کتاب صدای پای کتاب
معرفی کتاب صدای پای کتاب
کتاب صدای پای کتاب نوشته پریسا کاهانی است و نشر کتابدار آن را منتشر کرده است. این اثر از دل سالها حضور نویسنده در کتابخانهها شکل گرفته و خاطره، مشاهده، طنز و تجربههای کاری را کنار هم میگذارد تا تصویری نزدیک از زندگی یک کتابدار و رابطهاش با مراجعان، کتابخانه و فضای فرهنگی پیرامونش بسازد. در این کتاب، کتابخانه فقط محل امانتدادن کتاب نیست؛ جایی است که برخوردهای روزمره، فرسودگی، امید، دلبستگی و معنای کار در آن آشکار میشود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب صدای پای کتاب
کتاب صدای پای کتاب نوشته پریسا کاهانی مجموعهای از خاطرات و روایتهای بههمپیوستهای است که از تجربههای زیستهی یک کتابدار در محیط کتابخانه شکل گرفتهاند. نویسنده در مقدمه توضیح داده است که این نوشتهها حاصل سالها مشاهده، کار و معاشرت با مراجعان کتابخانههای آستان قدس رضوی است. همین نکته به متن حالتی شخصی و ملموس داده است؛ از یکسو با فضای کاری کتابخانه، بخشهای مختلف آن و موقعیتهای پیشبینیناپذیر روبهرو میشویم و از سوی دیگر با ذهن و احساسات راوی همراه میمانیم که میکوشد از دل این تجربهها معنایی روشنتر برای حرفهی کتابداری پیدا کند.
کتاب صدای پای کتاب فقط ثبت چند خاطرهی پراکنده نیست. فصلهایی با عنوانهایی مثل شعبان استخوانی کتابخانه ما، لنگ کفش گمشده من و مارمولک دوستداشتنی من نشان میدهند که نویسنده از موقعیتهای روزمره، برخوردهای عجیب، خاطرات کودکی و مسیر ورودش به کتابخانه، روایتهایی ساخته که هم رنگ طنز دارند و هم لایهای عاطفی در خود نگه میدارند. در این میان، کتابخانه بهعنوان یک فضای زنده دیده میشود؛ جایی که سکوت، نظم، تنش، گفتوگو، انتظار و حتی سوءتفاهم در آن کنار هم قرار میگیرند. متن بارها به نقش مراجعان، همکاران و فضای فرهنگی پیرامون کتابخانه برمیگردد و نشان میدهد که کار کتابدار فقط ساماندادن به کتابها نیست، بلکه با آدمها و خلقوخوهای گوناگون گره خورده است.
کتاب صدای پای کتاب از نظر حالوهوا میان شوخی، دلتنگی، خاطره و تأمل حرکت میکند. نویسنده در بخشهای مختلف از شعر، ضربالمثل و یادآوریهای شخصی استفاده کرده است تا روایتها فقط گزارشی نباشند و رنگ ذهنی و احساسی خود را حفظ کنند. در کنار اینها، اشاره به خدمات کتابخانه، تجربهی جستوجوی شغل، سالهای تحصیل و مواجهه با مراجعان، تصویری از مسیر حرفهای راوی میسازد. نتیجه، متنی است که هم به دنیای کتابخانه نزدیک میشود و هم از خلال آن، بخشی از زندگی نویسنده را نشان میدهد.
خلاصه کتاب صدای پای کتاب
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب صدای پای کتاب روایت پریسا کاهانی از مسیر دلبستگیاش به کتاب، کتابخانه و حرفهی کتابداری است. متن از خاطرات کودکی و نخستین پیوندها با کتاب شروع میشود و به سالهای جستوجوی کار، ورود به کتابخانه آستان قدس رضوی و تجربههای روزمرهی او در برخورد با مراجعان میرسد. هر فصل بر موقعیتی مشخص تکیه دارد؛ گاهی یک مراجعهکنندهی خاص، گاهی یک خاطره از مدرسه و گاهی لحظهای تعیینکننده در زندگی کاری راوی. در این میان، کتابخانه به صحنهای برای دیدن آدمها، تنشها، شوخیها، خستگیها و امیدهای مداوم تبدیل میشود.
چرا باید کتاب صدای پای کتاب را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب صدای پای کتاب را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری نزدیک از زندگی روزمرهی یک کتابدار و فضای واقعی کتابخانه ارائه میدهد.
- روایتها نشان میدهند که رابطهی کتابدار و مراجع فقط اداری نیست و لایههای انسانی و عاطفی هم دارد.
- بخشهای مختلف کتاب، مسیر شکلگیری علاقهی نویسنده به کتاب و حرفهاش را روشن میکنند.
- حضور طنز در کنار خاطره و تأمل، موقعیتهای کاری را از حالت خشک و صرفاً گزارشی بیرون آورده است.
- اشاره به بخشها و خدمات کتابخانه، شناخت ملموستری از کارکردهای یک مجموعهی کتابخانهای به دست میدهد.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که به ثبت تجربههای شغلی و فرهنگی علاقه دارند.
خواندن کتاب صدای پای کتاب به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به خاطرات شغلی که میخواهند با تجربههای یک کتابدار از نزدیک آشنا شوند.
- کتابداران و دانشجویان علم اطلاعات و دانششناسی که به تجربههای میدانی در محیط کتابخانه توجه دارند.
- خوانندگانی که به روایتهای طنزآمیز و خاطرهمحور از موقعیتهای روزمره علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند از خلال یک زندگی کاری، با فضای فرهنگی و انسانی کتابخانه بیشتر آشنا شوند.
- مخاطبانی که از متنهای آمیخته با خاطره، دلبستگی شخصی و اشارههای ادبی لذت میبرند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب صدای پای کتاب و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | صدای پای کتاب |
| موضوع | خاطرات |