معرفی و دانلود کتاب اطلس شادی + خلاصه رایگان

هلن راسل، علی شادمهری
انتشارات:
سنجاق

معرفی کتاب اطلس شادی

کتاب اطلس شادی نوشته‌ی هلن راسل با ترجمه‌ی علی شادمهری مجموعه‌ای از مفاهیم و آیین‌های شادی در فرهنگ‌های مختلف جهان را کنار هم آورده است. نویسنده با سفر، گفت‌وگو و پژوهش میدانی در ۳۰ کشور، سراغ این رفته که مردم نقاط مختلف دنیا شادی را چگونه تعریف می‌کنند و برای حفظ آن چه می‌کنند. در این کتاب از استرالیا و مفهوم Fair go تا بوتان و شادی ناخالص ملی، از برزیل و سوداد تا کانادا و Joie de vivre و چین و Xingfu، نمونه‌هایی متنوع از نگاه ملت‌ها به زندگی خوب معرفی شده است. نشر سنجاق آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اطلس شادی

کتاب اطلس شادی با تکیه‌بر تجربه‌های شخصی، مصاحبه‌ها و داده‌های پژوهشی، نقشه‌ای از ایده‌های شادی در فرهنگ‌های گوناگون ترسیم کرده است. هلن راسل از نقطه‌ی شروعی ساده حرکت کرده است؛ این‌که در جهانی پر از خبرهای منفی، کشورها و مردمی وجود دارند که هنوز به‌طور جدی درباره شادی فکر می‌کنند، آن را می‌سنجند و برایش برنامه‌ریزی می‌کنند. در مقدمه‌ی نویسنده، به آمارهایی درباره بهبود وضعیت سلامت، کاهش فقر و گرسنگی و نقش خوش‌بینی آگاهانه اشاره شده است تا زمینه‌ای برای جست‌وجوی «راه‌های بیشتر برای شاد بودن» فراهم شود. در ادامه‌ی کتاب اطلس شادی هر فصل به یک کشور و یک مفهوم کلیدی اختصاص یافته است؛ مفهومی که مردم آن سرزمین با آن شادی را توضیح می‌دهند یا در زندگی روزمره تمرین می‌کنند. از Fair go استرالیایی‌ها که بر فرصت منصفانه، برابری و No worries تأکید کرده است تا GNH بوتان که شادی را در کنار شاخص‌های سلامت، آموزش، محیط‌زیست و حکمرانی خوب می‌سنجد، هر بخش ترکیبی از روایت، تاریخچه، گفت‌وگو و پیشنهادهای عملی است. کتاب اطلس شادی علاوه‌بر معرفی مفاهیم مشهورتر، سراغ واژه‌ها و حس‌های ظریف‌تری مانند Saudade در فرهنگ پرتغالی‌زبان، Joie de vivre در کانادا و Xingfu در سنت چینی رفته است تا نشان دهد شادی فقط یک احساس لحظه‌ای نیست، بلکه می‌تواند وضعیت پایدار، فلسفه‌ی زندگی یا حتی سیاست عمومی یک کشور باشد.

خلاصه کتاب اطلس شادی

کتاب اطلس شادی مجموعه‌ای از ۳۰ مفهوم و شیوه‌ی زیستن است که هرکدام در یک کشور ریشه دارند و به نوعی به شادی و رضایت از زندگی مربوط می‌شوند. نویسنده با روایت‌های سفر، گفت‌وگو با ساکنان محلی و مرور تجربه‌های شخصی، نشان داده است که شادی می‌تواند در قالب فرصت منصفانه و برابری (Fair go در استرالیا)، سیاست‌گذاری ملی و شاخص‌های رسمی (GNH در بوتان)، دل‌تنگی آگاهانه برای آنچه دوست داشته‌ایم (Saudade در برزیل و پرتغال)، لذت پرشور از زندگی روزمره (Joie de vivre در کانادا) یا وضعیت معنادار و کافی‌بودن زندگی (Xingfu در چین) تعریف شود. در پایان هر مفهوم، چند پیشنهاد مشخص برای آوردن آن نگاه به زندگی روزمره ارائه شده است.

