کتاب درخت اخمو
معرفی کتاب درخت اخمو
کتاب الکترونیکی «درخت اخمو» نوشتهٔ فرشته تاجالدین و با تصویرگری الویرا صیامی، توسط نشر هرمان منتشر شده است. این اثر داستانی برای کودکان بالای ۷ سال نوشته شده و ماجرای آن در پارک جنگلی و میان درختان و بچهها میگذرد. موضوع اصلی کتاب دربارهٔ دوستی، مهربانی و اهمیت رفتار درست با طبیعت و یکدیگر است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درخت اخمو
«درخت اخمو» اثری داستانی و کودکانه است که با زبانی ساده و روایتی صمیمی، به دنیای پارکهای جنگلی و رابطهٔ کودکان با طبیعت میپردازد. این کتاب در قالب داستان کوتاه و با محوریت یک درخت متفاوت و بداخلاق، تلاش میکند مفاهیمی مانند دوستی، پشیمانی، بخشش و اهمیت مراقبت از محیطزیست را به مخاطب کودک منتقل کند. نویسنده، فرشته تاجالدین، با انتخاب فضایی آشنا برای کودکان یعنی پارک و درختان سرسبز، داستان را بهگونهای پیش میبرد که هم برای کودکان آموزنده باشد و هم آنها را به فکر وادارد. تصویرگری الویرا صیامی نیز به جذابیت و فهم بهتر داستان کمک کرده است. ساختار کتاب بهصورت روایی و خطی است و اتفاقات داستان بهتدریج و با حضور شخصیتهای کودک و درختان پیش میرود. این کتاب نهتنها به روابط میان انسانها، بلکه به ارتباط با طبیعت و مسئولیتپذیری در قبال آن نیز میپردازد.
خلاصه کتاب درخت اخمو
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «درخت اخمو» با یک روز بهاری آغاز میشود؛ جایی که گروهی از بچهها همراه معلم خود برای تفریح به پارک جنگلی میروند. در میان درختان سرسبز، یک درخت بزرگ و اخمو وجود دارد که از سر و صدای بچهها خوشش نمیآید. بچهها ابتدا روی چمنهای کنار این درخت استراحت میکنند و سپس برای بازی به سمتش میروند. درخت اخمو که از حضور آنها ناراحت است، با افتادن شاخهای خشک سعی میکند بچهها را دور کند. اما بچهها دوباره بازمیگردند و حتی روی شاخههایش تاب میبندند. این بار، درخت با تکاندادن خود باعث میشود پوریا از تاب بیفتد و آسیب ببیند. پس از این اتفاق، بچهها و معلم پارک را ترک میکنند و درخت اخمو تنها میماند. روزها میگذرد و درخت اخمو از رفتار خود پشیمان میشود و دلش برای حضور بچهها تنگ میشود. سرانجام، با کمک سانیار و گفتوگو دربارهٔ دوستی و مهربانی، بچهها و درخت اخمو متوجه میشوند که هردو در اشتباه بودهاند و تصمیم میگیرند با هم آشتی کنند. داستان با تأکید بر اهمیت همدلی، عذرخواهی و مراقبت از یکدیگر و طبیعت به پایان میرسد.
چرا باید کتاب درخت اخمو را بخوانیم؟
این کتاب با روایت داستانی ساده و قابل لمس برای کودکان، به موضوعاتی مانند دوستی، پشیمانی و مسئولیتپذیری میپردازد. «درخت اخمو» به کودکان نشان میدهد که رفتارهای نادرست میتواند پیامدهایی داشته باشد و جبران آنها نیازمند پذیرش اشتباه و عذرخواهی است. همچنین، اهمیت مراقبت از طبیعت و احترام به موجودات زنده در قالب داستانی آموزنده مطرح شده است. مطالعهٔ این کتاب میتواند به رشد عاطفی و اجتماعی کودکان کمک کند و آنها را به تفکر دربارهٔ رفتارهای خود و تأثیر آن بر دیگران و محیط پیرامونشان وادارد.
این کتاب برای کودکان بالای ۷ سال که به داستانهای آموزنده و ماجراجویی در طبیعت علاقه دارند مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که به دنبال کتابی برای آموزش مفاهیمی مانند دوستی، مسئولیتپذیری و احترام به طبیعت هستند، گزینهٔ خوبی بهشمار میآید.
بخشی از کتاب درخت اخمو
«یکروز بهاری عدهای از بچهها همراه آقا معلم برای تفریح به پارک جنگلی اطراف شهر رفته بودند که آن پارک پر بود از درختان سرسبز و زیبا. در بین این درختان یکی از آنها بزرگتر و شاخههایش پربرگتر از بقیه بود و چمن نزدیک درخت جای خوبی برای استراحت بود. برای همین بچهها و آقا معلم تصمیم گرفتند روی چمنهای نزدیک درخت بزرگ استراحت کنند. بعد از کمی استراحت بچهها برای بازی به سمت درخت بزرگ که خیلی هم بداخلاق و اخمو بود رفتند. سروصدای بچهها باعث ناراحتی درخت اخمو شد و زیرلب شروع به غرولند کرد و با خود گفت: باید کاری کنم که بچهها از من فاصله بگیرند و اینقدر سروصدا نکنند. در همین هنگام باد کوچکی وزید و درخت با خودش گفت الان بهترین فرصته و ناگهان بچهها دیدند که شاخهٔ خشکی از درخت جدا شد و با صدای وحشتناکی به زمین افتاد طوریکه بچهها ترسیدند و از درخت فاصله گرفتند. و درخت با دیدن دور شدن بچهها احساس رضایت و شادمانی کرد ولی طولی نکشید که بچهها دوباره به سمت درخت اخمو رفتند و روی یکی از شاخههای درخت تاب بستند.»