معرفی و دانلود کتاب مدیریت ریسک + خلاصه رایگان
٪۳۰

کتاب مدیریت ریسک

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب مدیریت ریسک

کتاب مدیریت ریسک نوشته ریچارد هریس و ترجمه معصومه میرزائی و امیر فروغی اصل است؛ اثری که سبزان آن را منتشر کرده است. این کتاب ریسک را نه به‌عنوان بی‌احتیاطی، بلکه به‌عنوان مهارتی برای سنجیدن موقعیت، تصمیم‌گیری زیر فشار و عمل‌کردن در شرایط نامطمئن بررسی می‌کند. هریس با تکیه‌بر تجربه‌های شخصی و گفت‌وگو با افرادی که در مرز خطر کار و زندگی کرده‌اند، نشان می‌دهد فاصله‌ی میان ترس، آمادگی و انتخاب درست چطور شکل می‌گیرد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مدیریت ریسک

کتاب مدیریت ریسک نوشته ریچارد هریس از همان ابتدا ریسک را از معنای رایج و ساده‌انگارانه‌ی آن جدا می‌کند. در اینجا خطرپذیری مساوی با هیجان‌طلبی یا بی‌فکری نیست، بلکه به‌صورت فرایندی دیده می‌شود که در آن تجربه، شناخت، آمادگی ذهنی و توان تصمیم‌گیری کنار هم قرار می‌گیرند. نویسنده که خود در موقعیت‌های نجات، غواصی در غار و شرایط پیچیده‌ی پزشکی حضور داشته، بحث را از دل تجربه‌های واقعی پیش می‌برد و بعد آن را به پرسش‌های بزرگ‌تر می‌رساند: چرا بعضی افراد به‌سوی موقعیت‌های پرخطر می‌روند؟ چه چیزی باعث می‌شود یک تصمیم جسورانه، عاقلانه باشد و تصمیمی دیگر به فاجعه برسد؟
کتاب مدیریت ریسک فقط بر روایت یک تجربه یا یک حرفه تکیه ندارد. هریس در گفت‌وگو با چهره‌هایی از حوزه‌های متفاوت، از کوه‌نوردی و موج‌سواری تا فیلم‌سازی و ماجراجویی، تلاش کرده است الگوهای مشترک در مواجهه با خطر را پیدا کند. نتیجه، متنی است که هم به سازوکار ذهن در لحظه‌های بحرانی می‌پردازد و هم به نقش تمرین، فناوری، کار گروهی و شناخت محدودیت‌ها. بخش‌های آغازین کتاب با ماجرای نجات در غار تایلند و تجربه‌های غواصی نویسنده، زمینه‌ای ملموس برای بحث می‌سازند و بعد مسیر کتاب به‌سمت بررسی عمیق‌تر انگیزه‌ها، ترس، کنترل و مسئولیت‌پذیری می‌رود.
کتاب مدیریت ریسک درعین‌حال به این نکته پرداخته است که خطر فقط در موقعیت‌های استثنایی حضور ندارد. از دل روایت‌ها و تحلیل‌ها می‌شود فهمید که منطق ریسک در تصمیم‌های روزمره هم حضور دارد؛ از انتخاب‌های شغلی و فردی تا موقعیت‌هایی که نیاز به سنجش پیامدها دارند. آنچه این کتاب را متمایز می‌کند، پیوند میان تجربه‌های مرزی و پرسش‌های عمومی‌تر زندگی است. هریس به‌جای ارائه‌ی نسخه‌های قطعی، نشان می‌دهد مدیریت ریسک بیشتر از آنکه مجموعه‌ای از جواب‌های آماده باشد، نوعی طرز فکر است؛ طرز فکری که میان احتیاط، جسارت و آگاهی تعادل برقرار می‌کند.

خلاصه کتاب مدیریت ریسک

کتاب مدیریت ریسک از این ایده شروع می‌کند که خطر بخشی حذف‌نشدنی از زندگی است و مسئله‌ی اصلی، فرار از آن نیست بلکه شناختن و اداره‌کردن آن است. ریچارد هریس با تکیه بر تجربه‌های شخصی‌اش در عملیات نجات، غواصی در غار و گفت‌وگو با افرادی که در موقعیت‌های پرفشار تصمیم می‌گیرند، نشان می‌دهد ریسک‌پذیری سنجیده چگونه شکل می‌گیرد. کتاب به عواملی مثل ترس، آمادگی، مهارت، فناوری، قضاوت فردی و کار گروهی توجه دارد و توضیح می‌دهد چرا بعضی خطرها سازنده‌اند و بعضی دیگر فقط حاصل شتاب‌زدگی یا توهم کنترل. درنهایت، پیام اصلی این کتاب این است که تصمیم درست در شرایط نامطمئن، از ترکیب تجربه، شناخت محدودیت‌ها و پذیرش مسئولیت به‌دست می‌آید.