چرا باید کتاب اطلس شادی را بخوانیم؟

این کتاب مجموعه‌ای متنوع از ایده‌های شادی در فرهنگ‌های مختلف را کنار هم قرار داده است و نشان داده است که شادی فقط به خلق‌وخوی خوب محدود نیست، بلکه به برابری، دوستی، طبیعت، سیاست، معنویت و حتی نحوه‌ی مواجهه با غم گره خورده است. خواندن آن کمک می‌کند نگاه گسترده‌تری به شادی پیدا شود و الهام‌هایی کوچک برای تغییر عادت‌های روزمره شکل بگیرد.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به موضوع شادی، رفاه ذهنی و کیفیت زندگی علاقه‌مند هستند، به مطالعه‌ی فرهنگ‌ها و سبک‌های زندگی مختلف جذب می‌شوند یا در حوزه‌هایی مانند روان‌شناسی، توسعه‌ی فردی، علوم اجتماعی و سیاست‌گذاری اجتماعی کنجکاوی دارند.

بخشی از کتاب اطلس شادی

«این کتاب از شواهد جذابی الهام گرفته شده است که من از زمانی که در سال ۲۰۱۳ شروع به تحقیق در مورد شادی کردم با آنها آشنا شدم. از آن زمان، در برخی از عجیب‌ترین مکان‌ها با افرادی از سراسر جهان که می‌خواهند مفاهیم شادی منحصربه‌فرد کشورشان را به اشتراک بگذارند، در تماس بودم. به‌عنوان یک فرد بین‌المللی که در خارج از کشورم زندگی می‌کنم، مفتخرم که حلقه اجتماعی بسیار متنوع از افراد و دوستان مورد اعتمادی از هر قاره دارم که نظرات و عقاید خودشان را با من به اشتراک می‌گذارند. نتیجه آن، فهرستی از آداب‌ورسوم فرهنگی است که دیدگاه‌های مختلف درباره شادی و معنای زندگی خوب در سراسر جهان را ارائه می‌دهد. این کتاب صرفاً خلاصه‌ای از فرهنگ شادترین کشورهای جهان نیست، بلکه نگاهی به برخی از مفاهیمی است که مردم را در مکان‌های مختلف شادتر می‌کنند، زیرا اگر انحصاراً به کشورهایی نگاه کنیم که قبلاً در نظرسنجی‌های شادی در صدر قرار گرفته‌اند، تعداد زیادی از ایده‌ها و دانش‌های مربوط به فرهنگ‌هایی را که ممکن است کمتر با آنها آشنا باشیم را از دست می‌دهیم. هیچ کجا را نمی‌توانید پیدا کنید که کامل باشد و هر کشوری ایرادهایی دارد. صفحات پیش رو مجموعه‌ای از بهترین بخش‌های فرهنگی کشورها و همچنین ویژگی‌های ملی قابل‌ستایش آنها است، زیرا این همان چیزی است که همه ما باید به دنبال آن باشیم. برخی از موضوعات سرچشمه گرفته شده از تحقیقات من مانند وقت گذراندن با خانواده و دوستان، کاهش فشار در محل کار یا درگیر شدن با طبیعت از جمله مسائلی جهانی بودند، درحالی‌که برخی دیگر مانند نوشیدن با حداقل لباس در فنلاند یا قدردانی از اشخاص مسن در ژاپن، بسیار جالب و منحصربه‌فرد بودند. اما یک‌چیز مسلم است؛ همه ما می‌توانیم شادتر شویم و راه‌هایی برای امتحان کردن وجود دارد. بنابراین در اینجا ۳۰ دلیل برای شاد بودن آورده شده است. الهاماتی برای امیدوار نگه‌داشتن شما و ارائه کمک به هرکسی که بخواهد شاد زندگی کند.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۴ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب اطلس شادی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاباطلس شادی
عنوان دیگرراز جهانی برای دستیابی به شادی
عنوان انگلیسیThe atlas of happiness : the global secrets of how to be happy
موضوعموفقیت و خودیاری، روان‌شناسی عمومی
نویسندههلن راسل
مترجمعلی شادمهری
انتشاراتسنجاق
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۳/۱۰
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.