کتاب عاشقانه های خلوت من (دفتر دوم)
معرفی کتاب عاشقانه های خلوت من (دفتر دوم)
کتاب عاشقانههای خلوت من (دفتر دوم) نوشتهی احمد درگاهی، مجموعهای از سرودهها و دلنوشتههایی است که در قالب شعر فارسی معاصر گردآوری شدهاند. این دفتر دوم، ادامهای بر دفتر اول با عنوان چهار فصل عشق بهشمار میآید و همانند آن، تنوعی از مضامین عاشقانه، اجتماعی، دینی، طنز و طبیعت را در بر میگیرد. احمد درگاهی، شاعر و نویسندهی این اثر، با نگاهی شخصی و تجربهمحور، اشعار و خاطرات خود را از سالهای مختلف زندگیاش گردآوری و بازنگری کرده است. شرکت رسانه ساز دانش آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب عاشقانه های خلوت من (دفتر دوم)
کتاب عاشقانههای خلوت من نوشتهی احمد درگاهی، مجموعهای از اشعار و دلنوشتههایی است که در قالب دفتر دوم منتشر شده است. این کتاب ساختاری چندبخشی دارد و هر فصل آن به موضوعات گوناگونی اختصاص یافته است؛ از عاشقانههای شخصی و باورهای دینی گرفته تا رویدادهای اجتماعی، فرهنگی و حتی طنز. درگاهی در پیشگفتار و دیباچه، به انگیزههای شخصی خود برای سرودن و گردآوری این اشعار اشاره کرده و تأکید کرده است که هدفش حفظ یادگارهای ادبی برای بازماندگان و دوستان بوده است. اشعار این مجموعه گاه به مناسبتهای خاص و گاه در واکنش به رویدادهای روزگار سروده شدهاند و در کنار آنها، خاطرات و روایتهایی از زندگی شاعر نیز دیده میشود. تنوع قالبها از قصیده و غزل تا رباعی و دوبیتی، به کتاب رنگ و بویی متفاوت بخشیده است. در بخشهایی از کتاب، شاعر به مسائل اجتماعی و فرهنگی روز نیز پرداخته و گاهی با زبان طنز، نقدهایی را مطرح کرده است. این مجموعه، تصویری از دغدغهها، احساسات و نگاه شاعر به زندگی، عشق، مرگ، امید و جامعه را ارائه میدهد.
خلاصه کتاب عاشقانه های خلوت من (دفتر دوم)
کتاب عاشقانههای خلوت من (دفتر دوم) مجموعهای است از اشعار و دلنوشتههایی که احمد درگاهی در طول سالهای مختلف زندگی خود سروده و گردآوری کرده است. این اشعار، طیف گستردهای از موضوعات را در بر میگیرند: - در فصل اول، سرودههایی با مضامین عاشقانه و دینی دیده میشود؛ مانند شعرهایی دربارهی امام حسین، حضرت علی و مفاهیم ایثار و عدالت. شاعر در این بخش، عشق را نهتنها بهعنوان یک احساس شخصی، بلکه بهعنوان نیرویی معنوی و اجتماعی به تصویر کشیده است. - فصل دوم به طبیعت، فصلها و تأثیر آنها بر احساسات انسان میپردازد. اشعاری دربارهی بهار، باران، پاییز و زمستان، با نگاهی شاعرانه به زیباییها و چالشهای زندگی اشاره دارند. در این بخش، شاعر گاهی از زبان طبیعت برای بیان دغدغههای اجتماعی و فردی بهره گرفته است. - فصل سوم، خاطرات و تجربههای شخصی شاعر را بازتاب میدهد. روایتهایی از دوران کاری در عسلویه، سرودهایی دربارهی ایمنی و طنزهایی دربارهی مسائل روزمرهی کاری، فضای متفاوتی به کتاب بخشیدهاند. این فصل، پیوندی میان شعر و زندگی واقعی شاعر برقرار کرده است. - فصل چهارم، بازگشتی به عاشقانههای شخصیتر و تأملات فلسفی دربارهی زندگی، مرگ، امید و گذر زمان است. شاعر در این بخش، با زبانی صمیمی و گاه انتقادی، به مسائل انسانی و اجتماعی میپردازد و در کنار آن، اشعار کوتاه و رباعیهایی با مضامین اخلاقی و عرفانی نیز آورده است. در مجموع، این کتاب تلاشی است برای ثبت و بازتاب احساسات، خاطرات و نگاه شاعر به جهان پیرامون، با زبانی ساده، صمیمی و گاه طنزآمیز.
چرا باید کتاب عاشقانه های خلوت من (دفتر دوم) را بخوانیم؟
عاشقانههای خلوت من (دفتر دوم) اثری است که با تنوع موضوعی و قالبی، امکان همذاتپنداری و تأمل را برای خواننده فراهم میکند. این کتاب نهتنها مجموعهای از اشعار عاشقانه است، بلکه به مسائل اجتماعی، دینی، فرهنگی و حتی طنز نیز پرداخته است. حضور خاطرات و روایتهای شخصی در کنار اشعار، به اثر عمق و اصالت بخشیده و آن را از یک مجموعهی صرفاً ادبی فراتر برده است. خواندن این کتاب فرصتی است برای آشنایی با دغدغهها و احساسات یک شاعر معاصر که تلاش کرده است تجربههای زیستهی خود را با زبانی بیتکلف و صمیمی به اشتراک بگذارد. همچنین، علاقهمندان به شعر فارسی معاصر و کسانی که به دنبال نگاهی متفاوت به موضوعات روزمره و انسانی هستند، میتوانند از این اثر بهرهمند شوند.
خواندن این کتاب به علاقهمندان شعر فارسی معاصر، دوستداران ادبیات عاشقانه، کسانی که دغدغههای اجتماعی و فرهنگی دارند و افرادی که به دنبال تجربههای شخصی و روایتهای شاعرانه از زندگی روزمره هستند، پیشنهاد میشود.