کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی
برای دانشجویان
معرفی کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی
کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی (برای دانشجویان) نوشته صالحه غضنفری مقدم، اثری آموزشی است که هم تاریخ و نمونههای مهم ادبیات فارسی را مرور میکند و هم به مباحث زبان، نگارش، بندنویسی، نوشتار استدلالی، مقالهنویسی و نامهنگاری اشاره میکند. این کتاب با توجه به اینکه برای درس فارسی عمومی دانشگاه تنظیم شده و از تعریف زبان و ادبیات تا سبکهای شعری، متون کلاسیک و شیوههای درستنوشتن را کنار هم قرار میدهد. این کتاب را انتشارات متخصصان منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی اثر صالحه غضنفری مقدم
کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی نوشته صالحه غضنفری مقدم، مجموعهای آموزشی است که دو مسیر را همزمان پیش میبرد: از یک سو تاریخ و گونههای ادبیات فارسی را از ایران پیش از اسلام تا شعر معاصر مرور میکند و از سوی دیگر به مباحث زبان و آیین نگارش میرسد. متن از تعریف زبان، کارکرد آن در ارتباط، تفکر و فرهنگ آغاز میشود و بعد به تعریف ادبیات، تفاوت زبان و ادبیات، کارکرد ادبیات و دستهبندیهایی مانند حماسی، غنایی و تعلیمی میرسد. در ادامه نیز دورههای ادبی، سبک خراسانی، عراقی، هندی، بازگشت، مشروطه و شعر آزاد معرفی شدهاند و برای هر بخش نمونههایی از نظم و نثر آمده است.
کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی فقط به تاریخ ادبیات بسنده نمیکند و بخش مهمی از آن به مهارت نوشتن اختصاص دارد. در فهرست آن میتوان موضوعهایی مانند قواعد کلی نوشتار، واژهها و ترکیبات عربی، نشانههای نگارشی، بندنویسی، نوشتار توضیحی ـ تفسیری، نوشتار استدلالی، مقالهنویسی علمی و نامهنگاری اداری را دید. صالحه غضنفری مقدم در پیشدرآمد توضیح داده است که مطالب کتاب متناسب با برنامهی آموزشی درس فارسی عمومی دانشگاه تنظیم شده و در پایان هر مبحث تمرینهایی قرار گرفته تا آموختهها مرور شوند.
وجود متنهایی از شاهنامه، تاریخ بیهقی، گلستان سعدی، آثار عرفانی و شعر دورههای مختلف هم باعث شده کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی فقط یک مرور نظری نباشد و خواننده با نمونههای واقعی زبان و ادبیات فارسی روبهرو شود.
خلاصه کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی
کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی به قلم صالحه غضنفری مقدم، با توضیحی دربارهی ماهیت زبان، نقش آن در زندگی و پیوندش با فرهنگ آغاز میشود و سپس به تعریف ادبیات، گونههای ادبی و تفاوت زبان عادی با زبان ادبی میرسد. بعد از این مقدمه، سیر تاریخی ادبیات فارسی از دورههای کهن تا روزگار معاصر دنبال میشود و در هر بخش، نمونههایی از شعر و نثر کلاسیک و جدید آورده میشود تا ویژگیهای هر دوره روشنتر شود.
بخش دیگر این کتاب به آیین نگارش اختصاص دارد؛ از دستور خط و نشانهگذاری تا بندنویسی، نوشتار توضیحی، استدلالی، مقالهنویسی و نامهنگاری. در مجموع، اثر تلاش میکند شناخت ادبی و توان نوشتن را در کنار هم پیش ببرد.
چرا باید کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تاریخ ادبیات فارسی را همراه با نمونههای متنی از دورههای مختلف کنار هم قرار میدهد.
- این کتاب پیوند میان شناخت ادبیات و مهارت نوشتن را در یک مجموعهی آموزشی حفظ میکند.
- خواننده با مفاهیمی مانند زبان، ادبیات، سبکهای شعری و گونههای ادبی در یک مسیر پیوسته آشنا میشود.
- بخشهای نگارشی این کتاب برای مرور نشانهگذاری، بندنویسی، نوشتار استدلالی و مقالهنویسی به کار میآید.
- تمرینهای پایان مباحث به تثبیت آموختهها و سنجش نقاط قوت و ضعف در نوشتار کمک میکنند.
- نمونههای انتخابشده از متون کلاسیک و معاصر، شناخت نظری را به مواجههی مستقیم با متن تبدیل میکنند.
خواندن کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی به این گروهها پیشنهاد میشود:
- دانشجویانی که میخواهند درس عمومی زبان و ادبیات فارسی را با متنی یکجا و آموزشی دنبال کنند.
- خوانندگانی که میخواهند سیر تاریخی ادبیات فارسی را همراه با نمونههای مهم آن بشناسند.
- کسانی که بهدنبال تقویت نوشتار فارسی در زمینههایی مانند بندنویسی، استدلال و مقالهنویسی هستند.
- علاقهمندان به متون کلاسیک که میخواهند در کنار خواندن نمونهها، جایگاه آنها را در دورههای ادبی بهتر بفهمند.
- مخاطبانی که میخواهند رابطهی زبان، فرهنگ، تفکر و ادبیات را در یک چارچوب آموزشی بررسی کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب درس نامه زبان و ادبیات فارسی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | درس نامه زبان و ادبیات فارسی |
| حجم فایل کتاب | ۶.۷۹ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۲۹۲۷۱۶۵ |
| تعداد صفحهها | ۱۶۴ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۲۵۰۰۰ تومان |
خیلی منتظرش بودیم. از ما که گذشت؛ ایشالا دانشجو های ورودی جدید، خیرشو ببینن. ما که با مطالب این کتاب، با ادبیات فارسی، آشتی کردیم.