کتاب آشپزی گیاهی هند باستان آدیراجا داسا + دانلود نمونه رایگان

کتاب آشپزی گیاهی هند باستان

انتشارات:انتشارات بهجت
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب آشپزی گیاهی هند باستان

کتاب آشپزی گیاهی هند باستان نوشته‌ی آدیراجا داسا و با ترجمه‌ی بزرگمهر گل‌بیدی، مجموعه‌ای جامع از دستورهای غذایی گیاهی برگرفته از سنت‌های کهن آشپزی هند است. این کتاب توسط انتشارات بهجت منتشر شده و بیش از ۱۲۰ دستور غذایی متنوع را در خود جای داده است. تمرکز اصلی این اثر بر غذاهای گیاهی و سالم است که نه‌تنها به سلامت جسم توجه دارد، بلکه جنبه‌های معنوی و اخلاقی تغذیه را نیز برجسته می‌کند. دستورها با توضیحات دقیق درباره مواد اولیه، روش‌های سنتی پخت و نکات کاربردی برای تهیه غذاهای اصیل هندی همراه شده‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آشپزی گیاهی هند باستان

کتاب آشپزی گیاهی هند باستان با تکیه‌بر سنت‌های آشپزی هند، مجموعه‌ای از دستورهای غذایی را ارائه داده که ریشه در فرهنگ و باورهای معنوی این سرزمین دارد. آدیراجا داسا در این کتاب تلاش کرده است تا آشپزی را فراتر از یک فعالیت روزمره، به‌عنوان راهی برای رشد معنوی و خودشناسی معرفی کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا به فلسفه و اهمیت تغذیه گیاهی پرداخته و سپس به سراغ دستورهای متنوع غذاها رفته است. بخش‌های مختلف کتاب شامل پلوها، دال‌ها و سوپ‌ها، نان‌ها و خوراک‌های گیاهی است. هر بخش با توضیحاتی درباره مواد اولیه، نقش ادویه‌ها و روش‌های سنتی پخت آغاز می‌شود و سپس دستورهای گام‌به‌گام ارائه شده‌اند. در کنار دستورها، نکات کاربردی برای تهیه مواد خاص هندی و جایگزین‌های مناسب نیز آمده است. این کتاب نه‌تنها برای علاقه‌مندان به آشپزی، بلکه برای کسانی که به دنبال سبک زندگی سالم و معنوی هستند، جذابیت دارد.

خلاصه کتاب آشپزی گیاهی هند باستان

کتاب آشپزی گیاهی هند باستان با مقدمه‌ای درباره فلسفه تغذیه گیاهی آغاز شده است. نویسنده تأکید کرده که آشپزی گیاهی در سنت هند، تنها به سلامت جسم محدود نمی‌شود و هدف آن، تعالی روح و رشد معنوی است. در این نگاه، انتخاب مواد غذایی و نحوه پخت آن‌ها باید با آگاهی و قدردانی همراه باشد. در ادامه، کتاب به معرفی مواد اولیه خاص هندی مانند آنغوزه، گرام ماسالا، پنیر کورد و ادویه‌های متنوع پرداخته است. توضیحاتی درباره نقش ادویه‌ها در طعم و عطر غذاها و روش‌های مختلف استفاده از آن‌ها آمده است. سپس دستورهای پخت غذاها در بخش‌های مختلف ارائه شده‌اند: - بخش پلوها شامل انواع برنج ساده، پلو با اسفناج، پلو ماسالا، پلو با ماست، پلو زعفرانی با پنیر کورد و بیریانی است. هر دستور با توضیح دقیق مراحل آماده‌سازی و نکات کلیدی همراه است. - بخش دال‌ها و سوپ‌ها به انواع دال (عدس) و سوپ‌های گیاهی اختصاص یافته و دستورهایی مانند دال تارکاری، دال مونگ، اوراد دال گوجراتی و سامبار را دربرمی‌گیرد. - بخش نان‌ها شامل چاپاتی، پوری، بهاتورا، پاراتها و انواع پنکیک هندی است. روش تهیه خمیر، نکات پخت و تفاوت‌های هر نوع نان به‌تفصیل شرح داده شده است. - بخش خوراک‌ها به غذاهای متنوع گیاهی مانند خوراک گل کلم و سیب‌زمینی، خوراک پنیر کورد و گوجه‌فرنگی، خوراک لوبیا سبز با سس ماست و خوراک بادمجان و اسفناج می‌پردازد. در سراسر کتاب، جایگزین‌های سالم برای مواد غذایی رایج (مانند استفاده از روغن گی یا روغن کانولا به‌جای روغن‌های معمولی و شکر قهوه‌ای به‌جای شکر سفید) پیشنهاد شده است. همچنین، نکات کاربردی برای تهیه مواد اولیه‌ای که به‌راحتی در دسترس نیستند، ارائه شده است. این کتاب با رویکردی جامع، هم به جنبه‌های عملی آشپزی و هم به ابعاد اخلاقی و معنوی تغذیه پرداخته است.

