کتاب ریحانه من هما پیشکار اکبری + دانلود نمونه رایگان

کتاب ریحانه من

امتیاز
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب ریحانه من

کتاب ریحانه من نوشته‌ هما پیشکار اکبری اثری کوتاه و صمیمی در قالب دل‌نوشته‌های مادرانه و پدرانه است که با نگاهی عاطفی و شخصی به تجربه‌ی مادری و پدری می‌پردازد. این کتاب مجموعه‌ای از قطعه‌های ادبی و خاطرات کوتاه است که نویسنده با الهام از تولد و رشد دخترش، ریحانه، آن‌ها را به رشته‌ی تحریر درآورده است. فضای کتاب سرشار از احساسات ناب، دعاها، آرزوها و توصیه‌هایی است که والدین برای فرزند خود دارند و درعین‌حال بازتابی از دغدغه‌ها و امیدهای نسل امروز نسبت به تربیت و آینده‌ی فرزندان است. انتشارات حکمت سبز این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ریحانه من

کتاب ریحانه من اثری است که در قالب دل‌نوشته‌های ادبی و خاطرات خانوادگی تجربه‌ی مادرشدن و پدربودن را روایت می‌کند. هما پیشکار اکبری با زبانی ساده و بی‌پیرایه احساسات عمیق خود را نسبت به دخترش ریحانه بیان کرده است. کتاب ساختاری قطعه‌قطعه دارد و هر بخش آن به یکی از لحظات یا خاطرات مهم زندگی ریحانه اختصاص یافته است؛ از لحظه‌ی تولد و اولین کلمات تا دغدغه‌های تربیتی و آرزوهای والدین برای آینده‌ی فرزندشان.

در کنار دل‌نوشته‌های مادرانه بخش‌هایی نیز به قلم پدر آمده که نگاه مردانه و متفاوتی به تجربه‌ی پدربودن و شکرگزاری از نعمت فرزند دارد. این کتاب بیشتر به‌عنوان یادگاری عاطفی و خانوادگی نوشته شده است و در آن ارزش‌های اخلاقی، دینی و فرهنگی خانواده‌ی ایرانی به‌وضوح دیده می‌شود. هما پیشکار اکبری تلاش کرده است تا با بیان خاطرات و توصیه‌ها پلی میان نسل‌ها ایجاد کند و ارزش‌های مورد نظر خود را به نسل بعد منتقل کند.

چرا باید کتاب ریحانه من را بخوانیم؟

این کتاب با نگاهی صمیمی و بی‌واسطه تجربه‌ی والدین را از تولد و رشد فرزندشان به تصویر کشیده است. ویژگی شاخص کتاب ریحانه من صداقت و سادگی در بیان احساسات و دغدغه‌های والدین است؛ از شوق اولین دیدار تا نگرانی‌های تربیتی و آرزوهای آینده. خواننده با مطالعه‌ی این اثر با دنیای عاطفی یک مادر و پدر ایرانی آشنا می‌شود و می‌تواند با لحظات ناب و گاه دشوار والدگری هم‌ذات‌پنداری کند. توصیه‌ها و پندهای اخلاقی و دینی که در قالب دل‌نوشته‌ها آمده‌اند می‌توانند برای والدین جوان یا کسانی که در آستانه‌ی تجربه‌ی والدگری هستند، الهام‌بخش و راهگشا باشند. این کتاب فرصتی است برای مرور ارزش‌های خانوادگی و بازاندیشی در نقش والدین در تربیت نسل آینده.

خواندن این کتاب به والدینی که به‌دنبال تجربه‌های عاطفی و تربیتی در مسیر فرزندپروری هستند، پیشنهاد می‌شود؛ همچنین برای کسانی که به دل‌نوشته‌های خانوادگی و قطعه‌های ادبی با محوریت روابط والد و فرزند علاقه دارند، مناسب است. دانشجویان و علاقه‌مندان به مطالعات خانواده و تربیت نیز می‌توانند از فضای صمیمی و آموزه‌های این کتاب بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب ریحانه من

«دلبرک زیبای مادر. لحظه ای که تو را در وجودم حس کردم، مملو شدم از شوق و شعف همان طور که اشک ذوق بر گونه هایم جاری بود سجده شکر به جا آوردم و خدا را برای این معجزه قشنگ سپاس گرفتم. دخترم مهمترین و بزرگترین آرزویم بودی زیباترین صوت زندگیم شنیدن تپش قلب تو بود و با شکوه ترین لحظه زندگیم روز تولدت. دختر نازم از لحظه‌ ای که در وجودم نقش بستی... جنسیتت مشخص نبود گرچه دعای من سلامت جنین بود ولی ته دلم خدا خدا میکردم که دختر باشد.»