کتاب باده حرام فروزان احمدی (پروان) + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب باده حرام

کتاب باده حرام

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب باده حرام

کتاب باده‌ی حرام نوشته‌ی فروزان احمدی (پروان) مجموعه‌ای از متن‌های کوتاه، نثرهای شاعرانه و قطعه‌های احساسی است که نشر نسل روشن آن را منتشر کرده است. در این کتاب نویسنده با زبانی تصویری و سرشار از استعاره به سراغ تنهایی، عشق، رنج زن بودن، وطن، ایمان، مرگ و رؤیا رفته است. هر متن مانند تکه‌ای از یک جهان درونی آشفته و درعین‌حال جست‌وجوگر است که میان تاریکی و امید در نوسان است. باده‌ی حرام بیش از آنکه روایت‌گر یک داستان خطی باشد، دفتر تجربه‌ها، حس‌ها و اعتراف‌های شخصی است که در قالب قطعه‌های مستقل کنار هم نشسته‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب باده حرام

کتاب باده‌ی حرام مجموعه‌ای از قطعه‌های ادبی و نثرهای شاعرانه است که فروزان احمدی در آن به شکل پیاپی از تصویر، تمثیل و گفت‌وگوهای درونی استفاده کرده است. در این کتاب جهان متن از دل تجربه‌های فردی و جمعی شکل گرفته است؛ از تنهایی و اضطراب تا عشق و ایمان و از رنج زن بودن تا زخم‌های وطن. نویسنده در بسیاری از متن‌ها، خود را در مقام زنی قرار داده است که میان سکوت و فریاد، میان قداست و گناه و میان تسلیم و عصیان سرگردان است. در کتاب باده‌ی حرام هر قطعه عنوانی مستقل دارد؛ از زورق، قله‌ی سکوت و بربادرفته تا من یک زنم، گریه کن قلم، لولو می‌زاید، نسل‌کش، زهر نوش، سقوط، طلوع، اشک مادر، قدیسه و سرنخ. این عناوین نشان می‌دهد که متن‌ها حول چند محور اصلی می‌چرخند: هویت زن، خشونت پنهان و آشکار علیه او، کودک‌همسری، جنگ و ویرانی، بحران ایمان، و جست‌وجوی رستگاری در میانه‌ی این همه آشوب. نویسنده در بخش‌هایی به‌صراحت به دختران کودک‌همسر، زنان قربانی هوس و نسل‌هایی که زیر بار سنت و اجبار خم شده‌اند اشاره کرده است. کتاب باده‌ی حرام در عین پراکندگی ظاهری متن‌ها، یک خط عاطفی مشترک دارد: سوگواری برای معصومیتی ازدست‌رفته و تلاش برای بازپس‌گیری کرامت انسانی. در برخی قطعه‌ها لحن به گفت‌وگویی صمیمی با خدا، وطن یا «خودِ» زخمی تبدیل می‌شود و در برخی دیگر، روایت به شکل صحنه‌هایی نمادین از قطار، لولو، میدان جنگ یا دادگاه درونی پیش می‌رود. این تنوع فضاها، کتاب را به نوعی دفتر روایت‌های کوتاه از یک ذهن ناآرام و معترض تبدیل کرده است.

خلاصه کتاب باده حرام

باده‌ی حرام مجموعه‌ای از نثرهای کوتاه است که در آن فروزان احمدی جهان درونی خود را در قالب تصویرها و صحنه‌های نمادین روایت کرده است. محور اصلی کتاب رنج و مقاومت است؛ رنج زن بودن در جامعه‌ای که او را به سکوت، کودک‌همسری، بردگی هوس و قربانی‌بودن عادت داده است و مقاومت در برابر این سرنوشت تحمیلی. نویسنده در متن‌هایی مانند من یک زنم، نسل‌کش و برای کودک همسر، از زبان زنانی سخن گفته است که میان ترس، خشم، شوخی تلخ و امید نوسان دارند. در کنار این خط پررنگ، کتاب به موضوعاتی مانند ایمان و تردید، رابطه‌ی انسان با خدا، زخم‌های وطن، جنگ، مرگ، تنهایی و رؤیای رستگاری نیز پرداخته است. قطعه‌هایی مثل خدا خندید، اشک مادر، سقوط و طلوع نشان می‌دهد که ذهن راوی مدام میان تاریکی و روشنایی در رفت‌وآمد است؛ گاهی در اوج یأس، گاهی در آستانه‌ی نوعی تولد دوباره. باده‌ی حرام در مجموع تصویری تکه‌تکه اما پیوسته از زیست عاطفی و فکری یک زن معاصر ارائه کرده است.

چرا باید کتاب باده حرام را بخوانیم؟

باده‌ی حرام فرصتی برای ورود به ذهن و زبان زنی است که تجربه‌های شخصی خود را به روایت‌هایی نمادین و چندلایه تبدیل کرده است. این کتاب می‌تواند برای کسانی که می‌خواهند رنج‌ها و پرسش‌های زنان، زخم‌های پنهان جامعه، و کشمکش میان ایمان، عشق و عصیان را از زاویه‌ای درونی‌تر ببینند، منبع هم‌فکری و هم‌حسی باشد.

خواندن باده‌ی حرام به علاقه‌مندان نثر شاعرانه، دوست‌داران متن‌های احساسی و نمادین، پژوهشگران حوزه‌ی زنان، و کسانی که درگیر موضوعاتی مانند کودک‌همسری، خشونت پنهان علیه زنان، بحران ایمان و تنهایی‌اند پیشنهاد می‌شود. این کتاب برای مخاطبانی مناسب است که با متن‌های عاطفی و تأمل‌برانگیز ارتباط برقرار می‌کنند.

۲۰%