چرا باید کتاب مدیریت ریسک را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب مدیریت ریسک را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب ریسک را از زاویه‌ی تصمیم‌گیری، نه صرفاً هیجان یا ترس، بررسی می‌کند.
  • خواننده با نمونه‌هایی روبه‌رو می‌شود که نشان می‌دهند آمادگی و قضاوت درست در موقعیت‌های بحرانی چگونه شکل می‌گیرد.
  • کتاب رابطه‌ی میان شجاعت، مهارت و مسئولیت‌پذیری را به‌صورت ملموس روشن می‌کند.
  • گفت‌وگو با خطرپذیران حوزه‌های مختلف، تصویر یکدستی از خطر نمی‌سازد و تفاوت نگاه‌ها را نشان می‌دهد.
  • مطالعه‌ی این کتاب به فهم بهتر خط باریک میان جسارت سنجیده و بی‌احتیاطی کمک می‌کند.
  • بخش‌های مبتنی بر تجربه‌های واقعی، بحث‌های ذهنی درباره‌ی ریسک را به موقعیت‌های عینی پیوند می‌دهند.

خواندن کتاب مدیریت ریسک به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی تصمیم‌گیری در شرایط نامطمئن بیشتر بدانند.
  • علاقه‌مندان به تجربه‌های مرزی مانند نجات، غواصی، اکتشاف و ماجراجویی.
  • کسانی که به رابطه‌ی میان ترس، آمادگی و انتخاب درست فکر می‌کنند.
  • مخاطبانی که از کتاب‌های مبتنی بر تجربه‌های واقعی و گفت‌وگو با افراد گوناگون استقبال می‌کنند.
  • افرادی که می‌خواهند درک دقیق‌تری از مدیریت خطر در زندگی شخصی و حرفه‌ای به‌دست آورند.

بخشی از کتاب مدیریت ریسک

«من فکر می‌کنم زندگی بدون ماجرا و خطر، هدر دادن عمر است. شاید بشود گفت من طرفدار خطر کردن عاقلانه هستم. به نظرم، بزرگ‌ترین خطر برای بیشتر مردم این است که بگذارند زندگی‌شان بی‌هدف بگذرد.
شش ماه بعد از نجات، من و کریگ مردان استرالیایی سال شدیم. این فرصتی بود تا از چیزی که باور داشتم، دفاع کنم.
در سخنرانی‌ام گفتم: افتخار می‌کنم که خودم رو کاشف می‌دونم، اما نگران بچه‌های امروزی هستم. اونا تو جامعه‌ای زندگی می‌کنن که از خطر می‌ترسه. این بچه‌ها یاد نمی‌گیرن خودشون رو به چالش بکشن. زانوی زخمی و انگشت کوفته برای ساختن اعتمادبه‌نفس لازمه. همهٔ ما به ماجراجویی نیاز داریم. بعضیا با خوندن کتاب این نیاز رو برآورده می‌کنن، بعضیا با تماشای فیلم... برای ما، غارها این نیاز رو برآورده می‌کنن.
حالا که استرالیایی سال شده بودم، می‌خواستم از این فرصت استفاده کنم. غواصی در غار به من آرامش و شادی داده است که نمی‌توانم بدون آن زندگی کنم.
من ماجراجو شدم، زیرا والدینم اجازه دادند کمی خطر کنم. وقتی می‌بینم نسل جدید نمی‌تواند در دریا یا جنگل بازی کند، ناراحت می‌شوم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب مدیریت ریسک و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابمدیریت ریسک
عنوان دیگرهنر مواجهه با خطر، از تصمیم تا اقدام «چه چیزی می‌توانیم از بزرگ‌ترین خطرپذیران جهان بیاموزیم؟»
موضوعمدیریت و کسب و کار، موفقیت و خودیاری
نویسندهریچارد هریس
مترجممعصومه میرزائی، امیر فروغی اصل
انتشاراتسبزان
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۴/۰۹
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.