاجر آن را منتشر کرده است. این داستان، ماجرای دختری به نام شیرین را دنبال میکند که در آستانهی جشن تکلیف، با غیبت مادر و بیماری خانمجان روبهرو میشود و ناگهان خود را در موقعیتی تازه میبیند؛ موقعیتی که هم بازی و معما دارد و هم مسئولیت، عبادت و بزرگشدن. نامههایی که در گوشهوکنار خانه پنهان شدهاند، مسیر این تجربه را پیش میبرند و فضای کتاب را پرجنبوجوش و صمیمی میکنند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جشن شیرین
کتاب جشن شیرین نوشته معصومه بهرمن، داستانی برای گروه سنی نونهال است که موضوع جشن تکلیف را از دل زندگی روزمره و فضای خانه روایت میکند. ماجرا از جایی شروع میشود که مادربزرگ شیرین در بیمارستان بستری است و مادر بیشتر وقتش را بیرون از خانه میگذراند. همین وضعیت، حالوهوای معمول خانواده را تغییر میدهد و شیرین را بهسوی تجربهی مسئولیتهای تازه میبرد. متن، جشن تکلیف را فقط به لباس و مهمانی محدود نمیکند و آن را به مجموعهای از احساسات، کارهای خانه، رابطههای خانوادگی و آشنایی با عبادت پیوند میزند.
کتاب جشن شیرین در قالب نامهها، معماها و فعالیتهای کوچک پیش میرود. مادر هر روز برای شیرین یادداشتی میگذارد و او باید با حلکردن نشانهها، نامهی بعدی را پیدا کند. این نامهها فقط وسیلهای برای پیشبردن داستان نیستند؛ هر یک بخشی از آمادگی برای جشن را شکل میدهند. از نوشتن کارت دعوت و آمادهکردن تزیینات گرفته تا فکرکردن به لباس، چادر نماز، تمیزکاری خانه، تمرین وضو و مرور بخشهایی از نماز، همهچیز در دل بازی و کشف پیش میرود. این شیوه باعث شده مفاهیم دینی در فضای خشک و جدا از زندگی قرار نگیرند و در کنار خاطره، شوخی، دلتنگی و همکاری خانوادگی معنا پیدا کنند.
کتاب جشن شیرین علاوهبر خط اصلی داستان، تصویری از پیوند چند نسل در یک خانواده هم نشان میدهد. حضور خانمجان، خاطرههای مادر از گذشته، نامهی پدر و حتی اشاره به فامیل و همسایهها، فضای کتاب را از یک تجربهی فردی فراتر میبرد. در این میان، شیرین فقط در حال آمادهشدن برای یک مراسم نیست؛ او کمکم معنای بزرگترشدن، مراقبتکردن، صبر و توجه به دیگران را لمس میکند. لحن اثر پرتحرک و بازیگوش است و درعینحال، لحظههای احساسی آن هم جای خود را دارند؛ بهویژه جاهایی که دلتنگی، شوق و حس دیدهشدن در کنار هم قرار میگیرند.
خلاصه کتاب جشن شیرین
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
شیرین، دانشآموز کلاس سوم، منتظر جشن تکلیفش است اما بیماری خانمجان و درگیری مادر، برنامههای خانه را بههم میزند. او که در این روزها سعی کرده مثل یک عضو بزرگتر خانواده کمک کند، با مجموعهای از نامههای مادر روبهرو میشود؛ نامههایی که در بخشهای مختلف خانه پنهان شدهاند و هر یک با معما، چیستان یا نشانهای تازه همراهاند. شیرین با دنبالکردن این مسیر، قدمبهقدم کارهای جشن را پیش میبرد: از دعوت مهمانها و آمادهکردن تزیینات تا تمرین وضو، مرور نماز و فکرکردن به معنای عبادت. داستان، مسیر او را از شوق یک جشن به فهمی عمیقتر از مسئولیت و بندگی میرساند.
چرا باید کتاب جشن شیرین را بخوانیم؟
دلایل خواندن جشن شیرین را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب موضوع جشن تکلیف را در دل یک ماجرای خانوادگی و پراتفاق نشان میدهد، نه فقط در قالب یک مراسم.
- خواننده با نامهها، معماها و نشانههای داستان، همراه با شخصیت اصلی وارد فرایند آمادهشدن برای جشن میشود.
- کتاب پیوند میان عبادت، مسئولیتپذیری و زندگی روزمره را بهصورت ملموس نشان میدهد.
- بخشهایی از متن، تمرین وضو، نماز، کارت دعوت، تزیینات و کارهای خانه را در کنار هم قرار میدهد و تجربهای چندوجهی میسازد.
- رابطهی شیرین با مادر، پدر و خانمجان، لایهی عاطفی مهمی به داستان داده است.
- این اثر برای کسانی که میخواهند مفاهیم دینی را در فضای خانوادگی و همراه با بازی و کشف ببینند، نکتههای زیادی دارد.
خواندن جشن شیرین به این گروهها پیشنهاد میشود:
- نونهالانی که در آستانهی جشن تکلیف هستند و میخواهند با حالوهوای آن آشنا شوند.
- خوانندگانی که به داستانهای خانوادگی با محور مسئولیتپذیری و بزرگشدن علاقه دارند.
- کسانی که از قصههای معمایی و نامهمحور لذت میبرند.
- والدین و مربیانی که میخواهند دربارهی جشن تکلیف و آمادگی برای آن، متنی داستانی در اختیار داشته باشند.
- علاقهمندان به آثاری که مفاهیم عبادی را در کنار تجربههای روزمره و عاطفی روایت میکنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب جشن شیرین و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | جشن شیرین |
| عنوان دیگر | من دیگه بزرگ شدم |