چرا باید کتاب آشپزی گیاهی هند باستان را بخوانیم؟

کتاب آشپزی گیاهی هند باستان ویژگی‌های شاخصی دارد که آن را از سایر کتاب‌های آشپزی متمایز می‌کند. این اثر نه‌تنها مجموعه‌ای از دستورهای غذایی گیاهی اصیل را ارائه داده، بلکه به فلسفه و معنای عمیق تغذیه در فرهنگ هند نیز پرداخته است. خواننده با مطالعه این کتاب، با مواد اولیه خاص، ادویه‌های متنوع و تکنیک‌های سنتی آشپزی هندی آشنا می‌شود. همچنین، نکات کاربردی برای جایگزینی مواد و تهیه غذاهای سالم‌تر در زندگی روزمره ارائه شده است. این کتاب برای کسانی که به دنبال تنوع در رژیم غذایی، افزایش سلامت و تجربه طعم‌های جدید هستند، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید. علاوه‌براین، توجه به جنبه‌های معنوی و اخلاقی تغذیه، دیدگاه تازه‌ای درباره آشپزی و خوردن غذا ارائه می‌کند.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان به آشپزی گیاهی، کسانی که به دنبال رژیم غذایی سالم‌تر هستند، دوستداران فرهنگ و غذاهای هندی و افرادی که دغدغه سلامت جسم و رشد معنوی دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که به دنبال جایگزین‌های گیاهی برای غذاهای روزمره یا تنوع در برنامه غذایی خود هستند، این کتاب مناسب است.

بخشی از کتاب آشپزی گیاهی هند باستان

«آشپزی اصیل گیاهی، آشپزی معنوی است یعنی خوردن غذاهایی که در راستای تحقق هدف زندگی انسانی برای نیل به معرفت باشد. براساس شرایط اقلیمی، بر اساس سطح آگاهی انسان‌ها و بر اساس کشورها و فرهنگ‌ها، شیوه‌های گوناگون غذایی وجود دارد. در واقع چنین کتابهایی می‌خواهند به ما آموزش دهند که به سطحی از درک نائل گردیم تا خویشتن حقیقی یا ذات حقیقی را به عنوان هویتی متمایز از بدن درک کنیم که این موقعیت فطری ما، یعنی روح روحانی بودن است. این کتاب‌ها حاوی دانش خودشناسی‌اند و اعمال جسمانی ما را تحت شرایط خاصی محدود می‌کنند که آن اخلاقیات نامیده می‌شود. اینها همگی برای قاعده بخشیدن به زندگی است زیرا بدون قاعده و قانون نمی‌توانیم به سوی کمال پیش برویم، برای رسیدن به کمال باید بدن را تحت تسلط خویش درآوریم و در این بین، خوردن و چگونه خوردن مطرح می‌شود. خوردن هدفمند مطرح است، خوردن برای تحصیل رضایت خداوند مورد نظر است، خوردن با قاعدۀ قدردانی از خداوند.»

۲۰%