کتاب از من تا تو (دوزبانه) سحر پروین رو + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب از من تا تو (دوزبانه)

کتاب از من تا تو (دوزبانه)

نویسنده:سحر پروین رو
انتشارات:نشر پرتا قلم
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب از من تا تو (دوزبانه)

کتاب از من تا تو (دوزبانه) نوشته‌ی سحر پروین‌رو مجموعه‌ای از دلنوشته‌ها و متن‌های احساسی است که در دو زبان فارسی و انگلیسی کنار هم آمده‌اند. نویسنده در این اثر از فاصله‌ی میان «من» و «تو» حرف زده است؛ فاصله‌ای که گاهی میان دو انسان، گاهی میان رؤیا و واقعیت و گاهی میان اکنون و خاطره شکل می‌گیرد. این دلنوشته‌ها بیش از هر چیز حول تجربه‌های شخصی و عاطفی می‌چرخند؛ از عشق و دلتنگی و رفاقت تا مادر، پدر، خواهر، امید، ایمان، تنهایی، خوددوستی و تاب‌آوری در برابر سختی‌های زندگی. لیدا پورغفاری این متن‌ها را به انگلیسی برگردانده و کتاب حال‌وهوایی دو زبانه پیدا کرده است که هم برای خواننده‌ی فارسی‌زبان جذاب است هم برای کسی که می‌خواهد متن‌های کوتاه احساسی را به انگلیسی بخواند یا با آن‌ها زبانش را تقویت کند. نشر پرتا قلم آن را منتشر کرده است و ساختار کتاب بیشتر شبیه دفترچه‌ای از یادداشت‌های پراکنده است که در کنار هم یک مسیر عاطفی را شکل می‌دهند؛ مسیری از رنج و دلتنگی تا امید و آشتی با زندگی. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب از من تا تو (دوزبانه)

کتاب از من تا تو (دوزبانه) با دلنوشته‌ی آغازین سحر پروین‌رو شروع می‌شود؛ جایی که از فاصله‌ای حرف زده شده که «میان نفس‌ها جا خوش کرده، میان خاطره و واقعیت، میان من و تو». همین متن کوتاه، حال‌وهوای کلی کتاب را روشن می‌کند: گفت‌وگوهایی ناگفته، نامه‌هایی بی‌مقصد و حرف‌هایی که سال‌ها در سینه مانده‌اند. در ادامه، کتاب به شکل مجموعه‌ای از متن‌های کوتاه و مستقل پیش می‌رود که هرکدام در چند سطر تا یک صفحه شکل گرفته‌اند. این متن‌ها عنوان‌گذاری کلاسیک فصل‌به‌فصل ندارند اما می‌توان در آن‌ها چند محور پررنگ را تشخیص داد؛ مثل متن‌هایی درباره‌ی «این روزها»، «زندگی»، «امید»، «مادر»، «پدر»، «خواهر»، «رفیق»، «پاییز»، «یلدا» و «اسفند». در بسیاری از بخش‌ها، نویسنده از زاویه‌ی اول‌شخص حرف می‌زند و از تجربه‌ی شخصی‌اش با غم، دلتنگی، خستگی، ایمان و بازسازی خود می‌گوید. در بخش‌هایی دیگر، لحن به سمت خطاب‌کردن یک «تو»ی مشخص یا جمعی می‌رود؛ گاهی «تو»ی عاشقانه، گاهی «تو»ی دوست، گاهی «تو»ی خدا و گاهی «تو»یی که نماد همه‌ی آدم‌های خسته و دل‌شکسته است. کتاب از من تا تو (دوزبانه) در لایه‌های مختلف خود به موضوعاتی مثل ارزش احساسات، اهمیت مهربانی‌های کوچک، هنر شنیدن درد دل دیگران، حفظ یک‌رنگی در دنیای چندرنگ، و تلاش برای خوب‌ماندن در میانه‌ی هیاهو پرداخته است. متن‌هایی درباره‌ی مادر و پدر، تصویری عاطفی و صمیمی از نقش آن‌ها در زندگی را نشان می‌دهد؛ پدری که «هر روز خم‌تر از دیروز» مقابل آینه تمرین محکم ایستادن می‌کند و مادری که «در ظاهر یک نفره اما در اصل یک دنیاست». در کنار این‌ها، نوشته‌هایی درباره‌ی خوددوستی، عزت‌نفس، مراقبت از روح، نه‌گفتن، پایان‌دادن به رابطه‌های سمی، و حق خسته‌بودن و درعین‌حال ادامه‌دادن دیده می‌شود. متن‌هایی درباره‌ی فصل‌ها، به‌ویژه پاییز، یلدا و اسفند، حال‌وهوای تقویمی و فصلی به کتاب داده‌اند و دلنوشته‌هایی درباره‌ی زن، عشق، دوست، رفیق واقعی و معنای رابطه، وجه دیگری از دغدغه‌های نویسنده را نشان می‌دهد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر صفحه یا هر متن کوتاه، یک ایستگاه احساسی مستقل است اما در مجموع، مسیری از رنج و بلاتکلیفی به‌سوی امید، پذیرش و ادامه‌دادن را ترسیم کرده است.

