کتاب افسانه های من و مهربان بانو
معرفی کتاب افسانه های من و مهربان بانو
کتاب افسانه های من و مهربان بانو نوشته نرگس وفایی مجموعهای از افسانهها و قصههای ایرانی است که با تکیهبر روایتهای آشنا و کهن، ماجراهایی از فداکاری، جادو، آزمون، رهایی و پیروزی را کنار هم قرار میدهد. در این مجموعه، شخصیتهایی مثل خواهر فداکار، ماهپیشانی، دختر رز قرمز و کدوی قلقلهزن هرکدام در فضایی جداگانه ظاهر میشوند و بخشی از خیال و حافظهی قصهگویی ایرانی را زنده میکنند. این کتاب را انتشارات آوای چلچله شاهرود منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب افسانه های من و مهربان بانو
کتاب افسانه های من و مهربان بانو نوشته نرگس وفایی مجموعهای از قصههای کوتاه برگرفته از فضای افسانههای عامیانهی ایرانی است؛ قصههایی که با عبارتهای آشنا آغاز میشوند و جهانشان پر از جادوگر، دیو، طلسم، سفر، رنج و رهایی است. در این مجموعه، روایتها بیشتر بر محور آزمونهای دشوار و نیروی مهربانی پیش میروند. شخصیتهای اصلی اغلب با کمبود، خطر یا ستم روبهرو هستند و باید با صبر، فداکاری یا زیرکی از آن عبور کنند. همین الگو باعث میشود فضای کتاب همزمان رنگوبوی قصههای کهن و حالوهوای پندآموز داشته باشد.
کتاب افسانه های من و مهربان بانو چندین داستان شناختهشده و همخانواده با روایتهای شفاهی را در خود جا داده است؛ از افسانه مرغ آمین و هفت کلاغ و هفت برادر و یک خواهر گرفته تا ماه پیشانی، بز زنگولهبهپا، کدوی قلقلهزن، دختر رز قرمز و سنگ صبور. در این قصهها، عنصر تکرار نقش مهمی دارد؛ تکرار عددها، تکرار آزمونها و تکرار جملههای آهنگین که به روایت حالتی شفاهی میدهد. در کنار این ویژگی، کتاب بر رابطههای خانوادگی هم تمرکز میکند: خواهرانی که برای نجات برادرانشان راهی سفر میشوند، دختری که زیر فشار نامادری دوام میآورد، یا مادری که برای فرزندانش میجنگد. مجموعه از همین راه تصویری روشن از ارزشهایی مثل وفاداری، شجاعت، صبوری و مهربانی میسازد، بیآنکه از فضای خیالانگیز قصه فاصله بگیرد.
خلاصه داستان افسانه های من و مهربان بانو
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب افسانه های من و مهربان بانو چند قصهی جدا از هم را در کنار یکدیگر قرار میدهد، اما در بیشتر آنها یک الگوی مشترک دیده میشود: حادثهای ناگهانی زندگی شخصیتها را بههم میزند و بعد یکی از آنها برای جبران، نجات یا بازگرداندن نظم از دسترفته وارد مسیر دشواری میشود. در افسانههای این مجموعه، خواهران برای رهایی برادران طلسمشده راهی سفر میشوند، دختران با دیو و جادوگر و نامادری روبهرو میشوند و حیوانات یا موجودات شگفتانگیز در سرنوشت آدمها اثر میگذارند. نتیجهی این کنارهمنشینی، مجموعهای از روایتهای پرحادثه است که بر پایداری، محبت و غلبه بر سختیها تکیه دارد.
چرا باید کتاب افسانه های من و مهربان بانو را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب افسانه های من و مهربان بانو را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب چند افسانهی شناختهشده و همریشه با قصههای شفاهی ایرانی را یکجا گرد آورده است.
- خواننده با الگوهای تکرارشوندهی افسانهها مثل طلسم، سفر، آزمون و رهایی آشنا میشود.
- بخش زیادی از قصهها بر پیوندهای خانوادگی، بهویژه رابطهی خواهر و برادر یا مادر و فرزند، تمرکز دارند.
- حضور شخصیتهایی مثل دیو، جادوگر، حیوانات سخنگو و موجودات شگفت، فضای خیالانگیز قصهها را پررنگ میکند.
- این مجموعه برای مرور حالوهوای قصهگویی سنتی و جملههای آهنگین افسانهها منبع مناسبی است.
خواندن کتاب افسانه های من و مهربان بانو به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به افسانهها و قصههای عامیانهی ایرانی.
- خوانندگانی که دوست دارند روایتهای پرحادثه با جادو، طلسم و سفر را دنبال کنند.
- کسانی که به قصههای مبتنی بر فداکاری، صبوری و رهایی از سختی علاقه دارند.
- مخاطبانی که میخواهند نمونههایی از شخصیتهای آشنای افسانهای مثل نامادری، دیو، جادوگر و خواهر نجاتبخش را در یک مجموعه ببینند.
- کسانی که از خواندن قصههای کوتاه و مستقل با حالوهوای کهن لذت میبرند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب افسانه های من و مهربان بانو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | افسانه های من و مهربان بانو |
| موضوع | داستان کوتاه، داستان ایرانی |