کتاب آوا و یک دوست خاص
معرفی کتاب آوا و یک دوست خاص
کتاب الکترونیکی «آوا و یک دوست خاص» نوشتهٔ نازنین آقایی و با تصویرگری طهورا حامد، توسط نشر سنجاق منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه است که برای گروه سنی ۷ سال به بالا نوشته شده و با زبانی ساده و فضایی خیالانگیز، به موضوع دوستی میان کودکان و حیوانات میپردازد. روایت داستان حول محور دختری به نام «آوا» و تجربههای او در یک مزرعه شکل میگیرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آوا و یک دوست خاص
«آوا و یک دوست خاص» اثری داستانی در قالب کتاب کودک است که با محوریت دوستی، کنجکاوی و ارتباط با حیوانات نوشته شده است. نازنین آقایی در این کتاب، دنیای کودکان را با دنیای حیوانات پیوند میزند و از زاویهٔ نگاه یک کودک، تجربههای تازه و گاه عجیب او را در مواجهه با حیوانات مزرعه روایت میکند. داستان در فضایی شاد و پرماجرا پیش میرود و شخصیت اصلی، یعنی «آوا»، با پرسشها و دغدغههای کودکانهاش، مخاطب را به دنیای خیال و واقعیت میبرد. ساختار کتاب بهگونهای است که هر بخش با اتفاقی تازه و گفتوگوهای بامزه میان آوا و حیوانات همراه میشود. تصویرگریهای طهورا حامد نیز به جذابیت و درک بهتر فضای داستان کمک کرده است. این کتاب برای کودکان نوشته شده و تلاش دارد با زبانی نزدیک به ذهن آنها، مفاهیمی مانند دوستی، تفاوت، خاصبودن و مراقبت از حیوانات را به تصویر بکشد.
خلاصه کتاب آوا و یک دوست خاص
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با آوا، دختری پرشور و کنجکاو، آغاز میشود که همراه خانوادهاش به مزرعهای بزرگ میرود. او در همان ابتدا با خواب و خیالهایی عجیب دربارهٔ گاوها و حیوانات مزرعه روبهرو میشود. آوا که همیشه دوست داشته با حیوانات حرف بزند، از پدرش یک دستبند جادویی هدیه میگیرد که به او امکان میدهد زبان حیوانات را بفهمد. این دستبند، آغازگر ماجراهای تازهای برای آوا میشود. او با گاوها و گوسالههای مزرعه آشنا میشود و در گفتوگو با آنها، به تفاوتها و شباهتهای میان انسانها و حیوانات پی میبرد. در این مسیر، آوا با چالشهایی مانند افتادن در چالهٔ گل، کثیفشدن لباسهایش و روبهروشدن با حیوانات بازیگوش مواجه میشود. او از طریق این تجربهها، معنای خاصبودن، دوستی و مراقبت را بهتر درک میکند. داستان با ماجراهای بامزه و گاه هیجانانگیز ادامه مییابد و آوا درمییابد که دوستی با حیوانات، دنیایی پر از شگفتی و یادگیری است.
چرا باید کتاب آوا و یک دوست خاص را بخوانیم؟
این کتاب با روایت ماجراهای آوا و حیوانات مزرعه، به کودکان کمک میکند تا با دنیای حیوانات آشنا شوند و اهمیت دوستی، تفاوت و مراقبت را درک کنند. داستان بهگونهای طراحی شده که حس کنجکاوی و تخیل کودک را برمیانگیزد و او را به فکرکردن دربارهٔ ارتباط با دیگران و پذیرش تفاوتها دعوت میکند. تصویرگریهای جذاب و فضای شاد داستان، مطالعهٔ آن را برای کودکان لذتبخش میکند. همچنین، کتاب به والدین و مربیان این امکان را میدهد تا دربارهٔ موضوعاتی مانند دوستی، خاصبودن و احترام به حیوانات با کودکان گفتوگو کنند.
مطالعهٔ این کتاب برای کودکان ۷ سال به بالا که به حیوانات علاقه دارند یا دوست دارند دربارهٔ دوستی و تفاوتها بیشتر بدانند، مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که به دنبال کتابی برای آموزش مفاهیم دوستی و مراقبت از حیوانات به کودکان هستند، گزینهٔ خوبی بهشمار میآید.
بخشی از کتاب آوا و یک دوست خاص
«اصلا ولش کن. سرم را که بالا آوردم یک مشت ستاره دور سرم میچرخید. چشمهایم داشت سیاهی میرفت که چشمتان روز بد نبیند. تا خواستم بلند شوم، یک زبان صورتی، چسبناک و بزرگ تمام صورتم را لیس زد. کم مانده بود دهان بزرگش را کامل باز کند تا قورتم دهد. بوی علف تازه پیچید توی دماغم! دستم را جلوی دهانم گرفتم. اول چندشم شد. بعد کمی ترسیدم و وقتی قهوهای را بالای سرم دیدم، کم مانده بود شاخ دربیاورم. تقریبا مطمئن شدم که به یک چشم به هم زدنی قورتم میدهد. قهوهای باز شد. بعد سرش را با عشوهٔ خاصی پایین آورد. جرقهای توی مغزم روشن شد. یک همبرگر بزرگ با کاهوی فراوان و سس اضافه روی شکمم خودنمایی میکرد و از من کاری ساخته نبود. چاپ شده بود روی لباسم. عکس همبرگر را میگویم. تا به خودم بیایم، دندانهای قهوهای کاهوی سبز و تازه را شکار کرد. بعد همه جا تاریک شد و من با فریاد بلندی از جا پریدم. کمی طول کشید تا محیط دور و اطراف را ببینم. فکر میکردم توی شکم قهوهای هستم. کمی که حالم جا آمد، فهمیدم که توی تخت خوابم نشستهام و داشتم خواب میدیدم. نفس حبسشدهام را از سینه بیرون دادم. معدهٔ قهوهای نبودم جای خوشحالی داشت.»