خلاصه کتاب از من تا تو (دوزبانه)

دلنوشته‌های کتاب از من تا تو (دوزبانه) حول چند محور اصلی می‌چرخند. یکی از محورهای پررنگ، تجربه‌ی رنج مشترک انسان‌هاست؛ رنج بلاتکلیفی، دل‌شکستگی، بی‌توجهی به احساسات، دروغ و فریب در روابط، و تنهایی در دنیایی که «برای احساس آدم‌ها کسی ارزش قائل نیست». نویسنده در متن‌های مختلف یادآوری کرده است که همه سهمی از رنج داریم و درعین‌حال می‌توانیم «دلیل حال خوب هم باشیم»؛ با ساختن دلخوشی‌های کوچک، با یک لبخند، با مهربانی‌های ساده و با گوش‌دادن به ناگفته‌های هم. در بسیاری از نوشته‌ها، دعوت به مهربانی، همدلی و احترام به همه‌ی آدم‌ها، فارغ از جایگاه اجتماعی، تکرار شده است؛ از کارگری که خیابان را جارو می‌کند تا همسایه‌ی پزشک. محور دیگر کتاب از من تا تو (دوزبانه) خودشناسی و خوددوستی است. نویسنده از حق خسته‌بودن و دل‌تنگ‌بودن می‌گوید اما درعین‌حال بر ایستادن، کم‌نیاوردن و مراقبت از خود تأکید کرده است. متن‌هایی درباره‌ی دوست‌داشتن «آدمی که الان هستی»، پذیرش ضعف‌ها و قدرت‌ها، و یادآوری راه سختی که طی شده، خواننده را به دیدن ارزش خودش دعوت می‌کند. در کنار این‌ها، نوشته‌هایی درباره‌ی عزت‌نفس، اهمیت ورزش، مطالعه، هدیه‌خریدن برای خود، قهوه‌خوردن در خلوت و احترام‌گذاشتن به روح، تصویری از زنی می‌سازد که می‌خواهد روی پای خودش بایستد و از تنهایی به دیگران پناه نبرد. بخش قابل‌توجهی از متن‌ها به امید و ایمان اختصاص دارد؛ از گفت‌وگوهای صمیمی با خدا تا یادآوری این نکته که «همه چیز زمانی اتفاق می‌افتد که باید اتفاق بیفتد» و این‌که گاهی باید صبور بود تا گره‌ها باز شوند. در دل همین نگاه، طبیعت هم به‌عنوان معلمی بزرگ ظاهر می‌شود؛ درخت، خورشید، گل و ستاره هرکدام درسی درباره‌ی صبر، بازگشت، شکوفایی و امکان تغییر مسیر به همراه دارند. در نهایت، کتاب تصویری از زندگی ارائه کرده است که پر از فرازونشیب است اما «هر جور که باشد می‌گذرد» و در این گذر، امید، مهربانی، عشق، رفاقت و مراقبت از خود، برگ‌های برنده‌ی انسان هستند.

چرا باید کتاب از من تا تو (دوزبانه) را بخوانیم؟

خواندن از من تا تو (دوزبانه) برای کسانی که به متن‌های کوتاه احساسی علاقه دارند فرصتی است برای همراه‌شدن با صدا و تجربه‌ی یک «من» معاصر که از دل روزمرگی‌ها، رنج‌ها و دل‌خوشی‌های کوچک حرف زده است. این کتاب مجموعه‌ای از جملات و دلنوشته‌هاست که می‌تواند در لحظه‌های مختلف روز، مثل ورق‌زدن یک دفترچه‌ی شخصی، حال‌وهوای عاطفی تازه‌ای ایجاد کند؛ گاهی با یادآوری مادر و پدر، گاهی با حرف‌زدن از رفیق واقعی، گاهی با توصیف پاییز و یلدا، و گاهی با تأمل درباره‌ی امید، ایمان و آشتی با زندگی. دو زبانه‌بودن کتاب از من تا تو (دوزبانه) ویژگی دیگری است که آن را متمایز کرده است. کنار هم‌بودن نسخه‌ی فارسی و انگلیسی دلنوشته‌ها، امکان مقایسه‌ی زبانی و معنایی را فراهم کرده و می‌تواند برای کسانی که می‌خواهند متن‌های احساسی کوتاه را به انگلیسی بخوانند یا تمرین کنند جذاب باشد. از سوی دیگر، تنوع موضوعی متن‌ها – از خوددوستی و عزت‌نفس تا روابط عاطفی، دوستی، خانواده، امید، ترس، خستگی و دوباره‌بلندشدن – باعث شده هر خواننده‌ای بتواند در بخشی از کتاب ردی از تجربه‌ی شخصی خودش پیدا کند. این اثر بیش از آن‌که بخواهد نسخه‌ای برای زندگی بپیچد، شبیه آینه‌ای است که تکه‌هایی از احساسات و فکرهای آشنا را بازتاب می‌دهد و همین بازتاب می‌تواند به فهم و پذیرش خود و دیگران کمک کند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به دلنوشته‌ها و متن‌های کوتاه احساسی علاقه دارند، به‌دنبال متنی برای هم‌نشینی با احساسات خود در لحظه‌های تنهایی هستند، یا دوست دارند در کنار فارسی، نمونه‌هایی از متن‌های عاطفی را به انگلیسی هم ببینند. همچنین به کسانی پیشنهاد می‌شود که درگیر موضوعاتی مثل خوددوستی، عزت‌نفس، روابط عاطفی، دلتنگی برای عزیزان، و تلاش برای حفظ امید در روزهای سخت هستند.