کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی
معرفی کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی
کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی نوشته لیلا اوروجی، اثری پژوهشی است که به بررسی ریشهها و پیامدهای نژادپرستی، قومگرایی، ملیگرایی و تعصبات مذهبی در بستر تمدن اسلامی میپردازد. این کتاب با رویکردی تحلیلی و توصیفی، تلاش کرده است تا مفاهیم کلیدی مرتبط با تبعیض و تعصب را واکاوی کند و نقش این پدیدهها را در شکلگیری یا مانعتراشی بر سر راه تمدن نوین اسلامی بررسی کند. نویسنده با بهرهگیری از منابع تاریخی، دینی و جامعهشناختی به آسیبشناسی این مسائل در ایران و جهان اسلام پرداخته و تأثیرات آنها را بر فرهنگ، جامعه و دین تحلیل کرده است. نشر سنجاق این کتاب را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی
کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی به قلم لیلا اوروجی، به موضوعات مهمی چون نژادپرستی، قومگرایی، ملیگرایی و تعصبات مذهبی در جوامع اسلامی میپردازد. این کتاب با تکیه بر منابع دینی، تاریخی و جامعهشناختی ابتدا مفاهیم کلیدی را تعریف و سپس به بررسی ریشههای تاریخی و اجتماعی این پدیدهها میپردازد. پرداختن به نقش زنان و عالمان دینی در مقابله با این آسیبها، از دیگر نکات برجستهی کتاب است که آن را برای علاقهمندان به مطالعات اجتماعی و دینی ارزشمند میسازد.
ساختار کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی شامل بخشهایی دربارهی مفهومشناسی تمدن نوین اسلامی، ملاکهای برتری در میان ملتها، آسیبشناسی نژادپرستی و قومگرایی، بررسی ملیگرایی و تعصبات مذهبی و در نهایت نتیجهگیری و ارائهی راهکارهایی برای مقابله با این آسیبهاست. اوروجی تلاش کرده است با تحلیل آیات قرآن، روایات و نمونههای تاریخی نشان دهد که چگونه تعصبات و تبعیضها میتوانند مانعی جدی بر سر راه تحقق تمدن نوین اسلامی باشند. همچنین به نقش زنان و عالمان دینی در مقابله با این پدیدهها و ترویج وحدت و برابری در جامعهی اسلامی توجه شده است.
خلاصه کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی
کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی با بررسی مفاهیم بنیادین نژادپرستی، قومگرایی، ملیگرایی و تعصبات مذهبی آغاز میشود و این پدیدهها را از منظر تاریخی، دینی و اجتماعی تحلیل میکند. نویسنده ابتدا به مفهوم تمدن نوین اسلامی و ملاکهای برتری در میان ملتها میپردازد و با استناد به آیات قرآن و روایات تأکید میکند که برتری انسانها نه براساس نژاد، رنگ پوست، زبان یا قومیت، بلکه بر پایهی تقوا و عمل صالح است. در ادامه، ریشههای نژادپرستی در ایران و جهان اسلام بررسی شده و نمونههایی از تبعیضهای تاریخی و معاصر ارائه میشود.
اوروجی در این کتاب به آسیبهای ناشی از قومگرایی و ملیگرایی نیز میپردازد و نشان میدهد که این گرایشها چگونه میتوانند به تفرقه و ضعف اجتماعی منجر شوند. بخش دیگری از کتاب به تعصبات مذهبی اختصاص یافته و با اشاره به نمونههایی از افراطگرایی مذهبی، پیامدهای منفی آن بر وحدت و پیشرفت جامعه اسلامی را تحلیل میکند. در نهایت، نویسنده با جمعبندی مباحث، راهکارهایی برای مقابله با این آسیبها ارائه میدهد و بر نقش آگاهیبخشی، آموزش و مشارکت فعال زنان و عالمان دینی در ترویج وحدت و برابری تأکید میکند.
چرا باید کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی تحلیلی و مستند، به یکی از چالشهای مهم جوامع اسلامی یعنی تبعیض و تعصب میپردازد و تلاش کرده است با ارائهی تعاریف دقیق و بررسی ریشههای تاریخی و دینی، تصویری روشن از پیامدهای نژادپرستی و تعصبات مذهبی ارائه دهد. ویژگی شاخص این اثر، توجه به نقش عوامل فرهنگی، اجتماعی و دینی در شکلگیری یا مقابله با این پدیدههاست. همچنین کتاب با ارائهی نمونههای تاریخی و معاصر، نشان میدهد که چگونه تعصبات میتوانند مانع تحقق وحدت و پیشرفت در جامعه شوند.
خواندن این کتاب به پژوهشگران حوزهی مطالعات اسلامی، جامعهشناسان، دانشجویان علوم انسانی، فعالان حوزهی زنان و کسانی که دغدغهی مسائل تبعیض، وحدت اجتماعی و آسیبشناسی فرهنگی دارند پیشنهاد میشود. همچنین به علاقهمندان به تاریخ و تمدن اسلامی و افرادی که بهدنبال درک بهتری از ریشهها و پیامدهای نژادپرستی و تعصبات مذهبی هستند، توصیه میشود.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | نژادپرستی و تعصبات مذهبی در تمدن نوین اسلامی |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۳۴۲۲۹۵۹ |
| تعداد صفحهها | ۴۴ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۱۰۰۰ تومان |
سلام وقت بخیر کتاب جالبی بود خیلی کم تو این حوزه کار شده و کار جدیدی بودخدا قوت
سلام بنده به عنوان یک دانشجوی علوم اجتماعی به شدت از این کتاب خوشم اومد و توصیه میکنم
درود بر شما، مباحث جدید و مستند و دقیق بودند
سلام خدمت شما نویسنده محترم، کتاب به مباحث جذابی پرداخته بود چون ریشه های فرهنگی و اجتماعی و.. رو بررسی کرده و صرفا کلیشه ای نبود.
درود برشما
کتاب خوبیه به کسانی که به این حوزه علاقه دارن توصیه میکنم که این کتاب رو مطالعه کنن
بینظیررر بود کلی به اطلاعاتم افزوده شد و لذت بردم،پیشنهاد میکنم بخونید پشیمون نمیشید.
کتاب خوبی بود